Tip dana: Barselona – Betis: Katalonci znaju da se opeku na svom terenu od Betisa!

U subotu je konačno fenomenalna ponuda za klađenje, pošto je na programu pregršt veoma zanimljivih susreta širom Evrope.
Lige petica nam donose nekoliko u najavi veoma uzbudljivih susreta, a jedan od njih se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Barselona i Betis, u jednom susretu koji nam tradiocionalno donosi veliki broj pogodaka, ali u kom je domaćin i te kako znao da se opeče i neočekivano izgubi.
Početak ovog duela između Barselone i Betisa je zakazan za 21h.

Barselona: Katalonci nastavljaju trku sa Realom!

Prošle sezone su Katalonci posle čak četiri godine posta stigli do naslova prvaka u Španiji, što svakako i jeste bio primarni cilj, međutim, u druga dva takmičenja je Barselona razočarala.
To se pre svega odnosi na Ligu šampiona, gde nekadašnji šampion Evrope i treći put zaredom nije uspeo da prođe grupnu fazu, a da stvari budu još gore, Barsa je ekspresno eliminisana i iz Liga Evrope.
U Kupu su Katalonci eliminisani od Reala, iako je u prvom meču Ćavijeva ekipa slavila u sred Madrida, ali je onda Real odigrao spektakularan revanš slavio sa 0:4 u gostima, a kasnije i stigao do trofeja u Kupu Kralja, što znači da se Barselona morala zadovljiti samo sa naslovom prvaka Španije.
Ovo leto nije bilo toliko burno kao što je bilo prethodno. Iz kluba je otišao Dembele, a kao nova pojačanja predstavljeni su Gindogan, Feliks, Kanselo i povratnik Romeu, pa na prvi pogled vidimo da Barsa ove sezone ima možda i jači tim nego što je to bio slučaj prošle sezone.
Uz naslov prvaka Španije, primarni cilj će biti iskorak u Ligi šampiona, a pre svega očekuje se da španski predstavnik nakon dve vezane eliminacije iz grupne faze, “prezimi” u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Nažalost, već u prvom kolu prvenstva Ćavijevi puleni su samo remizirali na neugodnom gostovanju kod Hetafea, a taj duel je završen bez pogodaka, uz konstataciju da ekipa iz predgrađa Madrida tradicionalno dobro igra na svom stadionu.
Podsećanja radi, i na startu prošlog prvenstva je Barselona samo remizirala na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, pa je na kraju ovaj tim imao veliku prednost u odnosu na svog najbližeg pratioca i bez većih problema došao do prve titule od 2019. godine.
Nakon tog početnog kiksa u ovogodišnjem izdanju španske La Lige stvari polako ali sigurno idu na bolje, pošto su posle toga Katalonci vezali tri trijumfa i trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji za sada ima maksimalan učinak.
U prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova slavio na veoma teškom gostovanju kod Osasune, rezultatom 1:2, i to nakon pogotka Levandovskog u 85. minutu susreta sa bele tačke.
Za kraj, što se tiče ovog meča protiv Betisa, Ćavi neće moći da računa na Pedrija i Arauha, dok je Gindogan pod velikim znakom pitanja.

Betis: Mogu li Zeleni konačno do Lige šampiona?

Iako je Betis osnovan još 1907. godine, do sada je ovaj klub samo jednom došao do naslova prvaka Španije i to 1934. godine.
Pored toga, popularni Zeleni su tri puta dolazili do trofeja u Kupu Kralja, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 2022. godine, kada je Betis u velikom finalu bio bolji od Valensije, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Sve to je bio povod za veliko slavlje navijača Betisa koji u Španiji slove za jedne od najvatrenijih, ali i najprivrženijih svom klubu.
Prošla sezona je bila slobodno možemo reći u skladu sa očekivanjima, pošto su Andalužani na kraju stigli do šestog mesta na tabeli i izborili plasman u Ligu Evrope, gde će u četvrtak španski predstavnik odmeriti snage sa Rendžersom na Ajbroksu, i utisak je da ovu ekipu očekuje nimalo lak posao, pogotovu ako uzmemo u obzir koliko dobro škotski tim igra na svom terenu.
Inače, na kraju prošle sezone je legendarni Hoakin rešio da okači kopačke o klin, i to posle više od 500 nastupa za klub iz Andaluzije.
Osim tog odlaska nije bilo nekih značajnijih egzodusa iz ovog tima, dok treba napomenuti dolazak Iska i Ezalzuija koji bi trebalo da poprave efikanost tima iz Andaluzije, a to je prošle sezone bio jedan od najvećih problema.
U prvom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala Betis je odigrao sjajan meč i slavio na strani kod Viljareala kada je bilo 1:2, a odmah nakon toga su Zeleni remizirali na svom terenu protiv Atletika, što je takođe odličan rezultat.
Nažalost, u trećem kolu je nekadašnji šampion Španije doživeo prvi poraz i to u Baskiji, kada je Atletik Bilbao slavio sa 4:2.
Najzad, u prošlom kolu su se izabranici Manuela Pelegrinija odigrali dobar meč na svom stadionu protiv Rajo Valjekana i slavili sa 1:0, a jedini pogodak na tom susretu delo je Viliana Žozea, kome je to bio treći pogodak u prvenstvu.
Za kraj, štose tiče izostanaka, Pelegrini za ovaj duel neće moći da računa na Karvalja, Fekira, Guadrada i Sabalija, dok je Klaudio Bravo pod znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo to već konstatovali, međusobni mečevi između Barselone i Betisa nam po nepisanom pravilu donose baš dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.42.

Iako je poslednjih godina tim iz Andaluzije umeo da iznenadi Barselonu i to u sred Katalonije, deluje da to ovog puta neće biti slučaj, pa vam predlažemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.40.

Za kraj, neće biti iznenađenje ni ako gosti dođu do makar jednog gola na gostovanju gde tradicionalno umeju da iznenade, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.84 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.