Tip dana: Union Berlin – Lajpcig: Sudar dva vrhunska tima u glavnom gradu Nemačke!

U nedelju je spektakularna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč trećeg kola nemačke Bundeslige u kom će Union Berlin na svom terenu ugostiti Lajpcig, što će između ostalog biti i sudar dva tima koja su prošle sezone uspela da obezbede plasman u Ligu šampiona.
Početak duela između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Union Berlin: Može li tim iz prestonice da ponovi prošlu sezonu?

Od tima koji je pre nekoliko godina prvi put ušao u najkvalitetniji rang do tima koji će predstavljati Nemačku u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. To bi ukratko bilo o Union Berlinu, ekipi koja je prošle sezone bila hit Bundeslige.
Naime, klub iz prestonice Nemačke je sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli što je naravno bilo dovoljno za istorijski plasman u Ligu šampiona, a sve to je bio povod za ogromno slavlje navijača ovog tima. Naravno, ne treba zaboraviti da je Union predstavljao prošle sezone Nemačku u Ligi Evrope, ali je nažalost ovaj tim eliminisan na prvoj prepreci u nokaut fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu ne možemo a da ne pomenemo da je Union Berlin bio fenomenalan na domaćem terenu gde je ova ekipa na sedamnaest odigranih mečeva ostvarila jedanaest trijumfa uz šest remija, pa je klub iz prestonice jedini koji je sezonu završio bez poraza na domaćem terenu.
U klub je ovog leta stiglo pregršt veoma zanimljivih fudbalera a poslednji u nizu je sasvim sigurno Leonardo Bonuči, koji bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u zadnjoj liniji tima bez obzira što doskorašnji fudbaler Juventusa nema najbolju sezonu iza sebe.
U prva dva kola Union Berlin je ostvario isto toliko trijumfa, i ako se po jutru dan poznaje vrlo verovatno će i ovo biti jedna sjajna sezona za popularne Šumare.
Na startu ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, predstavnik Nemačke u Ligi šampiona je bio bolji od Majnca na svom terenu sa 4:1, da bi u drugom kolu ova ekipa bez većih problema savladala i Darmštad na gostovanju, a zanimljivo je da je taj duel završen istim rezultatom.

Lajpcig: Red Bul želi da napadne titulu!

Iako stvari prošle sezone nisu krenule onako kako su to svi očekivali, Lajpcig je na kraju uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba reći da je Red Bul i prošle sezone stigao do osmine finala, gde je ova ekipa nažalost doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Mančester Sitija kada je bilo 7:0, a upravo ove dve ekipe će biti u istoj grupi ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja, a društvo će im praviti Jang Bojs i Crvena zvezda.
Napomenimo da je Red Bul drugi put uzastopno, ali i drugi put u svojoj istoriji stigao do trofeja u nemačkom Kupu, nakon trijumfa u finalu nad ekipom Ajntrahta iz Frankfurta kada je bilo 2:0.
Tokom leta je klub nažalost napustio najbolji fudbaler Nkunku, iako je taj transfer dogovoren još pre nešto manje od godinu dana, međutim, stigla je zamena u vidu Opende, iza kog je fenomenalna sezona u francuskom prvoligašu Lansu.
Uvertira u početak nemačke Bundeslige bilo je finale Superkupa, u kom su fudbaleri Lajpciga odmerili snage protiv Bajerna iz Minhena i demolirali aktuelnog šampiona Nemačke sa 3:0, uz čak tri gola Dani Olma.
Nažalost u prvom kolu prvenstva Lajpcig je odmah morao da putuje na teško gostovanje kod Leverkuzena, gde su ove sezone odlični Farmaceuti slavili sa 3:2, u jednom zaista sjajnom susretu.
Ipak, u drugom kolu su stvari došle na svoje mesto, pošto je Lajpcig odigrao jedan sjajan meč na svom stadionu protiv Štutgarta i slavio sa 5:1, a veoma zanimljivo je da su popularne Švabe prve došle do gola na tom susretu, što je očigledno samo razljutilo fudbalere Red Bula koji su nastavku postigli čak pet pogotka i došli do prvih bodova u prvenstvu.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, a deluje da ni golovi neće izostati i to na obe strane zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Union Berlin po pravilu igra dosta dobro na svom stadionu i mišljenja smo da klub iz prestonice Nemačke neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.59.

Za kraj, idealno bi bilo da probate sa kombinacijom duple šanse na domaćina i dosta golova, pa je sjajna prognoza za ovaj susret igra 1X&3+ uz fantastičnu kvotu 3.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.