Tip dana košarka: Dominikanska Republika – Srbija: Biti ili ne biti za Orlove!

Odlučujuči meč za prolaz u četvrtfinale igraju Dominikanska Republika i Srbija, za obje reprezentacije je ovo biti ili ne biti, a duel je na programu od 14 časova.

Srbija: Meč koji se mora pobjediti!

Dominirala je reprezentacija Srbije u prvoj fazi Mundobasketa, ponijela tri pobjede u drugu, ali već na startu borbe među 16 najboljih izgubila je od Italije i zakomplikovala sebi život. U tom meču je selekcija Srbije ispustila čak +16, Bogdan Bogdanović je meč završio sa 18 poena, ali i 1/13 za tri (4/16 iz igre). Ognjen Dobrić je ubacio 15 poena (3/10 iz igre), dok je Nikola Milutinov ponovo imao dabl-dabl, sada sa 14 poena i 12 skokova, pet u napadu. A da stvari budu još komplikovanije, postarala se selekcija Portorika, koja je na opšte iznenađenje savladala Dominikansku Republiku 102:97, uz 37 poena i 11 asistencija nevjerovatnog Tremonta Votersa. Situacija u Grupi I je sledeća: Srbija, Italija, Dominikanska Republika i Portoriko imaju po tri pobjede i poraz (3-1). Tako Srbija više ne zavisi od sebe kada je borba za prvo mjesto u grupi u pitanju. Prvo mjesto koje vjerovatno odvaja od Amerikanaca, dok bi drugo trebalo da vodi u direktan okršaj sa prvim favoritom za zlato. Ukoliko Italija savlada Portoriko, a Srbija bude bolja od Dominikanske Republike, Italija će biti prva, Orlovi drugi. Ukoliko Portoriko i Srbija slave, selekcija Svetislava Pešića će izbjeći najbolje plasirani tim Grupe J (pobjednik duela između SAD i Litvanije) i kao prva ući u četvrtfinale, a Portoriko ide sa drugog mjesta. Jasno, poraz od Dominikaske Republike nije opcija, jer on ostavlja Srbiju bez borbe za medalju. Ma kakav da je sastav, biti u konkurenciji za medalju nešto je što duguju slavnoj prošlosti, generacijama koje su zajedničku državu i posleratnu Jugoslaviju, pa onda i Srbiju dizali na tron svjetskih košarkaških sila. Srbija sa ovakvim oscilacijama, tačnije sa pomračenjem kakvo je doživjela za četvrtinu i po ne može da razmišlja ni o tome da bude među dvije najbolje plasirane evropske reprezentacije na kraju prvenstva. Zato poraz od Italije, tačnije ono što se dogodilo, izbacuje na površinu neke stvari zbog kojih treba da se zabrinu.

Dominikanska Republika: Uspijeh je već postignut!

Dominikanska Republika je doživjela neočekivani poraz od Portorika i sve se zakomplikovalo u Grupi I. Srbija više ne zavisi od sebe za prvo mjesto, a Dominikanska Republika od dobre pozicije da ide dalje sa jedne od dvije pozicije, sada je suočena sa tim da možda i završi takmičenje u drugoj fazi. Potpuno lud meč, Dominikana je slovila za velikog favorita, ali Portoriko je odigrao fantastičan meč. Voters je diktirao tempo, a ispratili su ga Džordž Kondit sa 18 poena i sedam skokova, Džordan Hauard sa 11, kao i Kristofer Ortiz i Isaija Pineiro sa po 10 postignutih poena. Nije selekciji Nestora Garsije pomogla ni najbolja partija Karla Entonija Taunsa na turniru. Izjednačio je centar Minesote rekord tekućeg turnira sa 39 poena, ubilježio i 10 skokova. Na momente je igrao sam, ali je uz njega odličan bio i Andres Feliz koji je nastavio sjajno da šutira (4/4 za tri) i zabilježio 22 poena, uz osam skokova. Ispratili su ih Lester Kinjones sa 13 i Žan Montero sa 12 poena. Portoriko je mnogo bolje otvorio meč, imao i devet razlike u uvodnom kvartalu, pa stekao i 16 poena viška u drugom, ali je uslijedila furizona serija Dominikaske Republike, koja je predvođena Taunsom do poluvremena izjednačila rezultat. A onda je stekla i kontrolu po povratku sa pauze, povela 74:63. Činilo se da je slomila otpor rivala. Pobjeda Dominikane u ovom duelu omogućila bi Srbiji da trijumfom u poslednjem kolu od četiri ili više poena razlike obezbjedi prvo mesto, ovako ćemo do samog kraja gledati pravu malu dramu.

Naš prijedlog:

Favorit u ovom meču je svakako Srbija a pobjeda se plaća kvotom 1.20, dok je pobjeda na Dominikanu čak 5.50. Mišljenja smo da ako Dominikanska Republika želi da pobjedi mora da odigra sličan meč kao protiv Italije, a njih su dobili šutem za 3 poena.

Naš prijedlog je ukupno više od 174.5 poena, po kvoti 2.00 u MeridianBet kladionici. Očekujemo jednu brzu košarku sa obje strane terena i dosta šuteva za 3 poena od strane Dominikane (protiv Italije 39 pokušaja), a sigurni smo da i Srbija ima šta da ponudi u napadačkom smislu i da onako loša šuterska partija nekih glavnih igrača ne može da se ponovi.

Takođe pored toga predlažemo da pokušate sa poenima igrača na ovom meču, a mi vam predlažemo da pojurite + poena na Bogdana Bogdanovića iz selekcije Srbije i + poena na Karl Entoni Taunsa iz ekipe Dominikane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.