Tip dana: Olimpija – Ludogorec: Zmajevi pale “ludu šumu”!

U utorak su na programu revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između slovenačke Olimpije i bugarskog Ludogoreca.
Prvi duel između ova dva tima koji je pre nedelju dana odigran u Razgradu završen je rezultatom 1:1, a revanš u Ljubljani je zakazan za 20 časova.

Olimpija: Mogu li Zmajevi do prolaska u narednu fazu?

Olimpija je prošle sezone došla do titule šampiona Slovenije, i tako prekinula šestogodišnju dominaciju Maribora.
Sve je bilo poznato pet kola pre kraja, kada je tim iz Ljubljane na svom stadionu savladao upravo Maribor rezultatom 2:0.
Ruku na srce, u poslednjih nekoliko kola je šampion Slovenije odigrao nekoliko izuzetno loših mečeva, međutim, to je bilo logično, pošto je ideja bila da minutažu dobiju fudbaleri koji su većim delom prvenstva bili u drugom planu.
Na tri poslednja meča prošlosezonskog izdanja slovenačkog šampionata, Olimpija je doživela isto toliko poraza, pa se drugoplasirani Celje primakao na šest bodova manjka, a Maribor je svakako bio najveći gubitnik prošle sezone, pošto je najtrofejniji slovenački tim prvenstvo završio tek na trećoj poziciji.
Tokom leta je klub iz Ljubljane odigrao čak šest pripremnih mečeva, a posebno treba izdvojiti trijumf nad Hajdukom iz Splita, koji na startu ovogodišnjeg izdanja HNL-a igra na veoma visokom nivou.
U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, slovenački predstavnik je eliminisao Valmieru, a oba puta je rezultat bio 2:1 za Olimpiju.
U prvom meču drugog kola kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje Zmajevi su uspeli da remiziraju na teškom gostovanju kod Ludogoreca, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Naravno, treba napomenuti da je pre desetak dana startovalo novo izdanje slovenačkog šampionata, a u ovom trenutku se Olimpija nalazi na šestom mestu na tabeli sa tri osvojena boda.
U prvom kolu je Koper pobedio aktuelnog šampiona na svom terenu sa 2:1, da bi u prošlom kolu klub iz Ljubljane slavio pred svojim navijačima protiv Rogaške, sa više nego ubedljivih 5:0, što je bila najbolja moguća uvertira za revanš meč protiv Ludogoreca.

Ludogorec: Bugarski predstavnik ima daleko više iskustva u ovakvim mečevima!

Godinama unazad fudbaleri Ludogoreca dominiraju bugarskim fudbalom, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone kada je tim iz Razgrada stigao do svoje dvanaeste uzastopne titule šampiona Bugarske, što je svakako podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Na kraju je “luda šuma” imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani CSKA iz Sofije, pa se stiče utisak da bugarsko prvenstvo odavno nije bilo tako interesantno kao što je to bio slučaj prošle sezone.
Naravno, šampionski pehar je bugarskom predstavniku doneo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je Ludogorec u prvom kolu eliminisao Balkani, iako nije sve bilo savršeno posle prvog susreta između ova dva tima.
Naime, predstavnik takozvanog Kosova je u prvom meču pred svojim navijačima slavio sa 2:0, nakon čega je sasvim sigurno u Ludogorecu bio upaljen crveni alarm.
Ipak, u revanšu je višestruki šampion Bugarske bez većih problema slavio pred svojim navijačima, a taj duel je završen rezultatom 4:0, nakon čega je “luda šuma” izborila plasman u drugo kolo.
Kao što smo već napomenuli, tamo je Ludogorec slobodno možemo reći i podbacio protiv Olimpije, pošto je taj susret u Razgradu završen bez pobednika (1:1).
Poput slovenačkog, i bugarsko prvenstvo je uveliko započelo, a u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz tri osvojena boda.
U prvom kolu je “luda šuma” mimo svih očekivanja poražena kod novajlije Krumovgrada, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
U drugom kolu su stvari legle na svoje mesto, pošto je ekipa iz Razgrada slavila na svom terenu protiv Etara, sa više nego ubedljivih 5:0.
Za kraj, treba napomenuti i da je Ludogorec u pripremnom periodu odigrao tri susreta i ostvario isto toliko trijumfa.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje, a na osnovu onog što smo videli u prvom meču u Razgradu, utisak je da se radi o dve ekipe sličnog kvaliteta. Ulog je ogroman, pa samim tim ne treba ovde očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.72.

Olimpija je u prvom duelu pokazala možda i više nego što su svi očekivali i zaista se stiče utisak da šampion Slovenije neće doživeti poraz na ovom revanšu u Ljubljani pa je topla preporuka dupla šansa 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, možda i idealna prognoza za ovaj susret između slovenačkog i bugarskog predstavnika je kombinacija igara 1X&0-3 uz kvotu 2.17 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.