Tip dana: Galatasaraj – Molde: Galata overava plasman u Ligu šampiona!

U utorak nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, u kom će Galasaraj u Istanbulu ugostiti norveški Molde.
Prvi susret između ove dve ekipe koji je odigran pre šest dana u Norveškoj završen je pobedom turskog predstavnika od 2:3.
Revanš duel je zakazan za 21h, kada će između ostalog početi i preostala dva susreta plej-ofa.

Galatasaraj: Prejak je ovo tim da bi ostao bez plasmana u Ligu šampiona!

Galata je igrala sjajan fudbal prošle sezone, što je bilo dovoljno za naslov prvaka Turske, što naravno i jeste bio jedan pd primarnih ciljeva.
Na kraju je najtrofejniji turski tim imao osam bodova viška u odnosu na Fenerbahče, a pored titule, prvo mesto je izabranicima Okana Buruka donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Tokom leta je uprava turskog velikana odradila zaista veliki posao, a prva dobra odluka je bio produžetak saradnje sa Ikardijem, koji je možda bio i najzaslužniji čovek za prošlosezonsku titulu.
U Galatu su nakon toga došli Bakambu, Anhelinjo, Zaha i Tete, a šlag na tortu je predstavljalo dovođenje Hakima Ziješa, što je svakako bomba prelaznog roka.
Okan Buruk će tako na raspolaganju imati desetak fenomenalnih fudbalera, što je uz jaku okosnicu igrača sa turskim pasošom, dovoljno za epitet glavnog favorita za novi naslov prvaka.
Kao što smo već napomenuli, titula je Galati donela izlazak na evropsku scenu, a u drugom kolu kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje je eliminisan Žalgiris, dosta teže nego što su svi očekivali.
U trećem kolu je turski predstavnik bez većih problema prošao Olimpiju i Ljubljane, da bi u prvom meču plej-ofa Galatasaraj u jednom fenomenalnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka slavio na gostovanju kod norveškog Moldea, kada je bilo 3:4.
Turska Superliga je uveliko u toku, a da do sada je aktuelni šampion ove zemlje zbog obaveza u evropskim takmičenjima odigrao samo dva susreta.
U prvom duelu je četa Okana Buruka neočekivano remizirala na gostovanju kod Samsuna kada nije bilo pogodaka, da bi u drugom kolu Galata bez većih problema slavila na svom terenu protiv Trabzona, kada je bilo 2:0.
Za kraj, ono što je jako dobro kada je ovaj revanš meč protiv Moldea u pitanju je činjenica da će trener Galate moći da računa na sve raspoložive snage.

Molde: Norvežani se nisu obrukali u prvom meču!

Poput Galatasaraja i Molde je prošle sezone stigao do šampionske titule u svojoj zemlji i to na jedan veoma ubedljiv način pošto je na kraju ovaj tim imao čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bode.
Bila je to peta šampionska titula za ovu ekipu, što je donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, iako je primarni cilj norveškog predstavnika bio direktan plasman u Ligu Evrope, ali o tome nešto kasnije.
Pomenimo i da je Molde prošle sezone igrao i u grupnoj fazi Lige konferencija, gde je ovaj tim u konkurenciji Jurgordena, Genta i Šamroka zauzeo treće mesto na tabeli i ostao bez plasmana u nokaut fazu. Odlučujući susret je odigran u poslednjem kolu kod Genta, gde je ovaj tim slavio sa više nego ubedljivih 4:0, i na taj način prestigao ovu ekipu a samim tim stigao do plasmana u doigravanje.
Naravno da nije realno očekivati da se Molde domogne plasmana u Ligu šampiona, međutim, ova ekipa je želela da dođe do plej-ofa, što samo posebi i donosi direktan plasman u Ligu Evrope, što će biti korak unapred u odnosu na prošlu sezonu kada je ovaj tim kao što smo već napomenuli igrao u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Do plej-ofa za Ligu šampiona, Molde je stigao nakon što je u dvomečima bio bolji od Helsinkija i Klaksvika, a utisak je da aktuelni šampion Norveške nije razočarao ni u prvom meču doigravanja, iako je na svom terenu poražen od Galatasaraja sa 2:3.
Za razliku od turske Superlige, norveško prvenstvo je uveliko u toku, i već sada slobodno možemo reći da najverovatnije neće biti ništa od nove titule Moldea, pošto se u ovom trenutku predstavnik ove zemlje u kvalifikacijama za Ligu šampiona nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bode.
Poslednji meč u Elitseriji izabranici Erlinga Moa su odigrali pre deset dana na domaćem terenu protiv Volrenge, kada veoma zanimljivo nije bilo pobednika, ali ni golova.
Za kraj, trener Moldea za ovaj revanš meč kvalifikacija za LŠ protiv Galate neće moći da računa na Berišu dok je Lines pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Galatasaraj dosta lakše nego što se očekuje doći do trijumfa na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.64.

Deluje da će turski predstavnik od prvog minuta krenuti po brzi gol, pa vam hrabro preporučujemo prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel u prvom delu igre donese makar dva pogotka, zbog čega predlažemo igru I2+ uz kvotu 2.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.