Tiket dana (četvrtak, 03.08.2023)

Tiket dana

Ogroman broj utakmica igra se danas u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Potrebno je mnogo opreza, ali i sreće, da bi se izbegle potencijalne ”mine”, kojih će, sigurni smo, ponovo biti dosta. Predložene kvote verovatno će biti menjane i razlikovaće se od predloženih.

Aktobe – Torpedo Kutaisi – 1 @ 1.67 u Meridianbet

Aktobe je prošle sezone bio vicešampion Kazahstana, a trenutno je trećeplasirani tim u ovoj dosta jakoj ligi. Postoji mogućnost da se bore i za titulu, mada je vodeći Ordabasi umakao na sedam bodova razlike. Što se Evrope tiče, prvo kolo su preskočili zahvaljujući rejtingu koji ima ova liga, a da se radi o kvalitetnom timu pokazali su u prvom meču druge runde kada su u Kutaisiju pobedili domaći Torpedo sa čak 4:1. Takvim ishodom pitanje prolaska u naredno kolo je rešeno, a tamo će Aktobe najverovatnije igrati sa rumunskim Sepsijem. Gruzijci su u prvom kolu izbacili Sarajevo, i to posle dva sjajna meča i na kraju su bolje pucali penale, pošto je u obe utakmice rezultat bio nerešen. U domaćem prvenstvu su tek na 6. mestu posle prve polovine i pokušaće da ponovo stignu do Evrope, ali to neće biti jednostavno. Aktobe je mnogo bolji i pobediće i u revanšu. Za jedinicu se dobija kvota 1.67 u kladionici Meridianbet.

Omonija – Gabala – 1 @ 1.55 u Meridianbet

Omonija je prvi zvanični meč odigrala u Super kupu Kipra i u njemu su poraženi od aktuelnog šampiona Arisa. Novo prvenstvo na Kipru počinje tek 19. avgusta i to može da bude mali problem za sve ekipe sa Ostrva kada su evropske kvalifikacije u pitanju. Tako je bilo i prošlog leta, pa su se kiparski klubovi odlično snašli i tri su igrala u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Ekipa iz Nikozije odigrala je sjajan meč u Azerbejdžanu i pobedila domaću Gabalu sa 3:2. Bio je to meč sa dosta preokreta, igralo se otvoreno sa dosta prilika, ali je Omonija slavila na kraju golom Ukrajinca Bezusa sa bele tačke. Inače ovaj fudbaler je obeležio celu rundu, tako što je u Gabali postigao het-trik. Gabala je bila tek 4. u prošlom prvenstvu u Azerbejdžanu, ali su od šampiona Karabaga imali čak 40 bodova manje. Ipak, osvojili su kup i zato su preskočili prvo kolo u Evropi. Po svemu, Omonija je bliža prolasku dalje, a verujemo u još jedan trijumf Kiprana. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.55.

Žilina – Gent – 2,2+ @ 1.64 u Meridianbet

Belgijanci su već u prvom meču pokazali ko je ko u duelu sa Slovacima. Posle 5:1 za Gent ne postavlja se pitanje ukupnog pobednika i ekipe koja će u trećoj rudni na megdan poljskom Pogonu, koji ima beliku prednost u duelu sa Glentoranom. Ekipa iz Šćećina biće mnogo ozbiljniji rival za Gent od Žiline, pa se ovaj revanš može smatrati i generalnom prbom pred taj okršaj. Inače Gent je sezonu u Župiler ligi započeo pobedom nad Kortrajkom, dosta lakom iako su gosti prvi poveli, a narednog vikenda čeka ih gostovanje u Mehelenu. Žilina nema onaj kvalitet kakav je imala u vreme kad je bila najbolji slovački klub i kada je uspevala da pobeđuje i u Evropi. Oni su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija dva puta pobedli Levadiju iz Talina, pa su osvojili važne bodove za neko naredno evropsko putešestvije. U prvom kolu slovačkog prvenstva slavili su protiv Ružemberoka sa 3:1. Gent je kvalitetniji, meč će biti otvoren, a uz dvojku predlažemo i dva gola gostiju. Za 2,2+ koeficijent je 1.64 u kladionici Meridianbet.

Aris – Ararat – 1,2+ @ 1.61 u Meridianabet

Očekivali smo da Aris reši pitanje plasmana u treće kolo kvalifikacija već u Jermeniji, ali je meč u Jerevanu završen bez pobednika, rezultatom 1:1. Solunci su i dalje veliki favoriti, ali ne mogu da se opuste u revanšu, već moraju veoma ozbiljno da shvate Jermene. U prvom kolu kvalifikacija Grci su bili slobodni, odnosno preskočili su ga, dok je Ararat na jedvite jade eliminisao albansku Egnatiju, i to tek boljim izvođenjem penala. U prošlom prvenstvu Jermenije Ararat je završio na trećem mestu, iza Urartua i Pjunika, i svi su bili zadovoljni takvim plasmanom. Nova sezona počinje već ovog vikenda, a Ararat već u prva dva kola igra protiv dve prvoplasirane ekipe iz prošle sezone. Ne verujemo da Jermeni mogu nešto da urade u Solunu iako i prvenstvo Grčke tek treba da počne 20. avgusta. Aris je kvalitetniji, a pored jedinice biće i bar dve lopte u mreži gostiju. Za 1,2+ kvota je 1.61 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.