Meč dana tenis: Karlos Alkaraz – Danil Medvedev: Dvojica prethodnih šampiona US Opena jedan na drugog u polufinalu

Došli smo do samog kraja US opena, na programu su mečevi polufinala a drugi po redu će na teren Karlos Alkaraz i Danil Medvedev. Meč bi trebao da počne u subotu oko jednog sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Karlos Alkaraz: Može li neko da ga zaustavi?

Nevjerovatan tenis igra Karlos Alkaras u Njujorku. Taman kada pomislite da će naredni protivnik da ga propisno namuči, on kako turnir odmiče sve lakše izlazi na kraj sa svojim protivnicima. Jedan takav meč ponovio je i u četvrtfinalu kada je pružio fantastičnu partiju i svima dao do znanja da je njegov cilj da ide do samog kraja i tako odbrani tron na US Openu.

Očekivao se interesantan duel između olimpijskog šampiona Aleksandra Zvereva i branioca trona na US Openu, Karlosa Alkaraza, ali izgledalo je kao da u tom meču igra samo jedan teniser. Alkaras je prosto pregazio Zvereva i za manje od dva i po sata zakazao duel sa Danilom Medvedevim u polufinalu, na kraju je slavio sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4). Tako je Španac došao do 16. pobjede na US openu, na 17. meču, što je zaista fascinantna statistika. Poražen je samo od Feliksa Ože Alijasima u četvrtfinalu prije dvije godine, jer je morao da mu preda zbog povrede. Dakle, kada igra u Njujorku, redovno pobjeđuje.

Fascinantan je podatak i da je dobio 34 od 35 mečeva na grend slem turnirima kada je poveo u setovima. Popravio je i procenat pobjeda na grend slemovima na nevjerovatnih 83,7 odsto. Osjećaj je bio kao da je podrhtavao beton terena u Njujorku od snažnih forhenda španskog tenisera, na koje umorni Njemac nije imao odgovor. Nisu briljirali ni jedan ni drugi na startu susreta jer su morali da se nose sa velikom vrućinom i još većom vlažnosti vazduha. Sve dok Karlosa nije žargonski rečeno “pročepilo” i tada Zverevu nije bilo spasa. Španac je do sada redom počistio Kepfera, Harisa, Evansa i Arnaldija, a samo je Britanac Evans uspio da mu “otkine” jedan set.

Ova dvojica tenisera su se prije nepuna dva mjeseca sastala i u polufinalu Vimbldona kada je Karlitos dominantno slavio sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3), što će sigurno biti i dodatni motiv u ovom meču.

Danil Medvedev: Specijalista za tvrdu podlogu

Žalio se Medvedev tokom skoro čitavog turnira na vremenske uslove, a tako je bilo i u meču četvrtfinala. Međutim, oni ga na kraju nisu spriječili da maksimalnim rezulatom savlada svog sunarodnika. Oko 35 stepeni je bilo u momentu kada se igrao četvrtfinalni meč između Rubljova i Medvedeva.

Gunđao je Danil u svom stilu u većem dijelu meča, često je između poena izgledao kao da je ošamućen i malaksao, ali je takav izgled vrlo brzo nestajao tokom samih poena. Nakon dva sata i 48 minuta trijumfovao je protiv zemljaka i kuma Andreja Rubljova sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:4) i plasirao se u polufinale US Opena, gdje će igrati protiv Karlosa Alkarasa. Šampion US Opena iz 2021. godine je samo naizgled lako savladao kuma i velikog prijatelja, pošto je Rubljov u svakom setu pravio brejkove, ali nije uspijevao to da materijalizuje. U prvom setu Rubljov je napravio jedan, a Medvedev dva brejka. U drugom je Rubljov čak dva puta oduzimao servis zemljaku, ali je izgubio čak četiri puta servis. U trećem setu obojica su razmijenila po dva brejka, a kod vođstva 5:4, na servis Rubljova, čak četiri meč lopte nije iskoristio Medvedev, ali petu jeste i plasirao se među četiri najbolja tenisera u Njujorku i tako tradicionalno nastavio da bilježi dobre rezultate na ovom turniru, koji mu očigledno baš odgovara i na kome je postigao neke od svojih najvećih uspijeha u karijeri.

Utisak je da pored Novaka Đokovića, po do sada prikazanoj igri, Karlosu Alkarasu ovde može parirati jedino Medvedev, pa se unaprijed najavljuje da će ovaj meč biti jedna prava rovovska bitka, koja vrlo lako može otići i u 5 setova. Danil sigurno nije zaboravio skorašnji poraz u polufinalu Vimbldona kada je žargonski rečeno poražen bez ispaljenog metka. Prije tog meča, odigrali su još 2 međusobna duela, a po jednom su slavili obojica, pa je trenutno skor 2:1 za mladog Španca.

Naš prijedlog:

Branilac titule Alkaras je ovde favorit, koeficijent na njegovu pobjedu je 1.30 u Circusbet kladionici, dok je koeficijent na pobjedu Rusa 3.75.

Naš prijedlog je da pokušate sa igrom – ukupno gemova više (granica 38.5), a kvota za (+) je 2.05 u Circusbet kladionici. Mišljenja smo da ukoliko sve protekne prema očekivanjima, ova granica neće biti problem, jer su oba tenisera do sada pokazali da vrlo teško gube svoje servise pa s toga očekujemo setove sa velikim brojem osvojenih gemova.

Takođe za vas koji jurite veće kvote i iznenađenja, predlažemo da pokušate sa pobjedom Medvedeva koja se plaća kvotom 3.75 u Circusbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.