Tiket dana tenis (ponedeljak, 04.09.2023)

Danas su na programu mečevi osmine finala US Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Očekuje nas dosta zanimljivih duela, a za vas smo analizirali one najzanimljivije. Napominjemo da su kvote podložne promjenama.

Karlos Alkaras – Mateo Arnaldi – UG+ (granica 26,5) @ 1.80 u CircusBet

Uspio je mladi Španac i branilac trofeja da se plasira u osminu finala. U Barseloni ga je dobio u polufinalu, još prije dvije godine savladao ga je i u Beču, na tvrdoj podlozi, sad mu je Danijel Evans uzeo prvi put set u međusobnim okršajima, samo što je protiv Karlosa Alkarasa potrebno daleko više kako bi se zaustavio. Ovako, skoro rutinska pobjeda momka iz Mursije za plasman u osmini finala (3:1). Španski as je možda mogao i bez tog jednog izgubljenog seta – prvog u Njujorku ovog ljeta – jer je u trećem setu, kad mu je Britanac oduzeo servis odmah imao šansu da se vrati, međutim propustio je dvije brejk prilike i morao da igra još jednu dionicu. Na kraju, posle tri sata i 13 minuta, znatno duže od planiranog, branilac titule je ušao među 16 najboljih – 6:2, 6:3, 4:6, 6:3. Tamo će mu rival biti Mateo Arnaldi, 22-godišnji Italijan, koji je napravio iznenađenje i u tri seta (6:3, 6:4, 6:3) savladao 17. tenisera sveta, Kamerona Norija, pa smo mišljenja da će mladi i motivisani Italijan namučiti i Alkarasa. Kvota za igru ukupno više od 26.5 gemova je 1.80 u CircusBet kladionici.

Danil Medvedev – Aleks de Minor – H1 (granica 4,5) @ 1.75 u CircusBet

Ako neka podloga prija Danilu Medvedevu, ako je negdje sposoban da pravi vrhunske rezultate, onda je to – beton. Jeste popravio rezultate na šljaci, koja mu je mrska, međutim, najkvalitetnija izdanja tradicionalno pruža na bržim podlogama. Uostalom, jedini grend slem trofej osvojio je upravo na američkom tlu prije dvije godine, kada je spriječio Novaka Đokovića da napravi podvig na koji bijeli sport čeka pola vijeka. Na US Openu vjerovatno igra i najbolje od velikih turnira, a do sada ove godine niko ga ozbiljnije nije namučio. Sebastijan Baez bio je lak plijen, argentinski teniser je izdržao „u ringu“ dva i po časa, i sve što je uspio jeste da rastegne setove. Ne i da neki osvoji i bar malo zakuva na terenu – 3:0 (6:2, 6:2, 7:6). Danil Medvedev je izvrsno servirao, imao je 12 asova. Doduše, i sedam duplih grešaka, ali je u bitnim momentima servis radio i imao je bolji postotak ubačenih prvih od suparnika, što mu je omogućilo da bolje ulazi u naredne udarce, da otvori stranu i stekne prednost. Naročito u uvodna dva seta. Manjih poteškoća bilo je samo u trećem, kada je morao da igra taj-brejk, međutim, nije poklekao. Nije drugi put na turniru morao da igra četiri seta. Protivnik ruskog tenisera u osmini finala biće Aleks de Minor koji je lako savladao Žarija sa 3:0 u setovima, i u tom dvoboju Medvedev će ponijeti epitet favorita, pa smo mišljenja da će taj epitet i opravdati uz hendikep od 4.5 gema. Kvota za ovu igru je 1.75 u CircusBet kladionici.

Janik Siner – Aleksandar Zverev – 1 @ 2.30 u CircusBet

Siner je na debitantskom nastupu na grend slem turnirima poražen baš od Vavrinke 2019. na Ju Es openu. Četiri godine kasnije isto mjesto, isti rivali, isti teren, samo drugi pobjednik. Bila je 2019. godina, prvo kolo Ju Es opena. Debitantski nastup golobradog Janika Sinera na grend slem turnirima. Mladi Italijan tek što je napunio 18 godina, i dalje samo talenat, na drugoj strani – Stanislas Vavrinka. Bila je to velika škola za Sinera, pružio je solidan otpor, uzeo i set, ali je morao da pruži ruku starijem i iskusnijem kolegi. U tom trenutku i znatno kvalitetnijem. Siner je morao dugo da čeka, ali je na kraju dočekao da se revanšira sada već vremešnom Švajcarcu i plasira se u osminu finala četvrtog grend slem turnira u sezoni – 3:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:4, 6:2. Znatno uzbudljiv trebalo bi da bude obračun Aleksander Zvereva i Janika Sinera. Njemački teniser je u trećem kolu naletio na Grigora Dimitrova, nekada Top 10 igrača svjeta koji duže vrijeme nije u samom vrhu, ali se polako vraća. Da bi uskoro mogao da uđe u prepoznatljivu formu pokazao je u porazu od Saše – 3:1 (6:7, 7:6, 6:1, 6:1). Bugarinu je ponestalo snage za završnicu, dok ju je imao – stavljao je Njemca na velike muke. Ispustio je drugi set, priliku da dođe do prednosti od dva seta i polako je počela da se raspada igra Grigora Dimitrova. Iskoristio je pad rivala njemački teniser i furiozno stigao do osmine finala prepustivši mu u naredna dva seta samo dva gema. Mišljena smo da je ovde Zverev bliže pobjedi iako nije favorit. Kvota na pobjedu Zvereva je 2.30 u CircusBet kladionici.

Darija Kasatnika – Arijana Sabalenka – H2 (granica 4,5) @ 1.80 u CircusBet

Druga teniserka svjeta do sada nije imala ozbiljniji test na ovom turniru. Počistila je sve tri protivnice do sada izgubivši samo 10 gemova što je stvarno impresivan rezultat. Odlikuje je izrazito napadačka igra i kada je u formi njega igra stvarno izgleda nezaustavljivo. Njena protivnica Kasatkina je takođe odlična teniserka koja bazira svoju igru pretežno na defanzivi u kojoj je izvanredna ali kada se suoči sa teniserkama koje udaraju snažno lopticu i u kontinuitetu dolazi do poteškoća u njenoj igri. Jednostavno smo mišljenja da je Sabalenka nepremostiva prepreka za nju i da će ovaj meč otići na stranu iskusne bjeloruske teniserke i da će hendikep od 4.5 gema za nju biti lako dostižan. Kvota za ovu igru je 1.80 u CircusBet kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak je 13.04 u CircusBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.