Tip dana: Molde – Helsinki: Koga će obasjati Aurora Borealis?

U sredu su na programu revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između norveškog Moldea i finskog Helsinkija.
Prvi duel između ove dve ekipe u prestonici Finske je završen pobedom domaćeg tima od 1:0, a revanš je zakazan za 19 časova.

Molde: Norveški šampion juri prolazak u narednu fazu!

Molde je veoma ubedljiv način došao do naslova prvaka Norveške, i to uz čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bode, pa se stiče utisak da se pitanje šampiona ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Iako deluje da ih je bilo više, to je bila tek peta titula šampiona za Molde, a prva posle tri godine posta. Od ostalih trofeja treba izdvojiti i četiri naslova prvaka u Kupu, a poslednji put je to bio slučaj prošle godine.
Naravno, šampionska titula u norveškom šampionatu je Moldeu donela i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u prvom meču drugog kola kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko kluspko takmičenje izabranici Oda Moena su mimo svih očekivanja poraženi na gostovanju kod Helsinkija, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini strelac na tom susretu između norveškog i finskog predstavnika bio je Keskinen sredinom prvog dela igre, a treba napomenuti da je Molde imao zrelije šanse do kraja susreta, ali na kraju ovaj tim nije uspeo da stigne do izjednačenja.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje norveške Elitserije, treba napomenuti da je aktuelni šampion ove zemlje startovao dosta slabije nego što su svi to očekivali, međutim, utisak je da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Naime, na četiri poslednja susreta Molde je ostvario isto toliko trijumfa, što je u ovom trenutku dovoljno za četvrto mesto na tabeli i bod manjka u odnosu na trećeplasirani Tromze, koji je u prošlom kolu slavio na gostovanju kod prvoplasiranog Bodea.
Aktuelni šampion Norveške je u prošlom slavio na gostovanju kod Stabeka, a taj duel protiv dvanaestoplasirane ekipe na tabeli je završen rezultatom 0:1.
Ako se osvrnemo na partije Moldea na domaćem terenu, do sada su izabranici Oda Moena odigrali osam mečeva na svom terenu i ostvarili šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Helsinki: Može li HJK da sačuva prednost iz prvog meča?

Kao što je to verovatno svima poznato, HJK je najtrofejniji klub u Finskoj, a do sada je ova ekipa čak 32 puta dolazila do naslova prvaka ove zemlje.
Pored toga ne treba zaboraviti ni čak četrnaest trofeja u Kupu, ali i šest puta u Liga Kupu i poslednji put je to bio slučaj prošle sezone.
Prošlogodišnje izdanje finskog šampionata je bilo veoma uzbudljivo, a na kraju je ipak Helsinki opravdao epitet favorita i došao do nove šampionske titule, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Kups, koji godinama znazad predstavlja najvećeg konkurenta neprikosnovenom timu iz prestonice.
Za razliku od nekoliko prošlih sezona, ovog puta je prvenstvo rešeno kolo pre kraja, kada je najtrofejniji finski klub slavio na gostovanju kod neugodne Hake, i na taj način pobegao drugoplasiranom Kupsu na četiri boda viška, što je kolo pre kraja bila nenadoknadiva razlika, iako moramo napomenuti pobedu ovog tima nad Helsinkijem u poslednjem kolu, ali je tada nažalost već bilo prekasno da se bilo šta promeni na tabeli.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde je HJK u prvom kolu eliminisao Larn i to nakon produžetaka, a utisak je da se očekivalo da prvak Finske dosta lakše dođe do megdana sa Moldeom.
Kada smo već kod tog duela sa norveškim šampionom, treba istaći da je Helsinki odigrao jedan sjajan meč i slavio sa 1:0, što je dobra zaliha pred revanš u Norveškoj, a videćemo da li će to biti dovoljno za plasman u treće kolo i izborenu grupnu fazu Lige konferencija.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja finskog šampionata, utisak je da nas ponovo očekuje veoma zanimljivo prvenstvo pošto se HJK u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Kups.
U prošlom kolu je klub iz prestonice Finske ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod ekipe SJK-a, a taj meč je završen rezultatom 1:2, što je bila druga vezana pobeda u prvenstvu za aktuelnog šampiona.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je ipak da je Molde veliki favorit na ovom susretu, a deluje da će norveški šampion od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Helsinkija, koji do sada nije imao previše uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Utisak je da će domaći tim bez većih problema postići dva ili više pogotka na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom D2+ uz kvotu 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.