Najava i analiza: Serija A, 3. kolo: Roma na Milan, Napoli na “Maradoni” gosti Lacio, Neroazuri spremaju osvetu Fiorentini!

Ovog vikenda su na programu mečevi 3. kola italijanske Serije A. Prošlo kolo nam je donelo nekoliko veoma iznenađujućih rezultata, a tu pre svega mislimo na poraz Lacija od Đenove na domaćem terenu, kao i neuspeh Rome na gostovanju kod Verone, kada je bilo 2:1.
Nisu se proslavili ni fudbaleri Juventusa koji su samo remizirali na svom terenu protiv Bolonje, dok je Atalanta takođe iznenađujuće poražena na gostovanju kod Frosinonea.
Ulogu favorita su opravdali Napoli, Inter i Milan koji se trenutno uz Veronu koja je takođe maksimalna nalaze na deobi prvog mesta na tabeli, a za sada je ubedljivo najveće razočarenje, iako je možda još uvek rano govoriti o tome Lacio, koji na dva odigrana susreta ima isto toliko poraza.
Treće kolo najkvalitetnijeg ranga nam donosi dva velika derbija i to u Rimu gde će Roma na svom Olimpiku ugostiti Milan, ali i Napulju, gde će snage odmeriti Napoli i Lacio.
Veoma interesantan susret nas očekuje i na Đuzepe Meaci gde će Inter ugostiti Fiorentinu, a vredni pomena su svakako i dueli između Empolija i Juventusa i Atalante i Monce.

Derbi kola se igra na Olimpiku gde će Roma koja ne blista na startu prvenstva ugostiti Milan, koji je vrlo verovatno i tim koji je u ova dva kola najviše pokazao.
Dosta više se očekivalo od Vučice u prva dva kola, međutim, pre nekoliko dana je ovaj klub doveo najveće pojačanje ovog leta, pošto je Romele Lukaku stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Čelsija, a sve to zbog činjenice da su Ejbraham i Dibala trenutno povređeni.
U prošlom kolu je četa Žozea Murinja poražena na gostovanju kod Verone, dok je u prvom kolu ovaj tim na svom stadionu samo remizirao protiv Salernitane kada je bilo 2:2.
Milan sa druge strane igra sjajno na startu prvenstva, i utisak je da je uprava italijanskog velikana na najbolji mogući način utrošila 70 miliona evra od prodaje Tonalija, i na San Siro dovela nekoliko vrhunskih fudbalera.
U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija na svom stadionu savladali Torino sa 4:1, i pored toga što su popularni Bikovi prvi stigli do vođstva na tom susretu.
Veliko je pitanje da li će Lukaku biti spreman za ovaj susret, a na osnovu svega onog što smo od oba tima do sada videli, mišljenja smo da Rosoneri neće doživeti poraz na ovom duelu, a vrlo lako se može desiti i da uknjiže nova tri boda.

Drugi derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će aktuelni šampion Italije ugosititi Lacio koji je dobrano razočarao u prva dva kola.
Napoli je osim prodaje štopera Kima uspeo da sačuva okosnicu šampionskog tima, a i ovog puta se najviše očekuje od Osimena i Kvarackelije.
U prva dva kola Napolitanci su ostvarili isto toliko trijumfa i jasno istakli kandidaturu za Skudeto. U prošlom kolu je tim sa “Maradone” bio bolji na svom terenu od Sasuola, a taj meč je završen rezultatom 2:0, iako je utisak da je domaći tim mogao i do ubedljivijeg trijumfa.
Sa druge strane, Laciju baš ne ide na početku sezone i kako vreme prolazi čini se da je svima jasno koliko je važan šraf ovog tima bio Sergej Milinković-Savić koji je karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji.
Ako je poraz na premijeri prvenstva na gostovanju kod Lećea možda nešto što je i moglo da se očekuje, onda je sigurno da je malo ko očekivao da će Lacijali u prošlom kolu doživeti poraz na svom stadionu od Đenove, a na tom susretu su Grifoni slavili sa 0:1.
Trenutno je rimska ekipa bez bodova na svom kontu, a vrlo je moguće da to ostane slučaj i posle ovog kola, pošto je poznato koliko dobro Napolitanci igraju na svom stadionu i mišljenja smo da bi sve osim sigurne pobede aktuelnog šampiona Italije bilo ogromno iznenađenje.

Treći duel koji smo za vas u ovoj najavi analizirali nam dolazi sa stadiona Đuzepe Meaca gde će Inter ugosititi Fiorentinu i pokušati da se osveti Violi za poraz u prošloj sezoni.
Neroazuri su rešeni da ponovo dođu do Skudeta a start šampionata može i te kako da zadovolji sve navijače milanskog giganta.
U prvom kolu su izabranici Simonea Inzagija, koji je ponovo dobio poverenje čelnih ljudi kluba slavili na svom stadionu protiv Monce kada je bilo 2:0, da bi u prošlom kolu prošlosezonski finalista Lige šampiona slavio i na neugodnom gostovanju kod Kaljarija, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Na sve to je Inter odlično prošao na žrebu za ovogodišnje izdanje Lige šampiona i dobio jednu od lakših grupa, pa bi ako se po jutru dan poznaje ovo mogla da bude jedna veoma uspešna sezona za Neroazure.
Fiorentina je pobedom nad Rapidom iz Beča stigla do novog plasmana u Ligu konferencije, a poznato je da su Ljubičasti prošle sezone stigli do velikog finala u kom su nažalost poraženi od Vest Hema.
U prvom kolu Serije A, ekipa Fiorentine je slavila na gostovanju kod Đenove, ali je u prošlom kolu Viola samo remizirala na svom terenu protiv Lećea kada je bilo 2:2.
Ovo bi potencijalno mogao da bude jedan duel sa dosta pogodaka, ali je ipak realnija pobeda Intera koji igra sjajno na startu sezone.

Još jedan veoma zanimljiv duel se igra u Toskani gde će Empoli ugostiti Juventus. Godinama unazad je Empoli bez većih problema dolazio do opstanka, međutim, ako se po jutru dan poznaje, to bi ovog puta mogao da bude dosta težak zadatak.
Nakon dva odigrana kola tim iz Toskane se nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova, ali i bez postignutog gola, što je nešto što bi posebno moglo da zabrine sve navijače ovog kluba.
U prvom kolu je Empoli na svom stadionu poražen od Verone, da bi u drugom kolu ovaj tim poražen na gostovanju kod Monce kada je bilo 2:0, i utisak je da Empoliju ovaj susret sa Juventusom dolazi u najgorem mogućem trenutku.
Stara dama je sa druge strane odigrala sjajan meč u prvom kolu i ostvarila veliki trijumf na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 0:3, ali je sve to palo u vodu nakon remija u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Bolonje. Taj duel je završen rezultatom 1:1 i Juve nas je tom prilikom još jednom podsetio na prošlu sezonu koja je bila poprilično turbulentna.
Domaćin je u situaciji da mora da vadi kestenje iz vatre protiv daleko kvalitetnijeg rivala, ali mišljenja smo da mu to neće poći za nogom i da će se klub iz Torina trijumfalno vratiti iz Toskane.

Poslednji duel koji smo za vas detaljnije analizirali u najavi 3. kola italijanske Serije A se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Moncu.
Klub iz Bergama ima ponovnu ambiciju da zaigra u grupnoj fazi Lige šampiona međutim veliko je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno. Odlično je Boginja zaradila u letnjem prelaznom roku, a tu se pre svega misli na prodaju Hojlunda u Mančester Junajted, a u klub je u međuvremenu stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera.
U prvom kolu je klub iz Bergama slavio na veoma teškom gostovanju kod Sasuola, pošto je taj duel u Ređo Emiliji završen pobedom gostiju od 0:2. Nažalost, u prošlom kolu je Atalanta neočekivano poražena na gostovanju kod novajlije Frosinonea, kada je bilo 2:1.
Iza Monce je sjajna sezona u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, a ako uzmemo u obzir da je to bio debi ove ekipe u Seriji A, deluje zaista da navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
I ovog puta će pre svega primarni cilj biti opstanak, a do sada je Monca doživela poraz od Intera u prvom kolu, ali i ostvarila trijumf protiv Empolija u prošlom kolu kada je bilo 2:0.
Domaćin je favorit na ovom duelu, ali vrlo lako u Bergamu možemo videti makar po jedan pogodak na obe strane.

Premijerni susret trećeg kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će Sasuolo ugostiti Veronu, što bi onako na prvi pogled mogao da bude jedan meč sa baš dosta pogodaka.
Bolonja bi trebalo da opravda ulogu favorita na svom terenu protiv Kaljarija, koji je ruku na srce u prvom kolu isčupao bod na gostovanju kod Torina.
Zebre iz Udina će na svom terenu u ovom kolu ugostiti Frosinone, i pored toga što je domaći tim favorit, i ovo bi vrlo lako mogao da bude jedan susret sa dosta golova.
Torino na svom terenu čeka Đenovu koja na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju nakon neočekivanog trijumfa nad Lacijom u prošlom kolu, ali i bez pritiska, zbog čega se stiče utisak da će Bikovi imati dosta težak posao na ovom duelu.
Najzad, poslednji duel trećeg kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra na stadionu Via del Mare gde će Leće ugostiti Salernitanu. Iako je imao pakleno težak raspored, Leće je prvo uspeo da savlada Lacio, a nakon toga i da remizira protiv Fiorentine, pa deluje da je domaći tim favorit na ovom duelu, iako Salernitana ume da odigra s vremena na vreme dosta kvalitetno na strani.

Sasuolo – Verona – 3+ @ 1.90 u Meridianbet

Roma – Milan – X2 @ 1.39 u CircusBet

Bolonja – Kaljari – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Udineze – Frosinone – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Atalanta – Monca – GG @ 1.78 u Maxbet

Napoli – Lacio – 1 @ 1.65 u CircusBet

Inter – Fiorentina – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Torino – Đenova – 3+ @ 2.35 u Meridianbet

Empoli – Juventus – 2 @ 1.70 u Maxbet

Leće – Salernitana – 3+ @ 2.19 u Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.