Tip dana: Fejnord – PSV: Bitka za prvi trofej u zemlji lala!

U petak nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta, a izbor je ovog puta pao na meč Superkupa Holandije u kom će snage odmeriti Fejnord i PSV iz Ajndhovena.
Početak duela je na stadionu “De Kujp” u Roterdamu zakazan za 20 časova.

Fejnord: Prošla sezona je bila fenomenalna!

Fejnord je do sada u svojoj istoriji čak šesnaest puta osvajao prvenstvo Holandije, a na to treba dodati i trinaest trofeja u Kupu, što ovu ekipu čini jednim od najtrofejnijih holandskih timova.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni tri velika podviga u evropskim takmičenjima, a onaj najvažniji datira iz 1970. godine kada je ova postala šampion Evrope i to nakon trijumfa u velikom finalu nad škotskim Seltikom, rezultatom 2:1.
Pored toga, holandski klub je dva puta dolazio do trofeja u Ligi Evrope (tadašnji UEFA Kup), i to 1974. i 2002. godine.
I prošle sezone je klub iz Roterdama imao veoma zapaženu ulogu u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, ali je na kraju četa Arne Slota ipak eliminisana u četvrtfinalu od Rome. Podsećamo vas upravo ova dva kluba su sezonu pre toga igrala u finalu Lige konferencija, i tu je na veliku nesreću svih navijača Fejnorda italijanski tim bio bolji i došao do svog prvog trofeja u istoriji.
Ipak, ono o čemu će se još dugo pričati je prošlo izdanje holandskog šampionata u kom je nekadašnji šampion Evrope mimo svih očekivanja stigao do naslova prvaka.
Na kraju je klub sa stadiona “De Kujp” zauzeo prvo mesto na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Ajaks, ali i neverovatnih trinaest bodova više od trećeplasiranog Ajaksa, koji je debelo podbacio prošle sezone.
Na 34 odigrana susreta u prvenstvu Fejnord je doživeo samo dva poraza, a od toga jedan u poslednjem kolu od Vitesea, kada je već sve što se tiče pitanja prvaka Holandije uveliko bilo rešeno.
Tokom leta nije bilo nekih značajnijih akvizicija, ali je utisak da je najbitnije da je sačuvana okosnica ekipe iz prošle sezone, uz napomenu da klub iz Roterdama ove sezone očekuju izazovi i u Ligi šampiona i sigurno je da će tu holandski predstavnik želeti da ostavi što bolji utisak.

PSV: Aktuelni vicešampion Holandije pored Kupa napada i Superkup!

I PSV Ajndhoven spada u red holandskih timova koji su do sada osvajali Ligu šampiona, a to je bio slučaj 1988. godine kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Benfike, a taj duel koji je odigran u Štutgartu rešen je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Zanimljivo je da su svi fudbaleri holandskog predstavnika bili precizni, a tragičar za Benfiku bio je Veloso koji je promašio prvi jedanaesterac u drugoj seriji.
Ipak, to nije bio jedini veliki uspeh za ovu ekipu pošto je klub iz Ajndhovena 1978. stigao i do trofeja u Kupu UEFA nakon ubedljivog trijumfa nad francuskom Bastijom (3:0).
Do sada je PSV čak 24 puta dolazio do naslova prvaka Holandije, jedanaest puta je nekadašnji šampion Evrope osvajao Kup ove zemlje, a na sve to treba dodati i rekordnih trinaest trofeja u Superkupu, a priliku da taj saldo povećaju izabranici trenera Boša imaće večeras protiv Fejnorda, iza kog je kao što smo već napomenuli fantastična sezona.
Što se tiče PSV-a, ovaj klub je igrao sasvim zadovoljavajuće većim delom prvenstva što je na kraju bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, koje kao što je dobro poznato donosi i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja treba reći da holandskog predstavnika sledeće sedmice očekuje prvi duel trećeg kola kvalifikacija u kom će PSV gostovati kod austrijskog Šturma, a svakako da je primarni cilj za ovaj deo sezone plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Između ostalog, prošla sezona će biti upamćena i to trofeju u Kupu, gde je PSV u velikom derbiju holandskog fudbala bio bolji od Ajaksa, koji je savladan nakon boljeg izvođenja jedanaestearaca.
Kao što smo već napomenuli u međuvremenu je novi trener holandskog velikana postao Piter Boš koji je potpisao trogodišnji ugovor i koji je na promociji istakao da mu je cilj da klub iz Ajndhovena vrati na mesto koje mu i pripada.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da su ova dva tima prošle sezone dominirali holandskim fudbalom, pošto je Fejnord došao do naslova prvaka, a PSV do trofeja u Kupu. Veoma je nezahvalno prognozirati ovakve mečeve, ali bez obzira što se radi o duelu za trofej, mišljenja smo da će pogodaka biti na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.67.

Utisak je da ćemo videti makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i makar jedan gol u drugom delu igre, pa savetujemo igru I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Pošto se ovaj duel igra u Roterdamu, navijači Fejnorda će imati ogromnu podršku svojih navijača, pa vam zbog toga najviše i preporučujemo da se ovde opredelite za jedinicu, uz kvotu 2.15 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.