Tip dana: Srbija – Mađarska: Gulaš ume da bude ljut, oprez za Piksija i momke!

Posle nekoliko dana izuzetno slabe ponude za klađenje, u četvrtak nas konačno očekuju mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Srbije i Mađarske, koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić”.

Srbija: Orlovi se provukli u Razgradu!

Pre svega, moramo napomenuti jedan neverovatan podatak, koji verovatno dosta ljubitelja fudbala već i zna. Naime, fudbalska reprezentacija Srbije je poslednji put nastupila na Evropskom prvenstvu još 2000. godine, i to pod imenom Jugoslavija, a tada je naš tim stigao do četvrtfinalala gde je eliminisan od Holandije, koja je zajedno sa Belgijom i organizovala taj EURO, a taj susret je završen pobedom Lala od čak 6:1, uz napomenu da je to bila jedna sjajna generacija Holanđana koju su predvodili Patrik Klajvert, Klarens Sedorf i Edgar Davids.
U međuvremenu je Srbija nekoliko puta nastupala na Mundijalu, ali ova selekcija nije uspela da prođe u nokaut fazu još od 1998. godine, a to je bio slučaj i na poslednjem Svetskom prvenstvu, pošto su Orlovi na kraju završili na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu Mundijala su Orlovi odmerili snage protiv Brazila, i bila je to sasvim sigurno jedna od najlošijih partija Srbije u poslednjih nekoliko godina pošto su Nejmar i drugari bez većih problema slavili na tom duelu rezultatom 2:0, iako je poluvreme završeno bez pogodaka.
Usledio je meč sa Kameruncima u kom je četa popularnog Piksija u jednom trenutku imala i dva gola prednosti, ali je na kraju ipak susret završen bez pobednika (3:3), a sve to zbog velikih propusta u zadnjoj liniji tima.
Najzad, usledio je odlučujući meč protiv Švajcaraca, baš kao i četiri godine pre toga, u kom su Orlovi potpuno zasluženo poraženi sa 3:2, što je značio i kraj sna o prolasku u nokaut fazu.
Ono što je jako važno je da je Srbija nakon toga pokazala karakter i veoma dobro startovala u kvalifikacijama za EURO.
U prvom kolu su Piksijevi puleni slavili na svom terenu protiv Litvanije, taj susret na najvećem srpskom stadionu je završen rezultatom 2:0. Nakon toga je usledilo na papiru veoma teško gostovanje kod Crne Gore, ali su Orlovi ipak odgrali sjajan meč i slavili sa 0:2.
Najzad u prošlom kolu je srpski nacionalni tim odigrao ubedljivo najslabiji meč u ovim kvalifikacijama, pošto je jedan od glavnih favorita iz grupe za odlazak na prvenstvo starog kontintinenta samo remizirao na gostovanju kod Bugarske, i to nakon gola Darka Lazovića u poslednjim sekundama susreta.
Za kraj, pobednik ovog duela će se probiti na prvo mesto na tabeli, pa je utisak da je ulog ogroman i prava šteta što ovom na ovom susretu između dve najbolje ekipe u grupi neće prisustvovovati navijači, zbog pogrdnih skandiranja na gostovanju kod Crne Gore.

Mađarska: Sjajna generacija Mađara!

Nakon nekoliko sušnih godina, čini se da je ova generacija mađarskog nacionalnog tima spremna za nešto veliko.
Utisak je da se to najbolje videlo u prošlom izdanju prve divizije Lige nacija, koje je Mađarska završila na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Italiju, pa je veoma malo nedostajalo da se ova reprezentacija nađe na završnom turniru.
Ipak, postoje dve stvari koje će se baš dugo prepričavati. Prva je pobeda od 4:0 na sred Vemblija protiv Engleske, a odmah u sledećem kolu su Mađari savladali i Nemačku na gostovanju, što je možda i najbolji pokazatelj koliko dobro igra ova selekcija u poslednje vreme.
Kada je došlo vreme da se overi senzacionalan plasman na finalni turnir Lige nacija, Mađari su nažalost na svom stadionu poraženi od uvek nezgodnih Italijana sa 0:2, i tako ostali bez prilike da se bore za prvi trofej u svojoj istoriji.
Inače, za one koji ne znaju, Mađarska je igrala u dva finala Mundijala i to 1938. godine, ali i 1954. kada je Zapadna Nemačka slavila sa 3:2. Poražavajuće zvuči podatak da se ova selekcija još od Mundijala u Meksiku 1986. godine nije plasirala ni na jedno Svetsko prvenstvo, dok su Mađari koliko toliko redovni na EURU, iako se na poslednjem nisu proslavili.
Pri samom žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj bilo je jasno da su izabranici Marka Rosija, uz Orlove, prvi favorit za plasman na jednu od prve dve pozicije.
Prva zvezda ove selekcije je naravno Dominik Soboslaj, koji je ovog leta u transferu teškom 70 miliona evra pojačao Liverpul. U ovom trenutku se Mađarska nalazi na deobi prvog mesta uz isti broj kao Srbija, a na tri odigrana meča nekadašnji finalista Svetskog prvenstva je ostvario dva trijumfa uz jedan remi, i to pomalo i neočekivano na gostovanju kod Crne Gore kada nije bilo pogodaka.
U prvom kolu su izabranici Marka Rosija slavili na svom terenu protiv Bugarske sa 3:0, u drugom kolu je bio već pomenuti remi sa Crnom Gorom, da bi u prošlom kolu Mađari ponovo bez većih problema savladali Litvaniju sa 2:0.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Srbije i Mađarske je odigran u martu mesecu prošle godine kada su Orlovi u meču prijateljskog karaktera slavili sa 0:1.

Naš predlog

Poslednji poraz na domaćem terenu u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo Orlovi su doživeli još 2019. godine od Portugala, što nam najbolje pokazuje koliko dobro Orlovi igraju na svom terenu. Mišljenja smo da će četa Dragana Stojkovića Piksija to potvrditi i na ovom duelu protiv nimalo naivne selekcije Mađarske, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Međusobni mečevi između Srbije i Mađarske nam obično ne donose previše pogodaka, međutim, deluje da nas ovog puta očekuje nešto drugačiji meč u kom bi vrlo lako mogli da vidimo dosta golova, a pre svega, smatramo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15.

Za kraj, kako smo već u velikoj meri ubeđeni u treći trijumf Orlova u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine, treba očekivati i makar dva gola domaćina u mreži neugodnih Mađara, a sve to se u kladionici Meridianbet vrednuje sa kvotom 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.