Tip dana: Jermenija – Hrvatska: Vatreni stavljaju tačku na kvalifikacije u Jerevanu!

U ponedeljak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Jerevanu, gde će snage odmeriti selekcije Jermenije i Hrvatske.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Jermenija: Sjajne partije na startu kvalifikacija!

Jermenija se od otcepljenja od Sovjetskog Saveza nikada do sada nije kvalifikovala za neko veliko takmičenje, pa je na prvi pogled zaista teško očekivati da to bude slučaj i ovog puta, u nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih još i selekcije Hrvatske, Turske, Velsa i Letonije.
Ipak, utisak je da svi navijači ove reprezentacije mogu da budu prezadovoljni sa načinom na koji Jermeni igraju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Oleksandra Petrakova nalaze na deobi drugog mestas na tabeli uz isti broj bodova kao i Hrvatska, koja im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Sve je krenulo od poraza na domaćem terenu od Turske, pošto je taj susret u Jerevanu završen pobedom gostiju od 1:2, uz konstataciju da je domaći tim prvi stigao do vođstva.
U drugom kolu su Jermeni odigrali verovatno i svoj najbolji meč u proteklih nekoliko godina, jer su na veoma teškom gostovanju kod Velsa slavili sa 2:4, što je fenomenalan rezultat ako uzmemo u obzir koliko dobro Vels igra na svom terenu, gde ova selekcija zaista retko gubi bodove.
U trećem kolu je četa selektora Petrakova upisala i svoj drugi trijumf u ovim kvalifikacijama i to na domaćem terenu protiv Letonije, pogotkom Bergisana u prvom minutu sudijske nadoknade.
Najzad, u prošlom kolu su Jermeni ponovo odigrali jedan poprilično dobar duel u kom su remizirali na gostovanju kod Turske, iako su sve do 88. minuta susreta imali prednost, ali je tada Jildirim iskoristio odbitak i postavio konačan rezultat.
Junak meča bio je golman gostiju Ognjen Čančarević koji je u par navrata spasao svoj tim, i koji je svakako najzaslužniji za bod sa vrućeg gostovanja u Eskišehiru.
Ovog puta Jermenima u goste stiže Hrvatska, koja je u prošlom kolu na svom terenu demolirala Letoniju sa 5:0.
Zanimljivo je da su se ove dve selekcije do sada sastale samo jednom i to u prijateljskom susretu početkom juna 2021. godine, kada nije bilo pobednika, pošto je taj susret u Velikoj Gorici završen rezultatom 1:1.
Pomenimo još i to da je Jermenija u prošlom izdanju Lige nacija na kraju zauzela poslednje mesto u grupi sa samo tri osvojena boda, pa ćemo ovu selekciju u sledećem izdanju trećeg po važnosti takmičenja reprezentacija gledati u trećoj diviziji.

Hrvatska: Vatrene čeka težak posao u Jerevanu!

Uspon reprezentacije Hrvatske je krenuo od Mundijala 2018. godine u Rusiji, gde je ova selekcija mimo svih očekivanja stigla do velikog finala, u kom su Vatreni poraženi od Francuske.
Nakon toga su Vatreni na Evropskom prvenstvu bez većih problema prošli u nokaut fazu i stigli do osmine finala, gde je Španija zasluženo prošla dalje.
Ipak, Vatreni su ponovo bili pravi na Mundijalu, koji je održan prošle godine u Kataru, pošto je ova selekcija ponovo pomalo neočekivano stigla do treće pozicije.
Dosta teže nego što se očekivali izabranici Zlatka Dalića su stigli do plasmana u nokaut fazu, u jednoj nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih tu još bili i Belgija, Maroko i Kanada.
Žreb je tako hteo da Hrvati u osmini finala idu na Japan, koji je izbačen nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa potom Brazil u četvrtfinalu posle produžetaka, što je bez ikakve sumnje bilo jedno od najvećih iznenađenja proteklog Mundijala, ali je onda ova selekcija u polufinalu doživela težak poraz od Argentine, kada su Leo Mesi i drugari slavili sa 3:0 i na kraju uspeli i da stignu do trofeja, nakon pobede nad Francuzima u velikom finalu.
U meču za treće mesto izabranici Zlatka Dalića su savladali najveće iznenađenje turnira, selekciju Maroka, rezultatom 2:1, pa je tako posle vicešampionske titule u Rusiji, Hrvatska stigla i do trećeg mesta u Kataru, što je verovatno i najbolji pokazatelj koliko Hrvati zapravo igraju dobro u poslednje vreme na velikim takmičenjima.
Nakon još jednog uspešnog Mundijala, Vatreni su se okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i odmah na samom startu veliko iznenađenje, pošto je ova selekcija na svom terenu samo remizirala protiv Velsa, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade. Ipak, u drugom kolu su izabranici Zlatka Dalića dosta lakše nego što se očekivalo slavili na gostovanju kod nimalo naivne Turske, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Najzad, u prošlom kolu su Hrvati demolirali Letoniju na svom terenu sa više nego ubedljivih 5:0.
Podsećamo vas da su Vatreni nastupili i na završnom turniru ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, gde je ova selekcija poražena u velikom finalu od Španije, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Naš predlog

Jermenija igra zaista sjajno u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, a to se možda i najbolje videlo u meču prošlog kola kada je ova selekcija remizirala na gostovanju kod Turske.
Ovog puta je protivnik daleko kvalitetniji, a na sve to Vatreni moraju da idu na trijumf kako bi se izjednačili sa upravo Turskom na prvom mestu na tabeli, ali i pobegli neugodnim Jermenima.
Veoma težak meč za prognoziranje, pa ćemo zato i preskočiti konačan ishod i fokusirate se na golove, kojih će po našem mišljenju u Jerevanu i te kako biti.

Pre svega, toplo vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.21.

Iz istog razloga vam predlažemo da odigrate i igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.85.

Za kraj, i te kako je realno da vidimo jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i makar jedan u drugom delu igre, zbog čega savetujemo sve popularniju igru I1+&II1+ uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.