Najava i analiza: La Liga, 5. kolo: Barsa na Betis, kraljevski klub dočekuje Sosijedad, Sevilja juri prvi trijumf u prvenstvu!

Od petka su na programu mečevi petog kola španske La Lige, koje nam u najavi donosi pregršt zanimljivih mečeva.
Najzanimljivije će bez ikakve sumnje biti na Nou Kampu gde će Barselona ugostiti Betis, ali i u prestonici, gde će Real odmeriti snage sa Sosijedadom.
Sevilja će dati sve od sebe da dođe do prvog trijumfa u šampionatu, pošto im ovog puta u goste dolazi novajlija Las Palmas, ali sigurno da to neće biti nimalo lak zadatak.
Takođe, jedan od najzanimljivih mečeva ovog kola se igra na Mestalji gde će Valensija ugostiti Atletiko Madrid, a na prvi pogled deluje da nas dosta golova očekuje u susretu između Viljareala i Almerije, uz konstataciju da se “žuta podmornica” nije proslavila u dosadašnjem toku prvenstva.
Prošlo kolo je donelo nekoliko sjajnih mečeva, a najviše pogodaka viđeno je na Anoeti gde je Sosijedad savladao Granadu sa 5:3.
Inače, premijerni duel ovog kola se igra u Valjehasu gde će snage odmeriti Rajo Valjekano i Alaves, dok kolo zatvara duel između Granade i Đirone.

Prvi duel koji smo za vas u ovoj najavi opširnije analizirali nam dolazi iz Katalonije gde će Barselona na svom stadionu ugostiti Betis.
Nakon kiksa u prvom kolu na neugodnom gostovanju kod Hetafea, Katalonci su vezali tri trijumfa, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu na takođe veoma teškom gostovanju kod Osasune, kada su Ćavijevi puleni slavili rezultatom 1:2.
Nakon te pobede u Pamploni, Barselona se nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji je za sada maksimalan.
Betis sa druge strane konačno želi da se domogne plasmana u Ligu šampiona, što će naravno biti pakleno težak zadatak, a u ovom trenutku se popularni Zeleni nalaze na sedmom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Andalužani ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Rajo Valjekana, kada je bilo 1:0.
I jednu u drugu ekipu sredinom sledeće nedelje očekuju mečevi u evropskim takmičenjima, pa možda i sastavi budu malo promešani, ipak, golovi se na međusobnim susretima između Barselone i Betisa nikada ne dovede upitanje, pa neka to bude vaša primarna prognoza i ovog puta.

Real Madrid će na svom terenu u petom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala ugostiti Real Sosijedad, što će biti duel dva tima koja ove sezone predstavljaju Španiju u Ligi šampiona.
Stvari za sada i te kako teku po planu kada je u pitanju kraljevski klub, koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, što znači da je četa Karla Ančelotija na četiri odigrana susreta ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu su Madriđani dosta teže nego što se očekivalo na svom stadionu savladali Hetafe, a taj duel na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 2:1, uz napomenu da je domaćin došao do trijumfa golom sjajnog Belingema u petom minutu sudijske nadoknade.
Sosijedad je prošle sezone igrao zaista sjajan fudbal, što je ovom timu i donelo plasman u Ligu šampiona, a nakon nekoliko loših mečeva na startu prvenstva, tim sa Anoete je u prošlom kolu odigrao jedan sjajan duel na svom terenu protiv Granade i slavio sa 5:3, nakon čega se klub iz San Sebastijana nalazi na osmom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova.
Naravno, poput Reala i Sosijedad očekuje meč u Ligi šampiona sledeće sedmice, a pošto ovaj tim nema tako široku rotaciju, vrlo lako se trener ovog tima može odlučiti za nešto izmenjen sastav, što po našem mišljenju daje veliku prednost Madriđanima, koji su ruku na srce veliki favoriti i bez toga.

Sevilja nastavlja sa praksom iz prošle sezone, kada je ova ekipa katastrofalno krenula u šampionatu, ali se na kraju tim iz Andaluzije značajno podigao, i uspeo čak da stigne i do trofeja u Ligi Evrope, što automatski znači i učešće u Ligi šampiona ove sezone, a upravo to i jeste bio primarni cilj ovog kluba.
Na tri odigrana kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, Andalužani su doživeli isto toliko poraza i trenutno se mimo svih očekivanja nalaze na poslednjem mestu na tabeli, bez osvojenih bodova.
Svi su očekivali premijernu pobedu u prvenstvu u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Đirone, ali su ipak Katalonci neočekivano slavili rezultatom 1:2 i probili se na neverovatno drugo mesto na tabeli.
Ovog puta u goste aktuelnog osvajaču Liga Evrope stiže Las Palmas, koji je prošle sezone nakon sjajnih partija u Segundi izborio plasman u La Ligu, a nema nikakve sumnje da će primarni cilj biti opstanak.
Do sada se pokazalo da će Las Palmas biti izuzetno tvrd protivnik za sve rivale na svom stadionu, pošto je novajlija u ligi uspeo da remizira protiv Majorke i Sosijedada, ali isto tako deluje da ovaj klub nema šta da traži na strani protiv nešto jačih prvoligaša, pa je do sada Las Palmas poražen na strani od Đirone i Valensije, a oba puta je bilo 1:0.
Ni na ovom duelu pre svega ne treba očekivati previše pogodaka, međutim, mišljenja smo da bi bilo zaista previše kada Sevilja ni posle četiri odigrana kola ne bi upisala makar jedan trijumf na svom kontu, pa je ipak primarna prognoza jedinica.

Jedan od najzanimljiivijih mečeva petog kola španskog prvenstva se igra na Mestalji gde će se sastati Valensija i Atletiko Madrid.
Prošla sezona za popularne “slepe miševe” je bila izuzetno loša, i sigurno je da izabranici Rubena Barahe žele da izgledaju dosta bolje ovog puta, pa neće biti iznenađenje ni ako nekadašnjeg finalistu Lige šampiona naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja.
U ovom trenutku se Valensija nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, a nakon dva trijumfa u prva dva kola, ovaj klub je doživeo dva vezana poraza, i to prvo na svom terenu protiv Osasune kada je bilo 1:2, a potom i na gostovanju kod Alavesa kada je bilo 1:0, nakon čega se ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na 11. poziciji.
Atletiko Madrid nije igrao meč prošlog kola zbog nevremena u prestonici, a svoj poslednji duel ovaj tim je odigrao pre nešto više od dve nedelje kada je na gostovanju demoliran Rajo Valjekano sa 0:7.
Govorili bi o idealnom početku sezone za Madriđane da ovaj tim u drugom kolu nije remizirao na gostovanju kod Betisa kada nije pogodaka, mada je to uvek i predstavljalo tradicionalno nezgodno gostovanje za Jorgandžije.
Da domaćin ovog susreta ume sa favoritima, najbolje se videlo u prvom kolu kada je savladana Sevilja, ali je ipak Atletiko u svom poslednjem meču pokazao da nema šale sa njim.
Utisak je da nas očekuje jedan efikasan duel, uz napomenu da bi Madriđani bez većih problema mogli do makar dva postignuta gola na ovom susretu.

Za kraj, poslednji susret koji smo za vas ovog puta opširnije analizirali se igra na Keramici, gde će snage odmeriti Viljareal i Almerija.
Nažalost, “žuta podmornica” uz Sevilju slovi za najveće razočarenje dosadašnjeg toka španskog prvenstva, pošto je ovaj tim na četiri odigrana susreta ostvario samo jedan trijumf, uz čak tri poraza, a to je bio verovatno i dovoljan razlog za smenu Kike Setjena, a novi trener Viljareala postao je Pačeta, koji je poslednje dve godine predvodio Valjadolid.
U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je bio prvi poraz za ovu ekipu na strani, nakon trijumfa u drugom kolu kod Majorke, kada je bilo 0:1.
Almerija kako sada stvari stoje slovi za jednog od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, međutim, to je bio slučaj i prošlog puta pa je na kraju ova ekipa ipak uspela da opstane.
Na četiri odigrana susreta Almerija još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je trenutno devetnaestoplasirana ekipa na tabeli doživela tri poraza uz jedan remi.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na svom terenu protiv Selte, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3, a treba biti realan pa istaći da je domaća ekipa zaslužila makar jedan bod na tom meču.
Viljareal mora da ide na trijumf, ali smo generalno mišljenja da ni gosti ovde neće imati šta da izgube, pa nas po svemu sudeći očekuje jedan duel sa baš dosta golova.

U premijernom meču ovog kola Rajo Valjekano će dočekati Alaves, i deluje da bi domaćin mogao do svoje treće pobede u prvenstvu, pogotovu što Alaves godinama unazad ima velikih problema na strani.
Atletik Bilbao na svom stadionu ne bi smeo da ima previše problema protiv Kadiza, dok bi duel između Selte i Majorke potencijalno mogao da nam donese dosta pogodaka.
Očekuje se da Hetafe još jednom potvrdi zašto je jedan od najnezgodnijih domaćina u ligi protiv Osasune, koja ruku na srce ume dosta dobro da odigra i na strani, pošto je do sada ova ekipa na dva odigrana meča van svog terena ostvarila isto toliko trijumfa.
Kao što smo već napomenuli, kolo zatvara duel između Granade i Đirone, i videćemo da li će najprijatnije iznenađenje šampionata i posle petog kola ostati neporaženo, a po svemu sudeći nam golovi ni tu neće manjkati.
Za kraj, u prošlom kolu smo imali čak sedam pogodaka, duel između Atletiko Madrida i Sevilje je odložen, dok smo pogrešno tipovali prognozu na duelima između Alavesa i Valensije, odnosno Đirone i Las Palmasa.
Iskreno se nadamo da ćemo ovog puta biti još uspešniji.

Rajo Valjekano – Alaves – 1 @ 1.95 u Meridianbet

Atletik Bilbao – Kadiz – 1 @ 1.55 u Mozzartbet

Valensija – Atletiko Madrid – 3+ @ 2.10 u Meridianbet

Selta – Majorka – GG @ 2.30 u Maxbet

Barselona – Betis – 4+ @ 2.38 u Meridianbet

Hetafe – Osasuna – 1 @ 2.60 u CircusBet

Viljareal – Almerija – 3+ @ 1.59 u Meridianbet

Sevilja – Las Palmas – 1 @ 1.67 u Mozzartbet

Real Madrid – Real Sosijedad – 1 @ 1.66 u CircusBet

Granada – Đirona – GG @ 1.78 u Maxbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.