Derbi dana: Inter – Milan: Bitka za prvo mesto u gradu mode!

Subota nam donosi pregršt zanimljivih utakmica, a nakon dvonedeljne reprezentativne pauze smo se itekako uželjeli fudbala. Jedna od najzanimljivijih utakmica je svakako duel velikana Intera i Milana, a derbiju dela Madonina posebnu draž daje i informacija da su jedino ova dva kluba osvojila maksimalan broj bodova u uvodna 3 kola. Početak ovog spektakla je zakazan za 18 časova.

Inter: Inzagi zna kako protiv Milana

Poprilično uspješno su okončali prošlu sezonu Nerazuri. Osvojili su nacionalni kup, dogurali su mimo svih očekivanja čak do finala Lige šampiona i to eliminišući upravo gradskog rivala Milan u polufinalu. Tamo su poraženi od, mora se priznati, bolje i jače ekipe Mančester Sitija ali i sam ulazak u finale predstavlja ogroman uspjeh i dobar temelj za naredne sezone. Doduše nije se Inter baš proslavio u Seriji A pošto su završili tek na trećem mjestu, u sezoni u kojoj su bili glavni favorit za osvajanje. Ne zamjera se toliko Interu to treće mjesto, koliko to što su prerano ispali iz trke za tron, pošto su već na pola sezone bili u velikom zaostatku za Napolijem. Početak ove sezone međutim nagovještava apsolutno drugačiji scenario. Nerazuri su u novu sezonu ušli sa 3 pobjede i trenutno su jedini tim u Italiji koji još uvijek nije primio gol! U prvom kolu su na svojoj Đuzepe Meaci bili bolji od Monce (2:0), da bi u sledećem kolu identičnim rezultatom na Sardiniji savladali domaći Kaljari. Najozbiljniji ispit Inter je imao u poslednjem kolu, bar se tako činilo, pošto su na domaćem terenu demolirali prošlogodišnjeg finalistu Lige konferencija Fiorentinu sa čak 4:0. Prošle sezone smo imali priliku da ispratimo čak 5 okršaja ova dva ljuta rivala a Inter je slavio u čak poslednja 4 (računajući gore pomenuti dvomeč polufinala Lige šampiona), i to bez primljenog gola! Dolazak Pavara bio je fundamentalno važan posle odlaska nekih ključnih igrača a u klub su stigla i odlična dva pojačanja bez evra obeštećenja. Na startu prelaznog roka Inter je bio brži od svih, uključujući PSŽ i Milana, i uzeo je Tirama a na kraju je sa dovođenjem Klasena iz Ajaksa napravio malo remek-djelo. Kada se pogleda sastav Intera uočava se da Inzagi za svako mjesto u timu ima dva, a negdje i tri odlična igrača. Zanimljiv je podatak da u novu sezonu Inter ulazi čak bez 11 fudbalera koji su bili u Istanbulu prošlog proljeća na megdanu Sitiju u finalu Lige šampiona.

Milan: Mogu li Rosoneri prekinuti crnu seriju poraza u derbiju?

Ušao je Milan u prošlu sezonu sa jasnim ciljem – da se po svaku cijenu odbrani Skudeto! Nije da na početku prvenstva nisu izgledali sposobni za tako nešto, pružali su dobre partije a u petom kolu su čak savladali i današnjeg protivnika i najvećeg rivala Inter, i to posle preokreta 3:2! Učinilo se da će baš ta pobjeda dati krila Piolijevoj ekipi i zacementirati ih kao glavnog favorita za Skudeto. Ali onda je došla zima i znatno gušći raspored, povrede nekih ključnih igrača su osakatile ekipu koja je već na pola sezone otpisana u borbi za Skudeto, kao i Inter. Može se konstatovati da je upravo sa trijumfom Nerazura u Saudijskoj Arabiji u finalu Superkupa, de fakto, počela kriza Milana. Branilac titule je tada počeo da gubi u šampionatu i ispao je čak i van mjesta koja garantuju Ligu šampiona. Odjednom su se promjenili ciljevi i Milanu je bilo bitno da do kraja sezone završi među 4 najbolja tima i tako sebi obezbijedi Ligu šampiona, što su na kraju uspjeli, zahvaljujući oduzetim bodovima Juventusa i slabijim partijama Rome i Atalante u finišu sezone. Rosoneri su daleko dogurali u Ligi šampiona, eliminisali Napoli u četvrtfinalu, ali je ostao gorak ukus nakon poraza u dvomeču sa Interom u polufinalu i nijednog postignutog gola u tom meču. Milanov prelazni rok bi bio za čistu desetku da su uspjeli da nađu još jednog napadača na visokom nivou. Nažalost, Luka Jović u poslednje tri sezone nije mnogo toga pokazao. Stigao je u Milan poslednjeg dana prelaznog roka, a čini se da će mu ovo biti ujedno i poslednja šansa da uradi nešto na visokom nivou. Inače, Milan je jedini klub među velikima koji je značajno više potrošio novca od onog koji je zaradio od prodaje fudbalera. Praktično, Rosoneri su unaprijed potrošili novac koji će zaraditi od Lige šampiona za grupnu fazu takmičenja, odnosno minus je oko 40.000.000 evra. Ovde treba naglasiti da su Loftus-Čik, Pulišić i Tomori prava pojačanja za ekipu. Prvi nastupi, pogotovo Pulišića, nagovještavaju da je dvojac na dobrom putu da se isplati kao Tomori. Čukvueze, Okafor, Musa nisu imali start kao Rejnders, Loftus-Čik i Pulišić, ali je prilično jako uvjerenje da će bivši igrači Viljareala i Valensije imati zapažene uloge u ovoj sezoni. Kada je riječ o odlascima, Ibrahimović je okačio kopačke o klin, Tonali otišao u Njujkasl, Rebić u Bešiktaš, Mesijas u Đenovu, Salemekers u Bolonju… Biće Milan silno motivisan da okonča negativan niz od 4 poraza bez postignutog kola u derbijima, što je između ostalog najavio i sam trener Pioli.

Naš prijedlog:

Veoma je nezhvalno prognozirati pobjednika u ovom meču. Favorit je ekipa Intera, kvota na njihovu pobjedu je 2.15 u Meridianbet kladionici, dok je kvota na pobjedu Milana 3.40.

Pošto su obje ekipe u fantastičnoj formi, a s obzirom na sav napadački potencijal koji posjeduju, mi vam predlažemo igru GG za koju Meridianbet kladionica daje kvotu 1.75. Za vas koji ganjate veće kvote, predlažemo igru 4+ po kvoti 3.20 takođe u Meridianbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.