Tip dana: Servet – Genk: Genk tragično ostao bez titule, može li Evropa ublažiti bol?

Od utorka su na programu mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Serveta i Genka.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Servet: Švajcarski vicešampion bi do iznenađenja!

Iza Serveta je jedna fantastična sezona u kojoj je ekipa iz Ženeve na kraju mimo svih očekivanja stigla do drugog mesta na tabeli, što automatski donosi i kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na kraju je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Lugano, a treba napomenuti i da je u poslednjem kolu Servet slavio na veoma teškom gostovanju kod četvrtoplasiranog Lucerna, što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a sve to je sasvim sigurno bio povod za veliko slavlje u Ženevi.
Inače, Servet je do sada čak sedamnaest puta bio prvak Švajcarske, a na to sve treba dodati i sedam trofeja u švajcarskom Kupu, ali i tri u Liga Kupu ove zemlje.
Ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je Servet igra fantastično na domaćem terenu gde je ova ekipa na osamnaest odigranih mečeva doživela samo jedan poraz, međutim, tim iz Ženeve je bio odličan i na strani, i to kada je to bilo najviše potrebno, pošto je aktuelni vicešampion Švajcarske na poslednja tri susreta na strani ostvario isto toliko trijumfa što je u velikoj meri i donelo pomenuto drugo mesto na tabeli.
Novo izdanje švajcarskog šampiona je počelo proteklog vikenda, a ako se po jutru dan poznaje utisak je da bi i ovo mogla da bude jedna sjajna sezona za izabranike Renea Veilera, pošto je njegova ekipa u prvom kolu slavila na veoma teškom gostovanju kod Grashopersa, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Gosti su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali meč, a treba napomenuti da su fudbaleri Grashopersa za devedeset minuta susreta uputili samo jedan udarac u okvir gola, iz kog su i postigli jedini pogodak na pomenutom meču prvog kola.
Do sada se Servet i Genk nisu sastajali u međusobnim mečevima, a evidentno je da belgijski predstavnik ima daleko više iskustva kada su ovakvi dueli u pitanju i videćemo da li će to biti presudno u ovom dvomeču, koji bi vrlo lako mogao da nam donese baš dosta uzbuđenja, jer se radi o ekipama koje gaje ofanzivan stil fudbala.

Genk: Belgijski predstavnik ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima!

Genk je osnovan 1988. godine, a do sada je ova ekipa četiri puta osvajala naslov prvaka Belgije, uz konstataciju da se poslednji put to desilo 2019. godine.
Naravno, ne treba zaboraviti ni pet trofeja u belgijskom Kupu, poslednji osvojen 2021. godine, ali ni dva trofeja u Superkupu.
Prošla sezona u Belgiji je bila neverovatna, a pitanje naslova prvaka je rešeno u poslednjim sekundama poslednjeg kola.
Naime, pre početka poslednjeg kola, Antverpen je morao da ide na pobedu zbog titule, a Genk bi uz pobedu, uz uslov da Union ne savlada Briž, takođe mogao do titule.
Union je imao sve u svojim rukama, poveo je i čekao je kraj, ali, od 89. minuta, Briž je izjednačio na 1:1. Ovo je najviše odgovaralo Genku, koji se nadao kiksu Uniona, a uz to su vodili protiv Antverpena i sve je bilo na njihovoj strani. U tom trenutku se Genku smešila titula, ali je onda iskusni Alderveireld u 94. minutu postigao golčinu za 2:2, a u međuvremenu je Briž dao još dva gola Unionu, potpuno okrenuvši utakmicu na 1:3.
Epilog svega je da je Union na kraju ostao bez pozicije koja ih vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto su pali na treće mesto, Genk je morao da se zadovolji sa drugom pozicijom, ali i kvalifikacijama za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a Antverpen je došao do titule.
Ako se vratimo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je Genk titulu izgubio tri kola pre kraja prvenstva, kada je ova ekipa na svom stadionu odigrala samo 1:1 protiv Uniona, iako je plej-of otvoren na najbolji mogući način protiv ljutog rivala Klub Briža, kada je bilo 3:1.
Vrlo lako je taj poslednji duel mogao da ode u oba pravca, ali na kraju, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Antverpen najviše od svih i zaslužio titulu šampiona Belgije, uz konstataciju da je ovaj tim nakon toga došao do trofeja u Kupu Belgije, a nedavno i u Superkupu protiv Mehelena.
U pripremnom periodu je belgijski predstavnik odigrao nekoliko veoma interesantnih duela, a u generalnoj probi pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona, izabranici Voutera Vrankena su bez većih problema savladali Barnli sa 2:0.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da golovi neće izostati, pošto i jedna i druga ekipa igra za gol više, a mišljenja smo da će ih večeras biti na obe strane pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, kao što smo već u analizi napomenuli, belgijski predstavnik ima dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.