Najava i analiza: Serija A, 2. kolo: Ponovo bez derbija, ali uzbuđenja sigurno neće manjkati!

Prvo kolo italijanske Serije A nam je sa sobom donelo pregršt uzbuđenja. Nije bilo nekih većih iznenađenja, osim možda poraza Lacija od Lećea, mada, ako uzmemo u obzir da su Lacijali znatno oslabljeni, deluje da se možda taj poraz na startu prvenstva mogao i očekivati.
Krenimo redom. Aktuelni šampion Napoli je slavio na gostovanju kod novajlije Frosinonea rezultatom 1:3, iako je tim koji je prošle sezone igrao u Seriji B prvi stigao do vođstva na tom duelu.
Inter je bez većih problema stigao do trijumfa na svom stadionu protiv prošle sezone odlične Monce, dok je Milan dosta lakše nego što se očekivalo slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Bolonje, kada je bilo 0:2.
Juve je na veoma dobar način otvorio sezonu protiv Udinezea u gostima i slavio sa 0:3, dok su Lacijali kao što je već pomenuto poraženi na stadionu Via del Mare od Lećea rezultatom 2:1.
Roma je ponovo razočarala svoje navijače na premijeri pošto je na Olimpiku četa Žozea Murinja samo remizirala protiv Salernitane kada je bilo 2:2 uz dva gola Belotija, koji čitave prošle sezone nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Pomenimo još i trijumfe Atalante i Fiorentine u gostima kod Sasuola, odnosno Đenove.
Poseban akcenat ćemo ovog puta baciti na mečeve između Napolija i Sasuola, Milana i Torina, Juventusa i Bolonje, ali i Kaljarija i Intera, dok ćemo o ostalim mečevima ovog kola nešto manje pričati.

Aktuelni šampion Napoli je u prvom kolu savladao Frosinone na gostovanju i time jasno stavio do znanja svima da će klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” i ovog puta imati najviše moguće ciljeve, mada, zaista deluje da je teško ponoviti prošlu sezonu, koja je bila spektakularna.
Novi trener kluba je postao Rudi Garsija, koji će imati težak zadatak da nasledi Lučana Spaletija, koji je u međuvremenu postao novi selektor Azura, nakon iznenadnog odlaska Roberta Mančinija.
Dvostruki strelac u prvom kolu za Napoli bio je Osimen, koji je čini se samo nastavio tamo gde je stao na kraju prošle sezone. Ovog puta aktuelnog šampiona Italije očekuje duel protiv uvek nezgodnog Sasuola, koji je u prvom kolu poražen na svom stadionu od Atalante.
Poznato je da klub iz Ređo Emilije uglavnom nešto slabije započinje sezonu, neretko je ovaj tim u prvih desetak kola i u opasnoj zoni, međutim, do sada je praksa bila da Sasuolo kako vreme odmiče igra sve bolje, i to je uglavnom bivalo dovoljno za sredinu tabele, što je bio slučaj i prošle sezone.
Smatramo da pobeda Napolitanaca ne bi smela da se dovede u pitanje, uz konstataciju da će i gosti imati šta da poruče na ovom meču na stadionu koji od nedavno nosi ime po jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Milan je ovog leta prodao Tonalija u Njukasl u transferu vrednom 70 miliona evra i za taj novac doveo nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera, pa je onaj prvi utisak da će se Rosoneri ponovo boriti za naslov prvaka Italije.
Utisak je da sezona nije mogla bolje da počne pošto je nekadašnji šampion Evrope slavio na veoma teškom gostovanju kod Bolonje, pošto je taj susret završen pobedom gostiju od 0:2.
Treba napomenuti da je Pulišić u prvom zvaničnom meču za Milan postigao pogodak, ali je i Žiru pokazao da i pored toga što će za nešto više od mesec dana napuniti 37 godina, još uvek slovi za jednog od najboljih napadača u “ligama petica”.
U goste Rosonerima stiže Torino, koji je godinama unazad pozicioniran na sredini tabele, i nikako da popularni Bikovi dođu do novog plasmana u neko od evropskih takmičenja što se poslednji put desilo još 2014. godine kada ovaj klub mesto u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju nije izborio za zelenim stolom, nakon izbacivanja Parme zbog finansijskih malverzacija.
U prvom kolu su Bikovi samo remizirali na svom terenu protiv Kaljarija, kada nije bilo pogodaka, a teško je očekivati da će Nemanja Radonjić i drugari moći ozbiljnije da ugroze u ovom trenutku dosta kvalitetniji Milan, pa sve sluti na drugu pobedu Rosoenera u prvenstvu.

Juventus ovog puta nema ogromnih problema sa povredama kao što je to bio slučaj pred početak prošle sezone, koji je usput bio jako loš. Masimilijano Alegri je dobio poverenje uprave, i ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude daleko uspešnija sezona nego što je to bio slučaj prošle godine, kada je Juve zbog određenih malverzacija izbačen iz Lige konferencija, mada je veliko pitanje koliko je Staroj dami i bilo u interesu da nastupa u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Kjeza i Pogba su konačno u potpunosti spremni za čitavih 90 minuta meča, a u prvom kolu je klub iz Torina odigrao jedan fantastičan meč i slavio na veoma teškom gostovanju kod Udineza, kada je bilo čak 0:3. Golove su postigli Kjeza, Vlahović i Rabio, a zanimljivo je da su sva tri pogotka viđena u prvom delu igre kada su izabranici trenera Alegrija praktično i rešili pitanje pobednika.
Ovog puta Juve dočekuje Bolonju koja godinama unazad igra daleko bolje na svom terenu nego na strani, iako je u prvom kolu ovaj tim upravo i poražen na svom stadionu od Milana, a očekuje se da klub sa stadiona Renato Dal’ Ara ništa bolje neće proći ni u Torinu gde je poslednji put slavio još 2011. godine, uz konstataciju da bi i ovaj duel potencijalno mogao da nam donese veliki broj pogodaka.

Poslednji meč koji ćemo za vas opširnije analizirati ovom prilikom se igra na Sardiniji gde će povratnik u društvu najboljih Kaljari ugostiti Inter.
Svakako, primarni cilj Kaljarija će bez ikakve sumnje biti opstanak u društvu najboljih. U prvom kolu su popularni Sardi remizirali na gostovanju kod Torina, kada nije bilo pogodaka, što je svakako sjajan rezultat i nagoveštaj da bi ovo mogla da bude možda mnogo uspešnija sezona nego što to svi u klubu očekuju.
Ovog puta im u Sardiniju stiže Inter, koji je prošle sezone kao što je to dobro poznato stigao do velikog finala Lige šampiona, gde je italijanski predstavnik poražen od Mančester Sitija, rezultatom 1:0.
Tokom leta je bilo nekoliko izuzetno zanimljivih transfera, ali i odlazaka, a kada se sve sabere i oduzme deluje da su Neroazuri legitimni kandidati za naslov prvaka.
U prvom kolu su izabranici Simonea Inzagija koji je najviše zbog sjajnih rezultata u Ligi šampiona ostao u klubu, slavili na svom stadionu protiv Monce, rezultatom 2:0, a dvostruki strelac na tom duelu je bio Lautaro Martinez, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Ako se osvrnemo na statistiku, Neroazuri po tradiciji nemaju problema u Sardiniji, a uglavnom nam ti mečevi donose dosta pogodaka.

Uvodni meč kola nam donosi duel između Frosinonea i Atalante, i videćemo da li je tim iz Bergama da ostvari i drugi trijumf na strani, pošto su upravo partije na gostovanjima bile najveći problem Boginje u prethodnih nekoliko sezona.
Monca je na svom terenu favorit protiv Empolija, koji će i ove sezone većinu bodova skupljati na svom stadionu u Toskani.
Veoma interesantan duel nas očekuje u gradu ljubavi, gde će snage odmeriti Verona i Roma, i vrlo lako bi mogli da prisustvujemo pravoj goleadi na Bentegodiju.
Fiorentina nakon sjajnog meča u prvom kolu želi da na svom stadionu savlada i Leće, koji ipak igra dosta bolje na svom terenu, gde je u prošlom kolu savladao favorizovani Lacio.
Upravo Lacijali nemaju pravo na kiks na svom stadionu protiv Đenove, dok nas potencijalna goleada očekuje i u Salernu gde će snage odmeriti Salernitana i Udineze, uz napomenu da će Zebre iz Udina dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima zbog katastrofalnog poraza u prvom kolu od Juventusa, iako domaćin tradicionalno igra sjajno na svom stadionu.

Frozinone – Atalanta – 3+ @ 1.72 u Meridianbet

Monca – Empoli – 1 @ 1.95 u CircusBet

Milan – Torino – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Verona – Roma – GG @ 2.10 u Maxbet

Fiorentina – Leće – 3+ @ 2.10 u Meridianbet

Juventus – Bolonja – 1 @ 1.51 u CircusBet

Lacio – Đenova – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Napoli – Sasuolo – GG @ 1.70 u Maxbet

Salernitana – Udineze – 3+ @ 2.03 u Meridianbet

Kaljari – Inter – 2 @ 1.45 u Mozzartbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.