Derbi dana: PSŽ – Lans: Sveci jure prvi trijumf u prvenstvu, Lans im tradicionalno ne leži!

Pregršt veoma interesantnih mečeva je na programu u subotu, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Parku Prinčeva gde će snage odmeriti aktuelni šampion i vicešampion Francuske – PSŽ i Lans.
I jedni i drugi su dosta slabije nego što su svi to očekivali ušli u novu sezonu, a to se pogotovu odnosi na ekipu PSŽ-a, koja ni posle dva odigrana kola ovogodišnjeg izdanja Lige 1 još uvek ne zna za trijumf, što se ruku na srce može reći i za Lans.
Početak susreta između dva tima koja su prošle sezone najviše pokazala u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala je zakazan za 21h.

PSŽ: Da li je konačno vreme za prvi trijumf Parižana?

U Francuskoj ništa novo – PSŽ je ponovo stigao do šampionske titule i to pošto je na kraju tim sa Parka Prinčeva imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, sa kojim će između ostalog i odmeriti snage večeras u okviru derbi meča trećeg kola francuskog šampionata.
Pari Sen Žermen je prošle sezone osvojio devetu titulu od jedanaest od kako su klub preuzeli vlasnici iz Katara, pre 12 godina. Pre toga Pari Sen Žermen je bio šampion 1986. i 1994. godine.
Nije bilo previše drame iako su Parižani na kraju kao što smo već napomenuli imali samo jedan bod viška u odnosu na Lans, pošto je sve bilo rešeno na dva kola pre kraja kada je tim sa Parka Prinčeva remizirao na gostovanju kod Strazbura i tako pobegao drugoplasiranom Lansu na nedostižnih četiri boda zaostatka.
U poslednjem kolu je klub iz prestonice Francuske poražen od Klermona na svom terenu, rezultatom 2:3.
Letnji prelazni rok nam je doneo dosta bure, pošto su klub napustitli Mesi, Nejmar i Serhio Ramos, ali je bilo i nekoliko veoma zanimljivih pojačanja poput Dembelea, Gonzala Ramosa, Asensija ali i Lukasa Ernandeza.
Ipak, glavna promena se dogodila na klupi, pošto je Galtjea nasledio Luis Enrike, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje.
Koliko je to bilo iznenađenje, svakako je da je još veće to što PSŽ u dosadašnjem toku francuskog šampionata još uvek ne zna za trijumf.
Naime, u prvom kolu su popularni Sveci samo remizirali na svom stadionu protiv Tuluza, a taj duel je završen bez pogodaka. Naravno u timu nije bilo u tom trenutku suspendovanog Embapea koji bi vrlo lako u smiraj prelaznog roka mogao da pojača Real Madrid u transferu vrednom 120 miliona evra.
Ni u drugom kolu Parižani nisu odigrali dobar meč na gostovanju kod Tuluza, kada je bilo 1:1, iako je ovog puta u timu bilo Embapea, koji je i postigao jedini pogodak za svoju ekipu u 62. minutu sa bele tačke, da bi Abukal tri minuta pred istek regularnog toka poravnao rezultat na 1:1, što je bio i konačan rezultat susreta, što je možda i posle samo dva kola uzdrmalu poziciju Luisa Enrikea na klupi aktuelnog šampiona Francuske.
Poslednji međusobni susret između PSŽ-a i Lansa je odigran sredinom aprila ove godine kada su Sveci slavili sa 3:1, a veoma zanimljivo je da je pre tog trijumfa Parižana ekipa Lansa vezala čak tri meča bez poraza od tima sa Parka Prinčeva.

Lans: Teško je očekivati da se ponovi prošla sezona!

Lans je osnovan 1906. godine, a do sada je ovaj klub osvojio jedan trofej namenjen šampionu Francuske i to 1998. godine kada je ovaj tim imao isti broj bodova kao i drugoplasirani Mec, ali bolju gol razliku i bolji međusobni skor.
Od ostalih dostignuća vredi napomenuti polufinale Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope) 2000 godine, ali i četiri trofeja namenjena pobedniku francuske druge lige, a poslednji put je to bio slučaj 2009. godine, dok moramo napomenuti podatak da je Lans i u sezoni 2019/20 igrao u Ligi 2, osvojio drugo mesto na kraju sezone i poslednje tri godine se takmiči u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala.
Prošla sezona je bila neverovatno dobra. Naime, izabranici Franka Eza koji radi strašno dobar posao u ovom klubu su na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, a sve to je ovom simpatičnom klubu donelo i plasman u Ligu šampiona, što je naravno bio povod za veliko slavlje svih ljudi u klubu, ali i najvernijih navijača.
Na 38 mečeva prošle sezone, Lans je ostvario čak 25 trijumfa, devet remija i samo četiri poraza. Posebno treba izdvojiti partije ovog tima na domaćem terenu gde je ostvareno sedamnaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Klub je u međuvremenu napustio Luis Openda koji je prešao u Lajpcig, i koji je bez ikakve sumnje bio ubedljivo najbolji fudbaler prošle sezone i najzaslužniji čovek za vicešampionsku titulu.
Ako se po jutru dan poznaje deluje da ovo ni blizu neće biti tako uspešna sezona za izabranike Franka Eza kao što je bila prošla, pošto se nakon dva odigrana kola ovaj tim nalazi na četrnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu je aktuelni vicešampion Francuske poražen na gostovanju kod Bresta u jednom neverovatno uzbudljivom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3, a domaća ekipa je stigla do trijumfa nakon pogotka u 87. minutu susreta, iako je Lans u jednom trenutku vodio sa 0:2.
U drugom kolu je četa trenera Eza odlično otvorili meč protiv Rena i golom Mačada u trećem minutu susreta došla do vođstva, međutim, gosti su početkom drugog poluvremena stigli do potpuno zasluženog izjednačenja.
Za kraj, prethodnih sezona je Lans i te kako bio koban za ekipu PSŽ-a, a prošle sezone je tim iz prestonice savladan ponovo na domaćem terenu i to sa 3:1.

Naš predlog

Bilo bi zaista previše kada Sveci ne bi slavili ni posle trećeg odigranog kola francuskog šampionata, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Vrlo lako se može desiti i da prisustvujemo pravoj goleadi na Parku Prinčeva pa vam hrabro predlažemo da odigrate igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Za kraj, Lans nema šta da izgubi na ovom meču protiv aktuelnog šampiona Francuske, i ubeđeni smo da se trener gostiju neće opredeliti za defanzivnu varijantu, već će pokušati da se nadigrava sa najskuljim timom iz Lige 1, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru G1+ uz kvotu 1.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.