Tip dana: Šalke – Kajzerslautern: U Cvajti su Rudari favoriti protiv Kraljeva!

U subotu je posle duže vremena ponuda za klađenje zaista fantastična, a ovog puta smo za vas analizirali najzanimljiviji meč drugog kola nemačke Cvajte u okviru kog će Šalke na svom stadionu ugostiti Kajzerslautern.
Početak susreta između dva nemačka velikana je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Šalke: Može li tim iz Gelzenkirhena do ekspresnog povratka u Bundesligu?

Posle prošlog ispadanja u Cvajtu, Šalke je odigrao fenomenalnu sezonu u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala i ovaj tim je uspeo da se ekspresno vrati u Bundesligu. Nažalost u njoj se nije dugo zadržao, pošto se nemački velikan minule sezone opet preselio u drugi rang.
Naime, klub iz Gelzenkirhena je na kraju zauzeo sedamnaesto mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Štutgart, koji je na kraju ipak uspeo da se domogne opstanka, nakon trijumfa u baražu nad Hamburgom, koji je ponovo izvisio na putu ka povratku u elitu.
Ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu, treba istaći da su Plavi ostvarili samo sedam trijumfa, deset remija uz čak sedamnaest poraza, što je svakako previše, pa otuda i ne čudi selidba u niži rang, što je sasvim sigurno dosta teško palo svim navijačima Šalkea, koji će svoju omiljenu ekipu ponovo morati da podrže u Cvajti.
Ne treba biti previše pametan pa zaključiti da će glavni cilj slavnog nemačkog kluba biti povratak u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, a ako se baziramo na ono što su kladionice predviđale pred početak sezone, najveće šanse za plasman u Bundesligu se daju upravo Šalkeu, ali i Hamburgu i Herti, i na prvi pogled je zaista utisak da tim timovima i nije mesto u Cvajti.
U prvom kolu nove sezone prisustvovali smo jednom od najvećih derbija nemačkog fudbala, pošto su snage odmerili Hamburg i Šalke, a na tom meču smo videli čak osam golova, pošto je na kraju domaćin slavio sa 5:3.
Domaćin je poveo sredinom prvog poluvremena, Plavci su ekspresno izjednačili, ali i otišli na odmor sa golom prednosti nakon postignutog pogotka Ovejana.
U drugom delu igre se domaćin veoma brzo vratio, čak i poveo, ali je Šalke ponovo izjednačio i 3:3 je stojalo na semaforu sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je prvo Glacel doveo Hamburg u vođstvo, a onda i Dompe u poslednjim sekundama postavio konačan rezultat.

Kajzerslautern: Loš start prvenstva, ali ni prilika za popravni nije idealna!

Iz ove perspektive gledano, sigurno je da veoma mali broj ljudi zna da je Kajzerslautern čak četiri puta bio prvak Nemačke, a poslednji put je to bio slučaj 1998. godine.
Na sve to ne smemo zaboraviti ni dva trofeja u Kupu, ali i jedan u Superkupu. Ono što je sigurno upečatljivo kada je u pitanju istorija ovog kluba je podatak da je Kajzerslautern 1997. godine došao do trofeja u Cvajti, a godinu dana kasnije i u Bundesligi, što je nešto što do sada nikome nije pošlo za rukom kada je nemački fudbal u pitanju.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna za ovaj klub koji je na kraju morao da se zadovolji sa sredinom tabele, preciznije sa devetom pozicijom, iako su ambicije bile daleko ozbiljnije.
Posebno loše je nekadašnji šampion Nemačke finiširao sezonu, pošto je ovaj klub na šest poslednjih mečeva doživeo čak četiri poraza uz dva remija, pa otuda i ne čudi ovako slab plasman na tabeli.
Dosta problema je Kajzerslautern imao sa realizacijom, a moramo napomenuti da su izostale i tradiocionalno dobre partije na domaćem terenu, pošto je ova ekipa na sedamnaest odigranih mečeva ostvarila šest trijumfa, isto toliko remija, ali i pet poraza.
Izaranici Dirka Šustera će dati sve od sebe da se ove sezone umešaju u borbu za plasman na jedno od prva tri mesta, međutim, veliko je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.
Na premijeri drugog po kvalitetu ranga nemačkog fudbala, Kajzerslautern je doživeo poraz na svom terenu od Sankt Paulija, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Prvo poluvreme je završeno bez pogodaka, ali i bez previše prilika, a u drugom delu igre smo videli čak tri pogotka. Gosti su u ranoj fazi drugog poluvremena stigli do vođstva, a samo desetak minuta kasnije je izjednačenje domaćoj ekipi doneo Ače. Ipak, petnaest minuta pred istek regularnog dela igre, opravdano je dosuđen jedanaesterac za Sankt Pauli koji je Hartel pretvorio u pogodak.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Šalkea i Kajzerslauterna je odigran još 2012. godine, kada su Plavci u gostima slavili sa 1:4, a sve to nakon tri uzastopne pobede Kraljeva u međusobnim mečevima, pa zbog toga treba napomenuti i podatak da je poslednji trijumf na svom terenu protiv nekadašnjeg šampiona Nemačke ekipa Šalkea ostvarila još 2005. godine.

Naš predlog

Ukoliko želi da dođe do ekspresnog povratka u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, Šalke prosto mora da pobeđuje na ovakvim mečevima na svom stadionu, a u velikoj meri smo sigurni da će se to i desiti zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.64.

Kao što je to dobro poznato, nemačka Cvajta je liga u kojoj golova ima kao na traci, a ništa drugačije se ne očekuje ni na ovom susretu, pa je hrabra preporuka igra 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.50.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret između dva nemačka velikana je ta da će domaćin postići makar dva pogotka, pa savetujemo igru D2+ uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.