Tip dana: Stabek – Molde: Aktuelni šampion Norveške u ozbiljnom naletu!

U subotu je na programu pregršt zanimljivih mečeva, a kako su ostala prvenstva tek na samom startu, za vas smo ovog puta ponovo analizirali jedan susret iz norveškog šampionata, koje je uveliko u toku, a izbor je pao na duel između Stabeka i Moldea.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Stabek: Primarni cilj će naravno biti opstanak!

Stabek je osnovan 1912. godine, a u 111 godina dugoj istoriji ovaj klub je uspeo da dođe do jednog naslova prvaka Norveške i to 2008. godine, što je bez ikakve sumnje bilo zaista veliko iznenađenje.
Pored toga, treba napomenuti i po jedan trofej u Kupu i Superkupu. Naravno, Stabek je prošle sezone kao što je to dosta dobro poznato nastupao u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, gde je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto i došla do direktnog plasmana u Elitseriju.
Nema nikakve sumnje da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a svakako da će to biti veoma težak zadatak, iako trenutna tabela trenutno može da ohrabri.
Naime, izabranici Larsa Bohinena se trenutno nalaze na dvanaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ipak, u poslednje vreme dojučerašnji drugoligaš ima ozbiljnih problema, pa je tako Stabek na poslednjih pet mečeva bez trijumfa, a u tom periodu je ovaj tim doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Sanderfjorda, kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Ham-Kama, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2 za domaćina.
Stabek je na tom susretu uspeo da stigne dva gola prednosti Ham-Kama koji je ipak nekako uspeo da dođe do trijumfa i to nakon pogotka u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je četa trenera Bohinena poražena na domaćem terenu protiv Vikinga koji u poslednje vreme pruža nestvarno dobre partije, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Poslednji međusobni susret između Stabeka i Moldea je odigran krajem aprila ove godine, kada je Stabek napravio veliko iznenađenje i slavio sa 2:3, i to nakon pogotka u samom finišu susreta.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je dojučerašnji drugoligaš odigrao osam mečeva na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija i dva poraza.

Molde: Aktuelni šampion se polako ali sigurno budi!

Prošla sezona je bila sjajna za Molde, koji je na jedan veoma ubedljiv način došao do naslova prvaka Norveške, i to uz čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bode.
Bila je to inače peta titula za Molde, a prva posle tri godine posta. Pored toga ovaj tim je do sada četiri puta osvajao norveški put, a poslednji put je to bio slučaj prošle godine.
Pored toga, svakako da treba napomenuti podatak i da je prošlosezonska titula Moldeu donela i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a bez obzira kakav ishod bude bio, norveški šampion ima obezbeđeno mesto u Ligi konferencije.
U prvom meču drugog kola kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko kluspko takmičenje izabranici Oda Moena su poraženi na gostovanju kod Helsinkija, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Revanš je na programu već za nekoliko dana i svakako da će Molde biti veliki favorit na tom duelu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja norveškog šampionata, mora se priznati da je aktuelni šampion ove zemlje startovao dosta slabije nego što su svi to očekivali, a u ovom trenutku se izabranici trenera Moena nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bode, koji je na pravom putu da nakon godinu dana pauze ponovo dođe do šampionske titule.
Iako je Molde na startu odigrao nekoliko poprilično loših mečeva, kako vreme prolazi, utisak je da stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto, međutim, veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za borbu za najviši mogući plasman.
Na poslednja tri susreta aktuelni šampion Norveške je ostvario isto toliko trijumfa. Sve je krenulo od pobede na domaćem terenu protiv Brana kada je bilo 2:0, a nakon toga je Molde ostvario dva poprilično ubedljiva trijumfa. Pre svega, na gostovanju kod Volerenge kada je bilo čak 0:4, a nakon toga i u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Sarpsborga kada je bilo 5:1.
Za kraj, što se tiče mečeva na gostovanjima, do sada je petostruki šampion Norveške odigrao osam mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, aktuelni šampion Norveške igra fenomenalno u poslednje vreme i mišljenja smo da će ova ekipa zabeležiti i četvrti uzastopni trijumf u prvenstvu, pa vam preporučujemo da odigrate dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Sva je prilika da će nam ovaj duel doneti baš dosta pogodaka, pošto na mečevima Moldea u poslednje vreme i te kako ima puno golova, mada ni domaćin sasvim sigurno nema šta da izgubi u duelu protiv prošlosenskog prvaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ uz fantastičnu kvotu 2.55.

Za kraj, možda i najsigurnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret između Stabeka i Moldea je ta da će gosti postići dva ili više golova, a sve to Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.