Tip dana: Njukasl – Liverpul: Redsi se obično goste na severu, vreme je za Svrake

Svakako da je derbi trećeg kola engleske Premijer lige meč na Sent Džejms Parku na kom domaći Njukasl dočekuje ekipu Liverpula. U prva dva kola oba tima su igrala dobro ali nisu ostvarila maksimalan učinak, Redsi imaju četiri, a Svrake tri boda. Utakmica u Njukaslu na programu je u nedelju od 17.30.

Njukasl: Odavno Svrake nisu bile favorit protiv Liverpula

Edi hau je uradio ono što se od njega zahtevalo, odveo je Njukasl u Ligu šampiona, i to bez onoliko pojačanja koliko je bilo najavljivano. Prošlu sezonu Svrake su odigrale sjajno, jedno vreme bile su uz rame Arsenalu i Sitiju, ali kada su ova dva tima počela da finiširaju, počeli su da gube korak. Ništa zato, na kraju su bili četvrti, pretekao ih je i Mančester Junajted, a iza njih, bez plasmana u Ligu šampiona, ostao je slavni Liverpul.

Ipak, Liverpul je veliki dužnik Njukasla, ne sam u prošloj sezoni. U poslednjih šest godina, na 12 utakmica, Liverpul je slavio devet puta, a samo su tri meča završena bez pobednika. Njukasl je pobedio Redse krajem 2015. godine 2:0 na svom terenu. Pored toga prošlogodišnji poraz na Enfildu jako dugo je bio jedini koji je NJukasl doživeo, a i do pobedničkog gola tada su Redsi stigli u sudijskoj nadoknadi. Mnogo lakše je Liverpul odneo bodove sa severa, sredinom februara, kada su pokušavali da nadokande minus u bodovima.

U prvom kolu Njukasl je bio sjajan protiv Aston Vile. Navijači su bili u delirijumu, Vila je pobeđena sa 5:1, a golova je moglo biti još. Iska, Barns, Tonali i ostali bili su nezaustavljivi i nagovestili još jednu uspešnu sezonu, a možda i bitku za trofej. U drugom kolu Svrake su morale u goste šampionu Sitiju, prerano svakako. Bio je to posve drugačiji meč, sa mnogo manje šansi i sa samo jednim goom, nađalost, u mreži Njukasla. Mladi Alvarez je srušio nade Njukasla da može napustiti Etihad neporažen, pa posle dva kola četa Edi haua ostaje na tri boda.

Da podsetimo da je Njukasl letos Sandra Tonalija platio Milanu čak 64 miliona evra da je Harvi Barns stigao iz Lestera za 44 miliona, a puno novca dato je i za Valentina Livramenta iz Sautemptona, više od 37 milion evra. Bilo je još po neke kupovine, ali tim koji igra u Ligi šampiona ima pravo da troši. Naravno Njukasl je novca imao i bez učešća u elitnom takmičenju, pa zato navijače malo boli odlazak San Maksimana u Saudijsku Arabiju, a Al Ahli je uplatio 27 miliona z sjajnog driblera.

Liverpul: Klopov tim izgleda baš dobro na startu

Već u prvom kolu Liverpul je imao pravi ispit svojih mogućnosti. Gostovali su na Stamford Bridžu gde su ukrstili koplja sa Čelsijem. Bio je to duel dve ekipe koje su podbacile u prethodnoj sezoni, mada se to mnogo više može reći za Plavce nego za Redse, koji su na kraju bili smao jedno mesto ispod zone plasmana u Ligu šampiona. Ipak, ako ne igrate Ligu šampiona, a pritom se zovete Liverpul, to jeste neuspeh.

Kada se pogleda prethodno prvenstvo treba reći da su Redsi bili u kanalu jako dugo. Loše partije i pobede odvele su ih bliže sredini nego vrhu tabele, ali su u finišu podsetili na onu mašinu od pre par sezona kada su se prošetali kroz Premijer ligu. Možda to treba zahvaliti i trošenju ogromnog novca u toku zimske pauze, u periodu nakon odigranog Mundijala u Kataru, kada je na Enfild stigao Kod Gakpo iz PSV-a, planiran da zameni Sadija Manea, što u prvom delu sezone nije uspelo Darvinu Nunjezu, plaćenom 80 miliona, duplo više nego što je koštao Gakpo.

Jeste Liverpul popravio formu u prvenstvu, mada mu je fokus bio na Evropi kao jednioj šansi da se i ove jeseni nađe u Ligi šampiona. Nažalost, da bi se to dogodilo morali su da osvoje elitno takmičenje ali im se isprečio Real Madrid još u osmini finala i sa dve pobede iz izbacio iz Evrope. Sve je bilo rešeno već u prvom meču na Enfildu, mada je Liverpul krenuo silovito i poveo, da bi na kraju bilo čak 2:5. U Madridu je bilo samo otaljavanje posla. Poslednji poraz u prethodnoj sezoni Liverpul je doživeo od Mančester Siija na Etihadu, još 1. aprila, a od tada su krenuli u pobedničku seriju sa 11 utakmica bez neuspeha, uz sedam pobeda i 4 remija.

Posle remija sa Čelsijem u prvom kolu Liverpul je dočekao Bornmut. Prošle sezone su ovom timu dali devet golova na Enfildu, smenili im i trenera, a teško je bilo očekivati da se nešto slično i sada ponovi. Ovog puta su Trešnjice povele, ali je Liverpul, dosta lako, uspeo da preokrene i stigne do prvog trijumfa u novoj sezoni. Jeste gostovanje kod Čelsija bilo teško, ali smatramo da je na Sent Džejms Parku još teže.

Naš predlog:

Rekli smo da je tradicija u potpunosti na strani Liverpula, ne samo ova u poslednjoj deceniji. Na 172 odigrane utakmice između ova dva rivala Liverpul je dobio 85, Njukasl 44, a 43 puta je bilo nerešeno. Ipak, već 12 uzastopnih mečeva Svrake se nisu radovale, videćemo hoće li sada.

Naš prvi predlog je igra GG3+, pošto ne možemo da zamislimo ovaj duel bez pogodaka. Kvota za ovu igru je baš niska i u kladionici Meridianbet iznosi 1.69, ali vredi pokušati.

Za one koji vole jače kvote mogu probati sa duplom šansom na Njukasl i dosta golova, pa za 1x,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 3.20. Evo još jednog predloga, to je gol-gol u drugom poluvremenu, a za GG2 kvota je 2.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.