Tip dana: Vojvodina – APOEL: Dah Evrope na Karađorđu!

U četvrtak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas očekuju revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “Karađorđu” u kom će fudbaleri Vojvodine ugostiti kiparski APOEL.
Prvi duel u Nikoziji završen je rezultatom 2:1, a revanš meč je zakazan za 20 časova.

Vojvodina: Mogu li Lale do prolaska u treće kolo?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, fudbaleri Vojvodine su konačno prošle sezone bili oni pravi, pošto je ekipa sa “Karađorđa” na kraju srpski šampionat završila na petom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Partizan, a sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Vrlo lako je Voša mogla da napadne i četvrtu poziciju na tabeli, međutim, na poslednja četiri meča iz prošle sezone tim iz Novog Sada nije uspeo da ostvari niti jedan trijumf, a u tom periodu su Lale doživele dva poraza i dva remija, pa se više od pete pozicije nije moglo ni očekivati.
Inače, treba napomenuti da je klub krajem februara ove godine preuzeo Radoslav Batak koji je u velikoj meri i zaslužan za plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U pripremnom periodu su njegovi puleni odigrali čak sedam mečeva i ono što je veoma zanimljivo je podatak da Vojvodina u tom periodu nije doživela niti jedan poraz, a u generalnoj probi pred početak kvalifikacije tim iz Novog Sada je remizirao protiv Borca iz Banjaluke kada je bilo 1:1.
U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, Voša je poražena na gostovanju kod kiparskog APOEL-a, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Kiparski predstavnik je poveo u 32. minutu golom gruzijskog reprezentativca Đorđija Kvilitalije, posle greške cele odbrane Novosađana. APOEL je pre i posle toga dominirao, stvorio još nekoliko šansi, ali nije bilo gola, uz napomenu da se u tom periodu igre posebno dobro istakao golman Novosađana Lazar Carević. Već u trećem minutu nastavka Stefan Vukić imao je “zicer” za izjednačenje, ali je njegov promašaj u 56. minutu anulirao Dejan Zukić, sjajnim pogotkom glavom na centaršut Nikole Čumića.
Ipak, Kiprani su ponovo iskoristili smušenost u odbrani gostiju i preko Dvalija u 65. minutu meča došli do nove prednosti, što je bilo i dovoljno za pobedu.
Pomenimo još i da je proteklog vikenda počelo novo izdanje srpskog šampionata, a u prvom kolu su Lale doživele katastrofalan poraz na gostovanju kod Crvene zvezde, pošto je taj duel na “Marakani” završen rezultatom 5:0, uz konstataciju da je trener gostiju, Radoslav Batak sačuvao svoje glavne uzdanice za revanš meč protiv APOELA-a, iako je veliko pitanje kakav bi bio rezultat i da su Novosađani izašli sa prvom postavom, pošto Zvezda igra na veoma visokom nivou od kako je na klupu ovog tima seo Barak Bahar.
Za kraj, juče je Vojvodina dobila novo pojačanje, pošto se u klub posle punih sedam godina vratio štoper Lazar Rosić, ali je veliko pitanje da li će on biti spreman za večerašnji susret.

APOEL: Kiprani nisu oduševili u prvom meču!

APOEL je osnovan 1926. godine, a do sada je ovaj klub čak 28 puta dolazio do naslova prvaka Kipra, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine. Pored toga, ekipa iz Nikozije je do sada 22 puta dolazila do trofeja u kiparskom Kupu, a sve to ovaj klub čini najtrofejnijim timom ove zemlje.
Što se tiče evropskih takmičenja, najveći uspeh APOEL-a datira iz 2012. godine kada je ova ekipa mimo svih očekivanja preko francuskog Liona i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca stigla čak do četvrtfinala Lige šampiona, a to je ujedno i najveći uspeh kiparskog fudala u istoriji.
Jedan od najzaslužniji ljudi za to bio je srpski stručnjak Ivan Jovanović koji je tada sedeo na klupi ovog tima, a pre tog plasmana u nokaut fazu, tim iz Nikozije je završio na prvom mestu u grupi ispred Zenita, Porta i Šahtjora. Jovanović je sa APOEL-om četiri puta osvajao naslov prvaka Kipra, a svakako da će taj period biti ispisan zlatnim slovima, ponajviše zbog pomenutog plasmana u samu završnicu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Poražavajuće zvuči podatak da je kiparski velikan do poslednje titule šampiona stigao sada već pre četiri godine, kada je ovaj klub imao dva boda viška u odnosu na Apolon.
Što se tiče prošlog izdanja šampionata ove zemlje, klub iz Nikozije je na kraju završio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Aris iz Limasola, što je APOEL-u donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Tamo je ova ekipa kao što smo već napomenuli bila bolja od Vojvodine na svom stadionu rezultatom 2:1, što ruku na srce nije baš sjajna zaliha pred revanš protiv izuzetno motivisanih Lala.
Deluje da su se izabranici Sa Pinta propisno ispromašivali u Nikoziji, ali su i imali i sreće pošto je Voša mogla i dosta pre da dođe do izjednačenja.
Inače, u pripremnom periodu je najtrofejniji kiparski klub odigrao pet mečeva i ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U generalnoj probi pred duel sa Vojvodinom APOEL je samo remizirao sa grčkim Volosom, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Poznato je da klub iz Nikozije igra daleko bolje na svom terenu nego na gostovanjima, a zanimljivo zvuči podatak da je APOEL poslednji trijumf na strani ostvario još u februaru, kada je ova ekipa slavila kod Omonije rezultatom 0:2.

Naš predlog

Vojvodina je u prvom meču odigrala sasvim zadovoljavajuće i čini se da tim iz Novog Sada ima šansu da dođe do trijumfa na svom terenu, iako to neće biti nimalo lak zadatak pošto kiparski predstavnik ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju.
Utisak je da Voša neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.52.


Od prvog minuta će motivisani domaćin krenuti ofanzivno, ali se nekako stiče utisak da im ni APOEL neće ostati dužan, pa je topla preporuka da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.88.

Očekuje se da “Karađorđe” bude poprilično ispunjen, pa će domaći fudbaleri imati vetar u leđa da dođu do trijumfa, koji bi vrlo verovatno značio i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, mada nije isključeno da meč ode i u produžetke, a možda čak pitanje pobednika ovog dvomeča bude rešeno i u penal seriji.
Hrabro vam savetujemo da probate sa čistom jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila fenomenalnu kvotu 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.