Najava i analiza: Bundesliga, 4. kolo: Bitka za lidersku poziciju u Minhenu, raspucavanje u Frajburgu i ponovo težak ispit za novajlije!

Posle 14 dana pauze pred nama su ponovo uzbudljivi mečevi Bundeslige, a na redu je četvrto kolo u kom ćemo po svemu sudeći vidjeti dosta zanimljivih okršaja. Derbi ovog kola nas očekuje odmah u petak a riječ je svakako o duelu između jedine dvije maksimalne ekipe u prva 3 kola, suverenog vladara Njemačke – Bajerna i ekipe koja je slobodno možemo reći najviše pokazala do sada – Bajera iz Leverkuzena. Izdvajaju se i okršaji Volfsburga i Union Berlina kao dvije ekipe koje su zabilježile po 2 pobjede u uvodna 3 kola, kao i meč između Frajburga i Borusije iz Dortmunda na kom tradicionalno pada mnogo golova. Napominjemo da su kvote iz naših prijedloga bile aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Meč od kog se najviše očekuje je, sa razlogom, uvodni meč 4. kola Bundeslige. Bajern će na svom terenu dočekati najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Bajer iz Leverkuzena. Tim koji predvođen Ćabi Alonsom u novoj sezoni pruža fantastične partije i koji će sa maksimalnih 9 bodova iz 3 meča i najboljom gol razlikom u ligi (11:3) u ovaj okršaj ući sa prvog mjesta na tabeli. Redom su padali prvo Lajpcig (3:2), potom Borusija Mehengladbah (0:3) i na kraju je uoči reprezentativne pauze sa BajArene petardom u mreži ispraćen novajlija u ligi Darmštat (5:1). Ovo je jasno upozorenje timu Tomasa Tuhela da ih u petak ne očekuje nimalo naivan meč i da će morati znato više da se pomuče kako bi nastavili tradiciju koja kaže da su u poslednjih 10 mečeva na svom terenu samo jednom poraženi od Bajera. Bajern je do sada savladao Verder (0:4), Augzburg (3:1) i tradicionalno neugodnog protivnika Borusiju Menhengladbah (1:2), pa će ovaj meč biti ujedno i bitka za prvu poziciju na tabeli.

Meč koji pored ovog privlači dosta pažnje je i meč između Frajburga i Borusije Dortmund, pošto su obje ekipe posle dobrog starta u poslednjem kolu kiksnule. Frajburg je šokantno poražen na Mercedes Benz Areni od strane Štutgarta, koji pruža fantastične partije na startu sezone, rezultatom 5:0. Borusija je sa druge strane ostala bez sigurna 3 boda pošto je uspijela da ispusti 2 gola prednosti na domaćem terenu i na kraju odigra neriješeno sa novim članom Bundeslige ekipom Hajdenhajma (2:2). Ovaj meč tradicionalno donosi mnogo golova, a statistika kaže da je u njihovih 5 poslednjih susreta u prosjeku padalo po 4 gola. A nevjerovatno zvuči podatak da je gore pomenuti Štutgart do sada na svakom meču ili dao ili primio 5 golova. U prvom kolu su savladali Bohum rezultatom 5:0, da bi potom primili petardu od Lajpciga u porazu 5:1, a nakon toga su ponovo postigli 5 golova u pobjedi na domaćem terenu nad ekipom Frajburga. To ih je lansiralo na trenutno 3. mjesto na tabeli a njihov naredni izazov će biti gostovanje ekipi Majnca koja je veoma loše započela novu sezonu pa se trenutno nalazi na pretposlednjem 17. mjestu, uz 2 poraza i jednim neriješenim rezultatom. Favorita u ovom meču nema pošto bukmejkeri podjednake šanse za pobjedu daju i jednoj i drugoj ekipi.

Posle uvodnog poraza od Bajera, ekipa Lajpciga se stabilizovala pa je u prethodna 2 kola upisala isto toliko pobjeda. Posle preokreta je savladan Štutgart (5:1), da bi potom u poslednjem meču slavili na teškom gostovanju kod Uniona iz Berlina i to ubijedljivim rezultatom 0:3. U ovom kolu će biti domaćini ekipi Augzburga koja još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni ali na čijim mečevima pada veliki broj golova, pa smo ubijeđeni da ćemo i ovog puta kao i prošle sezone uživati u zanimljivim mečevima ove dvije ekipe. Prvoj pobjedi u prvenstvu se nada i ekipa Kelna koja će na svom terenu dočekati Hofenhajm. Posle uvodnih poraza od Borusije Dortmund i Volfsburga, ekipa Kelna je u prošlom kolu nesrećno ostala bez pobjede pošto su u 90. minuti primili gol za izjednačenje od domaćina Frankfurta. Trenutni bilans od 2 poraza i jednog remija ih stavlja na neugodno 14. mjestu na tabeli. Sa druge strane Hofenhajm je posle uvodnog poraza od Frajburga uspio da se oporavi i poveže dvije pobjede protiv Hajdenhajma (2:3) i Volfsburga (3:1) pa će u ovaj meč ući u znatno boljem raspoloženju.

Meč koji se profiliše kao mini-derbi ovog kola je duel dvije ekipe koje su u prva 3 kola zabilježile po 2 pobjede i 1 poraz, a to su Volfsburg i Union Berlin. Poprište ovog duela biće Volksvagen arena a ova dva tima su prošle odigrala 3 međusobna duela, uspiješnija je bila ekipa Uniona koja je slavila 2 puta, dok je meč na ovom terenu prošle sezone završen rezultatom 1:1. Obje ekipe su svoje prve poraze upisale u prošloj utakmici i to sa po 3 gola u svojoj mreži, pa će u ovoj utakmici punoj naboja sigurno željeti da se iskupe svojim navijačima. Zavjesu na subotnji program Bundeslige spustiće ekipe Bohuma i Frankfurta, dva tima koja za sada nisu pokazala ništa specijalno u novoj sezoni. Biće zanimljivo vidjeti kako će se Frankfurt snaći bez prve zvijezde i napadača Kolo Muanija, dok ćemo sa druge strane dobiti odgovor da li Bohum može do prve pobjede u novoj sezoni.

U nedelju program otvara meč između povratnika Hajdenhajma i Verdera iz Bremena. Domaćin je svoje prve bodove u Bundesligi upisao u prošlom kolu priredivši svojevrsno iznenađenje pošto su se na gostovanju u Dortmundu vratili iz mrtvih i posle uvodnih 2:0 uspijeli da na kraju izvuku bod. Do sada su odigrali samo jedan meč na domaćem terenu i tada su posle velike borbe poraženi od Hofenhajma (2:3), pa će ova utakmica sigurno biti idealna prilika da upišu svoje prve bodove u Bundesligi pred svojim navijačima. Gosti iz Bremena su takođe do svojih prvih bodova došli u prethodnom kolu kada su na domaćem terenu ubjedljivo savladali ekipu Majnca sa 4:0. Sigurno je da za njih ovo neće biti nimalo lako gostovanje ali ono što je na njihovoj strani je sigurno dugogodišnje iskustvo igranja Bundeslige. Poslednji meč 4. kola biće odigran na domaćem terenu još jednog povratnika, ekipe Darmštata, koja će ugostiti Borusiju iz Menhengladbaha koja posle 3 kola zauzima iznenađujuće 16. mjesto na tabeli. Darmštat je jedina ekipa u ligi koja do sada nije osvojila bodove, pa su sa najgorom gol razlikom (2:10) trenutno zakucani za samo dno Bundeslige. Redom su poraženi od Ajntrahta iz Frankfurta, Union Berlina i Bajern Leverkuzena. Ekipa Gladbaha je pretrpjela dosta kadrovskih promjena što se jasno odražava i na rezultate na samom početku sezone, a za sada su na bilansu od 2 poraza i jednog remija, što svakako ne ide uz renome jednog takvog kluba. Ovo će im biti idealna prilika da protiv fenjeraša Darmštata upišu svoju prvu pobjedu u novoj sezoni.

Prijedlozi:

Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen – 4+ @ 1.80 u Maxbet

Frajburg – Borusija Dortmund – GG3+ @ 1.67 u Mozzartbet

Majnc – Štutgart – GG – @ 1.60 U Meridianbet

Lajpcig – Augzburg – 1i4+ – @ 2.05 U CircusBet

Keln – Hofenhajm – X2 – @ 1.60 U Maxbet

Volfsburg – Union Berlin – 0-2 @ 1.90 U Mozzartbet

Bohum – Ajntraht – 1X @ 1.60 u Meridianbet

Hajdenhajm – Verder – 1Xi2+ @ 1.65 u CircusBet

Darmštat – Menhengladbah – 2 @ 2.35 u Mozzartbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.