Tiket dana tenis (četvrtak, 31.08.2023)

Danas je na programu veliki broj mečeva drugog kola US Opena, na teren izlaze Alkaraz, Rubljov, Siner, Beretini, Zverev i mnogi drugi. Sigurni smo da će ovo biti dan pun uzbuđenja za sve teniske zaluđenike. Kvote i granice iz tiketa mogu biti izmenjene.

Majkl Mo – Džon Izner – UG+ (granica 40,5) @ 1.75 u Meridianbet

Duel dvadestpetogodišnjeg Majkla Moa i veterana Džona Iznera će biti sigurno jedan od neizvjesnijih na današnjem programu. Mo je u prvom kolu savladao jedanaestog igrača svijeta Hačanova i tako priredio svojevrsnu senzaciju, a da stvar bude veća, mladi Amerikanac nije izgubio nijedan set, redom je osvajao setove 6:2, 6:4 i 6:2. Izner je sa druge strane opravdao ulogu favorita i eliminisao Dijaza Akostu takođe rezultatom 3:0, setove je redom dobijao sa 6:4, 6:3 i 7:6 i tako posle 2 sata i 38 minuta uspio da se plasira u drugo kolo i tako zakaže duel sa mladim Moom. Treba reći da je Izner najavio povlačenje iz tenisa posle US opena, pa ovo potencijano može biti njegov poslednji meč u karijeri. Ova dva tenisera se nisu do sada nijednom susretala a sigurni smo da će obojica biti na nivou kada je ovaj meč u pitanju i da će granica od 40,5 gemova biti lagano prebačena. Kvota za ovu igru u Meridianbet kladionici je 1.75.

Karlos Alkaraz – Lojd Heris – HG1 (granica 8,5) @ 2.25 u Meridianbet

Došlo je oko 22.000 navijača na tribine stadiona ”Artur Eš” u prošlom kolu, da se zabavlja i – lijepo su se proveli. Duduše, žurka je trajala samo sat vremena, prije nego što je Dominik Kepfer predao meč Karlosu Alkarazu, ali uprkos tome zbog makar dva detalja je prvo pojavljivanje branioca titule pred njujorškom publikom izazvalo ogromnu pažnju. Momak iz Mursije je prvi vođstvu u setovima 1:0 (6:2) i gemovima u drugom (3:2) shvatio od nastavka duela sa nemačkim teniserom nema ništa (usled povrede) i zato je rešio da razgali publiku u prvom kolu Ju Es opena. Sa druge strane Heris je posle velike borbe i nešto više od 2 sata, opravdao ulogu favorita i savladao Argentinca Pelju ukupnim rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 7:6). Ova dva tenisera se do sada nisu sastajali a mišljenja smo da će svjetski broj 1 ovde lako doći do pobjede i da će mladi Španac na kraju osvojiti bar 9 gemova više od Herisa. Kvota za igru hendikep po granici od 8,5 je 2.25 u Meridianbet kladionici.

Endi Marej – Grigor Dimitrov – 1 @ 2.00 u Meridianbet

Čudne pojave u Njujorku, favoriti ispadaju, a teniske ”dekice” pobjeđuju. Siječa favorita na poslednjem grend slemu sezone se nastavlja, a za to vrijeme veliki broj istrošenih, ili igrača koji su pri kraju karijera, rutinski krči put. A ukupno 200 pobjeda na grend slemovima upisao je u utorak veče po našem vremenu Endi Mari. Britanac je prilično uvjerljivo savladao prvu prepreku u liku Korentina Mutea (6:2, 7:5, 6:3). Samo osmorica tenisera u open eri su uspjela da pobjede 200 puta na najvažnijim turnirima, ovo će svakako predstavljati dodatni motiv za Britanca koji će u drugom kolu odmjeriti snage sa Grigorom Dimitrovim. Bugarin je nadmudrio Aleksa Molčana, ali tek u pet setova, od kojih su čak četiri bila baš na ”žilet” (6:7, 6:7, 6:1, 7:5, 7:6 ). Zanimljivo, Mari ima 36 godina, dok je Dimitrov malo mlađi (32). Do sada su se na tvrdoj podlozi susreli 10 puta a Marej ima ukupno osam pobjeda, dok je Bugarin ostvario samo dvije. Mišljenja smo da će se ovde voditi borba do poslednje kapi znoja i da će motivisani Marej trijumfovati. Kvota na pobjedu Britanca je okruglo 2.00 u Meridianbet kladionici.

Danil Medvedev – Kristofer O'Konel – UG+ (granica 28,5) @ 1.65 u Meridianbet

Malo ko u finalu US opena vidi bilo koga drugog osim Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Da li je treći nosilac i osvajač njujorškog grend slema iz 2021. godine Danil Medvedev nepravedno zapostavljen znaće se za nešto više od desetak dana. A da je došao u Flašing Medouz nadahnut, Rus je pokazao već u premijernom meču okončanom ekspresno brzo čak i za standarde duela koji se igraju na dva dobijena seta. Od Medvedevovog reketa nastradao je 34-godišnji Mađar Atila Balaš, i to za 77. minuta – 3:0 (6:1, 6:1, 6:0). U prvom setu razoružao je rivala za 27, u naredna dva za po 25 minuta. Našao se Balaš pred ruskom rafalnom paljbom i morao da se pomiri sa čak 41 vinerom rivala. Pritom je Medvedev retko griješio poklonivši rivalu samo 13 poena. Prvi meč iskoristio je da adekvatno osjeti uslove u Njujorku, a da se praktično ne umori pred duel drugog kola sa Australijancem, i 69. teniserom svijeta, Kristoferom O'Konelom, koji je u prvom kolu eliminisao Pursela sa 3:1 u setovima. Ova dva igrača su se srela prije 3 godine takođe na US Openu i tada je Medvedev slavio sa 3:0, dok su se poslednji put sastali u Dohi prije pola godine kada je Rus takođe bio uspiješniji i na kraju izašao kao pobjednik. Mišljenja smo da ovaj meč može vrlo lako otići u 4 seta i samim tim granica od 28 gemova nam se čini prilično primamljiva. Kvota na ovu igru je 1.65 u Meridianbet kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 12.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.