Tip dana: Gremio – Flamengo: Finale brazilskog Kupa na talonu!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi meč polufinala brazilskog Kupa u kom će snage odmeriti Gremio i Flamengo.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Gremio: Fantastične partije do sada!

Nažalost, Gremio je prošle sezone igrao u Seriji B, gde je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto na tabeli što je naravno bilo dovoljno za direktan plasman u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, čime je primarni cilj ispunjen.
Uprava kluba je odmah nakon toga obelodanila da ima velike ambicije, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i angažovanje legendarnog Luisa Suareza.
U međuvremenu, na krilima urugvajskog fudbalera, brazilski velikan je stigao do titule u šampionatu Gaučo, što je samo bila sjajna uvertira za početak Serije A.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Gremija imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli, ruku na srce uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na Botafogo, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvoj poziciji.
Naravno, ne treba zaboraviti da Luis Suarez i drugari imaju i meč manjka od Botafoga, ali, sve i da Gremio slavi na tom zaostalom susretu, ponovo bi lider na tabeli imao ogromnih osam bodova prednost, što je čak i u ovom delu prvenstva zaista ogroman zaostatak.
Na poslednjih pet mečeva drugoplasirani tim na tabeli Serije A je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na domaćem terenu upravo od Botafoga, kada je bilo 0:2.
U prošlom kolu je osvajač šampionata Gaučo znatno oslabljen slavio na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Atletiko Mineira, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini strelac na tom meču bio je Roland u jedanaestom minutu susreta, i malo ko je mogao da očekuje da će to biti i jedini pogodak na tom susretu.
Ako se osvrnemo na partije Gremija na domaćem terenu, doći ćemo do zaključka da je prošlosezonski drugoligaš do sada odigrao devet mečeva na svom stadionu i ostvario šest trijumfa, dva remija uz jedan poraz i to pomenuti od lidera na tabeli.
Poslednji međusobni susret između dva brazilska velikana odigran je sredinom juna na Marakani kada je Flamengo bez većih problema slavio ubedljivo sa 3:0, pa je utisak da će ovo biti najbolja moguća prilika za Gremio da se revanšira ljutom rivalu, iako to sve neće biti nimalo lak zadatak.

Flamengo: Aktuelni šampion Južne Amerike ispod očekivanja!

Kao što je opšte poznato, Flamengo slovi za jedan od najpoznatijih, ali i najtrofejnijih brazilskih klubova, pošto je do sada popularni Mengao sedam puta osvajao naslov prvaka Brazila, čak 37 puta šampionat Karioka, četiri puta brazilski Kup, a uz sve to i tri puta Kopa Libertadores.
Podsećamo vas da je tim sa Marakane i prošle sezone igrao fantastično u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike, pošto je ova ekipa dosta lakše nego što su to svi očekivali stigla do trofeja u Kopa Libertadoresu i to nakon trijumfa nad Atletiko Parananesom.
Nije to bio jedini trofej za Mengao, koji je pored toga stigao i do brazilskog Kupa, međutim, u takmičenju koje je bilo prioritet, a to je naravno Serija A, Flamengo je zauzeo tek peto mesto na tabeli, pa otuda ne čudi što je primarni cilj za ovu sezonu upravo naslov prvaka Brazila, ali već sada možemo pričati o šansama za to, koje su izuzetno male.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Brazila nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka od prvoplasiranog Botafoga, ali i bod manjka u odnosu na Gremio, sa kojim će Flamengo večeras i odmeriti snage u okviru prvog meča polufinala brazilskog Kupa.
Na putu do plasmana među četiri najbolje ekipe u drugom po važnosti brazilskom takmičenju, Mengao je eliminisao Atletiko Paranense, i to nakon duple pobede, a podsećamo vas da je upravo ova ekipa savladana i u finalu Kopa Libertadores.
Što se tiče Serije A, na poslednjih pet mečeva tim sa Marakane je ostvario dva trijumfa uz tri remija, uz konstataciju da su se ta tri nerešena ishoda dogodila u poslednja tri kola.
U prošlom kolu je Flamengo uspeo još jednom da razočara svoje najvernije navijače ove sezone, pošto je jedan od najtrofejnijih brazilskih timova na svom terenu samo remizirao protiv Amerike Mineiro, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Na rubu poraza na tom susretu je bio brazilski velikan, a da tako ne bude pobrinuo se Viktor Ugo u petom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je aktuelni šampion Južne Amerike odigrao osam mečeva van svog terena i ostvario tri trijumfa, doživeo isto toliko poraza, i dva puta remizirao.

Naš predlog

Kako sada stvari stoje, evidentno je da na ovom susretu za Gremio neće nastupiti Luis Suarez, ali i bez toga smo mišljenja da je Flamengo blagi favorit na ovom duelu. Ipak, sva je prilika da nam ovaj polufinalni meč neće doneti previše pogodaka pa vam preporučujemo igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Takođe, mišljenja smo da gosti neće doživeti poraz na ovom meču protiv oslabljenog Gremija, pa savetujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.54.

Za kraj, možda i najbolja varijanta za ovaj duel brazilskih velikana u Kupu je kombinacija igara X2&0-3 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.