Tip dana: Viking – Olesund: Zahuktali Viking juri novi trijumf protiv najslabije ekipe u ligi!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Vikinga i Olesunda.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Viking: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Sigurno je da smo dosta više od Vikinga očekivali prošle sezone, pošto je na kraju ova simpatična ekipa prvenstvo završila tek na jedanaestom mestu na tabeli.
Primarni cilj za prošlu sezonu je bez ikakve sumnje bio plasman na mesto koje vodi u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, međutim to nije bio slučaj, i treba svakako napomenuti i podatak da Viking na poslednjih osam mečeva prošlogodišnjeg izdanja Elitserije nije uspeo da upiše trijumf, i sigurno je da je to ovu ekipu u velikoj meri i koštalao plasmana na jedno od prva četiri mesta, mada je veliko pitanje da li bi i da nije bilo tog crnog niza ovaj tim izborio plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Naravno, ciljevi se nisu promenili ni ovog leta, a utisak je da svi navijači Vikinga posle duže vremena igraju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Morten Jensena nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Molde, ali i samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Tromze, od koga Viking ima utakmicu manje, dok od Moldea čak dve, i ukoliko ova ekipa pobedi u poslednjem meču ovog kola protiv ove sezone očajnog Olesunda, doći će do drugog mesta na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici trenera Jensena ne znaju za poraz a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak pet trijumfa i da je Viking ovako dobro igra od početka šampionata, sigurno je da bi sada ovaj tim bio rame uz rame sa prvoplasiranim Bodom.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli slavio na teškom gostovanju kod Stabeka, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Viking odigrao sedam mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, jedan remi i isto toliko poraza, uz konstataciju da se poslednji neuspeh na domaćem terenu desio početkom juna, protiv Moldea, u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak sedam golova, pošto je na kraju bilo 3:4.

Olesund: Ima li nade za Olesund?

Iako je Olesund osnovan pre 109 godina, do sada ova ekipa nijednom nije bila šampion Norveške, ali su zato narandžasto-plavi do sada dva puta u svojoj istoriji osvajali norveški Kup.
Poslednji put se to desilo 2011. godine kada je u velikom finalu savladan Bran, a zanimljivo je da je Olesund samo dve godine pre toga došao i do svog drugog trofeja u norveškom Kupu, nakon pobede nad favorizovanim Moldeom.
Pomenimo još i 2019. godinu, kada je ova ekipa bez većih problema osvojila drugu ligu, vratila se u najkvalitetniji rang norveškog fudbala i tu se održala i do dana danjašnjeg.
Ako se podsetimo prošle sezone, utisak je da svi navijači Olesunda mogu da budu zadovoljni pošto je njihova omiljena ekipa na kraju završila na odličnom devetom mestu, uz čak šesnaest bodova više u odnosu na timove koji su na kraju ispali iz lige, što nam pokazuje, da je ovaj tim relativno lako došao do svog primarnog cilja, a to je naravno opstanak.
Svakako da je i ovog puta opstanak u društvu najboljih glavni cilj ove simpatične ekipe, ali nažalost, vrlo lako se može desiti da Olesund naredne godine gledamo u drugoj ligi.
Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, što je zaista premalo i to je u ovom trenutku čak za devet bodova manje nego što imaju timovi koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa je utisak da se nekadašnjeg osvajača Kupa crno piše.
Na poslednjih pet mečeva Olesund je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan trijumf i to iznenađujuće na domaćem terenu protiv favorizovanog Rozenborga, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je “fenjeraš” doživeo svoj dvanaaesti meč u sezoni i to na gostovanju kod Lilestrema, kada je bilo više nego ubedljivih 5:1.
Ako se osvrnemo na partije Olesunda na gostovanjima, doći ćemo do zaključka da je tim koji se u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu na tabeli do sada odigrao sedam mečeva na strani i doživeo isto toliko poraza uz primljenih devetnaest pogodaka i postignutih samo tri, pa deluje da nekadašnji osvajač norveškog Kupa nema previše šansi na gostovanju kod Vikinga, za koga smo već napomenuli da u poslednje vreme igra zaista fenomenalno.

Naš predlog

Mišljenja smo da se pobeda domaćina ovde ne sme dovesti u pitanje, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.33 u Meridianu.

Takođe, za očekivati je da Viking koji igra nestvarno dobro u poslednje vreme od prvog minuta krenuti silovito ka golu Olesunda, pa vam hrabro savetujemo prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret, pa vam preporučujemo igru 4+ uz kvotu 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.