Tip dana: Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen: Može li Ćabi Alonso da sruši “svoj” Bajern?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope, a ipak će u centru pažnje biti duel u Minhenu, gde će aktuelni šampion Nemačke Bajern na svom stadionu ugostiti Bajer Leverkuzen koji igra fenomenalno na startu šampionata.
Početak susreta između dva nemačka velikana je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Stvari idu na bolje!

Bajern Minhen je prošle sezone uz dosta muke stigao do nove titule šampiona Nemačke, i to na jedan neverovatan način, pošto je Dortmund u poslednjem kolu samo remizirao na svom terenu protiv Majnca, a to su Bavarci iskoristitili i golom Musijale u 89. minutu meča sa Kelnom, došli do jedanaeste uzastopne Salatare, iako se to uoči poslednjeg kola činilo nemogućim zadatkom.
Tokom letnjeg prelaznog roka je u Minhen stigao Hari Kejn, a pored njega su klub pojačali i Gereiro i Kim, čime je dobrano pojačana odbrana, koja je prošle sezone bila ubedljivo najslabiji deo tima.
Primarni ciljevi su trofeji u svim takmičenjima, a bez jednog su Bavarci već ostali, i to pošto su poraženi u velikom finalu Superkupa od Lajpciga, a taj duel je pripao Red Bulu, koji je slavio rezultatom 3:0, uz tri pogotka Dani Olma.
Sve to je odmah na samom startu upalilo crveni alamr u Minhenu, ali deluje da kako vreme prolazi tako i aktuelni šampion Nemačke pruža sve bolje partije, o čemu možda i najbolje govori deoba prvog mesta na tabeli Bundeslige sa Leverkuzenom, koji između ostalog i stiže u goste Bajernu u derbiju kola.
U prvom kolu su izabranici Tomasa Tuhela, kome se u jednom trenutku klupa ozbiljno uzdrmala, slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Verdera u Bremenu, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
U drugom kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala je usledio duel protiv Augsburga, gde je Bajern ponovo slavio, rezultatom 3:1, uz dva gola Kejna, koji je samo nastavio tamo gde je stao u Totenhemu.
Najzad, u prošlom kolu su Bavarci uz dosta muke slavili na gostovanju kod Menhengladbaha, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Domaća ekipa je prva stigla do vođstva, ali je aktuelni šampion Nemačke drugi deo igre odigrao onako kako se to očekuje i golovima Sanea, ali i Tela u 87. minutu susreta, stigao do maskimalnih devet bodova i treće vezane pobede u prvenstvu.
Što se tiče izostanaka, Tomas Tuhel za ovaj duel neće moći da računa na Gereira, Buhmana, Nojera i Marušića, dok su Kimih i Upamekano pod velikim znakom pitanja.

Bajer Leverkuzen: Tim koji je do sada najviše pokazao!

Veoma zanimljivo je da Bajer Leverkuzen u svojoj 119 godina dugoj istoriji, nikada do sada nije bio šampion Nemačke, uz konstataciju da se ovaj tim čak pet puta morao zadovljiti sa vicešampionskom titulu, a to je poslednji put bio slučaj još davne 2011. godine.
Ipak, vredno pomena je osvajanje UEFA Kupa (sadašnja Liga Evrope) 1988. godine, ali i finale Lige šampiona 2002. godine, kada su popularni Farmaceuti poraženi od Real Madrida, onim legendarnim golom Zidana iz voleja.
Treba dodati i jedan trofej u nemačkom Kupu i Superkupu, 1993. godine, dok je Bajer tri puta gubio finale Kupa, a poslednji put je to bio slučaj 2020. godine kada je Bajern Minhen slavio sa 2:4.
Prošlu sezonu su izabranici Ćabi Alonsa koji je za kratko vreme preporodio ovaj klub završili na šestom mestu na tabeli, čime je izboren plasman u Ligu Evrope, a svakako da to i jeste bio primarni cilj.
Podsećamo vas, Farmaceuti su katastrofalno startovali sezonu, ali je onda na klupu seo bivši španski reprezentativac i uspeo da se domogne plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde nemačkog predstavnika u četvrtak očekuje premijerni duel na domaćem terenu protiv švedskog Hekena.
Svi navijači Leverkuzena mogu da budu prezadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra na startu ovogodišnjeg izdanja nemačke Bundeslige, pošto se Farmaceuti u ovom trenutku nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Bajern, kod koga gostuju u ovom kolu.
U prvom kolu je četa Ćabi Alonsa slavila na svom terenu protiv Lajpciga u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, da bi nakon toga Bajer bio bio bolji i na gostovanju kod Menhengladbaha, kada je bilo čak 0:3.
Najzad, u prošlom kolu je Leverkuzen potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi na startu šampionata, pošto je na domaćem terenu demoliran novajlija Darmštad, a taj susret je završen rezultatom 5:1, i sigurno da nećemo preterati ako konstatujemo da je ta pobeda domaćeg tima mogla da bude i ubedljivija.
Za kraj, Ćabi Alonso za ovaj derbi meč sa Bajernom neće moći da računa na Artura i Šika koji su povređeni, dok su pod znakom pitanja Fosu Mensah i Hinkapi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da nam međusobni mečevi između Bajerna i Leverkuzena skoro uvek donose pregršt golova, a poprilično je realno da to bude slučaj i ove septembarske večeri u Minhenu, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Bajern je poslednjih sezona imao nekoliko nepredvidivih rezultata na domaćem terenu, a ovog puta im u goste stiže tim koji je do sada bez ikakve sumnje najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Bundeslige.
Svakako da se Farmaceuti neće uplašiti meča sa nemačkim velikanom, i te kako smo sigurni da će gosti postići makar jedan pogodak na ovom duelu, za šta je Meridianbet odredio koeficijent 1.31.
Kvota da će četa trenera Alonsa postići dva ili više gola u Minhenu je fantastična i iznosi 2.42.

Za kraj, poslednji poraz na svom terenu od Leverkuzena ekipa Bajerna je doživela pre četiri sezone, a od tada su Bavarci ostvarili dva trijumfa na svom stadionu i jedan remi, uz konstataciju da je u poslednjem duelu ova dva tima na Alijanc Areni, ekipa koju sa klupe predvodi Tomas Tuhel slavila sa čak 4:0.
I pored sjajnih igara Farmaceuta, za očekivati je ipak da aktuelni šampion Nemačke opravda ulogu favorita na ovom susretu, pa preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.