Najava i analiza: Serija A, 4. kolo: Veliki derbi Milana, Juve čeka Lacijale, Fiorentina gosti Atalantu!

Od subote su na programu mečevi četvrtog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala u kom nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva.
Naravno, najzanimljivije će biti u velikom derbiju Milana, pošto će Inter ugostiti Rosonere i biće to sudar dva tima koja su do sada ostvarila sva tri trijumfa i trenutno dele prvo mesto na tabeli, a sigurno da treba podsetiti i na činjenicu da oba milanska tima u utorak i sredu igraju svoje mečeve u novom izdanju Lige šampiona.
Pored toga, premijerni susret četvrtog kola Serije A se igra u Torinu, gde će snage odmeriti Juventus i Lacio, a na prvi pogled deluje da ništa manje neće biti zanimljivo ni u Firenci, gde će koplja ukrstiti Fiorentina i Atalanta.
Aktuelni šampion Napoli putuje na teško gostovanje kod Đenove, i sigurno je da će Napolitanci dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za poraz od Lacija u prošlom kolu.
Poslednji duel koji ćemo opširnije za vas ovog puta analizirati se igra u prestonici, gde će Roma ugostiti Empoli i pokušati da ostvari prvi trijumf u sezoni.
Ako se osvrnemo na tabelu, kao što smo već napomenuli, Inter i Milan imaju maksimalnih devet osvojenih bodova i dele prvo mesto na tabeli, treću i četvrtu poziciju dele Juventus i Leće sa po sedam bodova, dok se iza njih nalaze Atalanta, Napoli i Verona sa skorom od dva trijumfa i jednog poraza.
Na dnu tabele je trenutno Empoli koji nema bodova na svom saldu, a u opasnoj zoni su još i Kaljari, Roma, Udineze i Salernitana.

Već u četvrtom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala nas očekuje “Derbi dela Madonina” i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Inter je prošle sezone igrao sjajno, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i veliko finale Lige šampiona u kom su Neroazuri poraženi od Mančester Sitija, uz konstataciju da je italijanska ekipa možda čak i bila bolji rival u finalnom susretu.
Bilo kako bilo, start sezone izuzetno obećava, pošto se Inter nakon tri odigrana kola nalazi na deobi prvog mesta sa upravo Milanom uz maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija slavili na svom terenu protiv Fiorentine, sa više nego ubedljivih 4:0, što je svakako sjajna uvertira pred gradski derbi.
Milan je takođe maksimalan za sada, uz konstataciju da su Rosoneri imali nešto teži raspored na startu prvenstva, pa je tako primera radi klub sa San Sira u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Rome, a taj susret u prestonici je završen rezultatom 1:2.
Pre toga su Žiru i drugari bili bolji na svom stadionu od Torina koji slovi za jednu od najtvrđih ekipa u Seriji A, a i pored toga taj duel je pripao domaćinu, rezultatom 4:1.
Uvek je milanski derbi bio veoma težak za prognozu, ali je nekako najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, i mišljenja smo da će se to i desiti.

Pored velikog derbija i Milana, ovo kolo Serije A nam donosi još jedan veliki derbi, koji se igra u Torinu gde će Juventus ugostiti Lacio.
Sigurno je da bi pričali o savršenom startu Stare dame da nije bilo onog neplaniranog remija na domaćem terenu protiv Bolonje kada je bilo 1:1.
Trenutno se izabranici Masimilijana Alegrija nalaze na trećem mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Empolija, pošto je taj susret završen rezultatom 0:2. Ipak, u međuvremenu je Pol Pogba suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, što će biti sigurno veliki hendikep za Bjankonere na startu nove sezone.
Lacio je u prva dva kola odigrao dva izuzetno loša meča, i oba je izgubio. U prvom kolu su Imobile i drugari poraženi na gostovanju kod Lećea, da bi nakon toga Lacijali doživeli šokantan poraz na svom Olimpiku od Đenove, kada je bilo 0:1.
Ipak, nakon toga su fudbaleri ovog tima odigrali jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i savladali aktuelnog šampiona Italije, ekipu Napolija na stadionu “Diego Armando Maradona” sa 1:2, čime je ovaj tim pobegao iz opasne zone.
Vrlo verovatno nam ovaj duel između dva italijanska velikana neće doneti previše pogodaka, ali ipak prednost dajemo domaćinu koji želi da se iskupi za remi protiv Bolonje na svom stadionu, gde inače nekadašnji šampion Italije retko greši.

Fiorentina će u jednom od najzanimljivijih mečeva ovog kola ugostiti Atalantu, i već na prvi pogled vidimo da bi ovo mogao da bude jedan duel koji će nam doneti dosta pogodaka.
Fiorentina je u prošlom kolu doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Intera, pošto su Neroazuri bez većih problema slavili sa 4:0, a sve to nakon dva odlična meča u prva dva kola.
Međutim, taman kada smo mislili da bi Ljubičasti mogli da istaknu kandidaturu čak i za plasman u Ligu šampiona, desila se ta katastrofa u Milanu, koja nam je možda i najbolje pokazala da Viola još uvek nije kadra da se upusti u trku za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U goste im stiže Atalanta, koja je ponovo dobrano zaradila na prodajama svojih fudbalera, a tu pre svega ističemo transfer Hojlunda u Mančester Junajted, pri čemu je tim iz Bergama inkasirao 74 miliona evra.
Nakon tri odigrana kola popularna Boginja se nalazi na petom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, a primarni cilj će biti borba za Ligu Evrope, a možda čak i Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Atalanta bez većih problema na svom terenu savladala nimalo naivnu Moncu, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 3:0.
Veoma je nezahvalno u kom pravcu bi mogao da ode ovaj meč, ali svakako da su golovi nešto što nijednog trenutka ne bi smelo da se dovede u pitanje na stadionu “Artemio Franki”, pa vam toplo preporučujemo da se i fokusirate na njih.

Pored ova tri zvučna susreta, za vas smo opširnije analizirali i duele između Đenove i Napolija, odnosno Rome i Empolija.
Đenova je nakon samo jedne sezone provedene u Seriji B izborila novo učešće u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i nema nikakve sumnje da će primarni cilj popularnih Grifona biti opstanak u društvu najboljih.
Trenutno se Đenovljani nalaze na četrnaestom mestu na tabeli sa tri osvojena boda, a do ta tri boda je ova ekipa stigla na gostovanju kod Lacija, što je za mnoge ljubitelje italijanskog fudbala predstavljalo ogromno iznenađenje.
Napoli je prošle sezone blistao i potpuno zasluženo stigao do Skudeta, a potpuno iste timove ovaj tim ima i ove sezone, uz konstataciju da će odbrana Skudeta biti izuzetno težak zadatak.
U prva dva kola su Napolitanci ostvarili dva trijumfa, a onda je usledio duel sa Lacijom u kom su izabranici Rudi Garsije doživeli poraz, pošto je taj susret na stadionu koji nosi naziv po legendarnom Maradoni završen rezultatom 1:2.
Ne treba zaboraviti da ovu ekipu u utorak očekuje i meč Lige šampiona, pa možda Garsija malo promeša karte, ali i u takvoj konstalaciji snaga, smatramo da Napoli ne bi smeo da ima previše problema u Đenovi.

Najzad, poslednji susret koji smo ovog puta analizirali nešto opširnije se igra na Olimpiku, gde će Roma ugostiti Empoli.
Sigurno je da je Vučica do sada najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, pošto se izabranici Žozea Murinja u ovom trenutku nalaze na osamnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, što je zaista premalo za tim čiji je primarni cilj plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Roma i pored toga što je odigrala jedan dobar meč doživela poraz na svom terenu od Milana, a taj susret na Olimpiku je završen rezultatom 1:2.
Ako se Roma do sada nije proslavila, šta tek reći za Empoli, koji na tri odigrana susreta ima isto toliko poraza, nula osvojenih bodova i niti jedan postignut pogodak.
U prošlom kolu je tim iz Toskane doživeo treći uzastopni poraz i to na svom terenu od Juventusa u duelu koji je Stara dama rešila u svoju korist rezultatom 0:2.
Pre toga je Empoli doživeo poraz i na gostovanju kod Monce, dok je u premijernom kolu prvenstva ovaj tim poražen na svom stadionu od Verone sa 0:1.
Roma od prvog minuta mora da krene na sve ili ništa jer svi u Rimu željno isčekuju prvu pobedu svog omiljenog tima, pa je idealno da probate sa prelazom 1-1, što je CircusBet umeo dobrano da nagradi.

Od ostalih susreta, Kaljari će na svom terenu u Sardiniji ugostiti Udineze, što bi potencijalno mogao da bude jedan meč sa velikim brojem pogodaka.
Monca je po našem mišljenju favorit protiv Lećea, koji i te kako zna da bude neugodan na strani, dok Frozinone gosti Sasuolo, što će biti duel u kome ni jedni ni drugi bukvalno nemaju šta da izgube, a kada je tako golovi su jedna od sigurnijih varijanti, iako smo mišljenja da su gosti bliži pobedi.
Salernitana će ugostiti Torino i pokušati da ostvari svoj prvi trijumf u šampionatu, što naravno neće biti nimalo lak zadatak, dok se poslednji duel četvrtog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala igra u gradu ljubavi, gde će Verona na svom Bentegodiju ugostiti Bolonju. Kladionice su dobrano potcenile domaćina na ovom duelu, i pored toga što Verona blista na startu sezone, pa je za ovaj par i više nego pristojna igra dupla šansa 1X uz fantastičnu kvotu u Mozzartu.
Za kraj, prošlog puta se baš i nismo proslavili u najavi italijanskog šampionata, pošto smo dobro prognozirali samo pet mečeva, ali iskreno se nadamo da ćemo ovog puta biti daleko uspešniji.

Juventus – Lacio – 1 @ 1.95 u Meridianbet

Inter – Milan – GG @ 1.73 u Maxbet

Đenova – Napoli – 2 @ 1.68 u CircusBet

Kaljari – Udineze – 3+ @ 2.09 u Meridianbet

Frozinone – Sasuolo – GG @ 1.70 u Maxbet

Monca – Leće – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Fiorentina – Atalanta – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Roma – Empoli – 1-1 @ 1.99 u CircusBet

Salernitana – Torino – 3+ @ 2.16 u Meridianbet

Verona – Bolonja – 1X @ 1.65 u Mozzartbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.