Meč dana: Menhengladbah – Leverkuzen: Tradiocionalna goleada na zapadu Nemačke!

Zavesu na subotnji program 2. kola Bundeslige spuštaju Borusija iz Mehengladbaha i Bajer iz Leverkuzena, dva rivala čiji mečevi tradicionalno obiluju uzbuđenjem i mnoštvom golova, te se nadamo da će tako biti i ovog puta. Meč je na programu večeras od 18:30h.

Menhengladbah: Novi trener stigao upravo iz Leverkuzena!

Kada je reč o Borusiji Menhengladbah u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Herardo Seoane se nije proslavio u Leverkuzenu, ali je dobio povjerenje u Gladbahu i zamjenio Danijela Farkea. Ovo će biti svojevrstan motiv više kako igračima tako i treneru jer će sa druge strane biti dobro poznata lica. Borusija je ljetos ostala bez najvažnijih igrača u svakoj liniji tima – Jonasa Hofmana, Markusa Tirama, Ramija Bensebainija, a i kapitenu Štindlu je istekao ugovor, s toga je jasno da će pored novog trenera, klub sa zapada Njemačke imati maltene i novi tim.

Kao zamjena za Tirama stigao je korpulentni češki špic Tomas Čvančara, potpuno drugačiji tip igrača od Francuza. Frank Onora iz Bresta došao je sa zadatkom da uskoči u cipele Jonasa Hofmana, Julijan Vajgl je samo otkupljen sa pozajmice, ali ga u prošloj sezoni nisu krasile naročito ubjedljive predstave, dok je štoper Maks Veber stigao na pozajmicu iz Lidsa. Robin Hak iz druge lige može da bude prijatno iznenađenje, a Luka Nec je njemački projekat za reprezentativca i trebalo bi da bude standardan na poziciji lijevog beka.

Borusija je prošlu sezonu završila na, slobodno možemo reći, poražavajućem 10. mjestu i tako nije izborila učešće u Evropi ove godine. Sa druge strane to će im biti i olakšavajuća okolnost u ostvarenju ciljeva za ovu sezonu, a jedan od glavnih će sigurno biti izlazak na evropsku scenu naredne sezone. Na startu sezone u prošlom kolu, igrači Gladbaha i Augzburga su nam priredili nevjerovatnu utakmicu sa čak 8 golova, a na kraju su momci iz Mehengladbaha svoju kožu spasavali u 97. minuti kada je novo pojačanje Čvančara pogodio iz penala za konačnih 4:4. Poražavajuća statistika govori da su u poslednjih 5 međusobnih duela na svom stadionu sa ekipom Bajera iz Leverkuzena, zabilježili čak 5 uzastopnih poraza, da li će se ovaj negativni niz nastaviti – ostaje da vidimo.

Leverkuzen: Rapsodija Alonsovih vojnika!

Leverkuzen od 2011. godine nije bio vicešampion Njemačke, a titulu ovaj klub nikada nije osvojio. Ali najbolje što se ovom klubu dogodilo jeste Ćabi Alonso. Zamjenio je španski stručnjak Herarda Seonaea (sada u Mehengladbahu) početkom oktobra prošle godine, nije uspio da uvede Farmaceute u Ligu šampiona, ali je već zavrijedio da se o njemu govori kao o čovjeku koji će jednog dana sigurno sjeseti na klupu Bajerna. Klub koji je ovog ljeta izdejstvovao sijaset vrlo interesantnih pojačanja, posle kojih ni odlazak Muse Dijabija kao jednog od najbojih igrača u Aston Vilu, ne djeluje kao preveliki problem.

Francuza bi vrlo lako trebalo da odmijeni Jonas Hofman, novopridošlica iz Menhengladbaha i jedan od najcijenjenijih vezista Bundeslige. I asistent i pogađač mreža, bukvalno radi sve. Najveći talenat njemačkog fudbala Florijan Virc igraće sezonu od starta,što po mnogima predstavlja najveće pojačanje za Lever, Granit Džaka je stigao iz Arsenala da učvrsti sredinu terena, a novajlija iz Benfike Alehandro Grimaldo će sa Žeremijem Frimpongom činiti jedan od najboljih bekovskih parova Evrope. Amin Adli je blistao na pripremama, a od Viktora Bonifejsa očekuje se da nastavi gdje je stao prošle sezone u dresu belgijskog Uniona (17 golova i 12 asistencija u svim takmičenjima).

Sve osim plasmana u Ligu šampiona predstavljalo bi veliki neuspijeh za Aspirindžije, a svoje visoke ambicije su demonstrirali odmah na početku sezone jer su u 1. kolu savladali Lajpcig rezultatom 3:2. Upravo je mladi Florijan Virc postiga treći gol i tako obezbijedio pobjedu Farmaceuta na startu sezone. Gostovanje u Gladbahu im izuzetno prija i izgleda da ono dolazi u najboljem mogućem momentu. Ekipa Ćabi Alonsa svim silama će napasti u želji da čitavoj fudbalskoj javnosti pokažu da su ove sezone spremni za sami vrh Bundeslige.

Naš prijedlog

Posle fantastične igre u 1. kolu, Bajer Leverkuzen u ovaj meč ulazi kao favorit, pa je s toga koeficijent na pobjedu gostiju 1.85 u MeridianBet kladionici. Neriješen rezultat se plaća kvotom 4.10, dok je koeficijent na pobjedu domaćina 3.75 takođe u MeridianBetu.

Naš prijedlog je da se na ovom meču fokusirate na golove, koji tradiocionalno ne izostaju u duelima ova dva tima. Naš prvi prijedlog je GG3+ – oba tima daju gol i 3+ – po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici. Za vas koji preferirate konačne ishode, predlažemo igru X2iGG – po kvoti 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.