TIP DANA: Salernitana – Torino: Domaćini traže prvu pobedu, gosti drugu vezanu!

U okviru pretposlednjeg meča 4. kola italijanske Serije A očekuje nas zanimljiv meč između Salernitane i Torina koji će se odigrati na Areči stadionu u Salernu. Domaća ekipa još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni dok su gosti svoj prvi trijumf zabilježili u prošlom kolu. Meč je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Salernitana: Borba za opstanak je neminovna

Mimo svih očekivanja Salernitana je prošle sezone vrlo lako obezbijedila opstanak u elitnom društvu. Navikli su nas da svake godine do poslednjeg kola vade kestenje iz vatre i skupljaju bodove ali to nije bio slučaj u prethodnoj sezoni. Klub iz Salerna se stacionirao na solidno 15. mjesto na tabeli sa 42 osvojena boda i to je bilo čak 11 više od Specije i Verone, timova koji su igrali doigravanje za opstanak. Na samom startu nove sezone imali su težak zadatak pošto su gostovali ekipi Rome. Bila je Salernitana nekada jedna od omiljenih mušterija Žozea Murinja. U prva tri okršaja s njom, kada je sjeo na klupu Rome, upisao je tri pobjede. Prva je bila baš ubjedljiva, sa četiri razlike, a onda je i razlika počela da opada. Ispostavilo se da je Salernitana našla žicu Murinju i Romi. Prošle sezone na Olimpiku, u maju, bilo je 2:2, a već u prvom kolu nove sezone Serije A visila je Vučica, bila na ivici poraza, ali je proradio u pravo vrijeme dvostruki strelac Andrea Beloti, koji je sačuvao dio kolača klubu iz Rima, pa je meč na kraju završen 2:2. Krivac za to bio je veteran Antonio Kandreva, vezista od 36 godina, nekadašnji igrač Intera, Lacija, Juventusa, Sampdorije, koji je u smiraj karijere obukao bordo dres i odmah oduševio sa dva gola u mrežu Rome. On je ujedno i ponajbolji igrač ovog tima. Salernitana je zatim u naredom kolu remizirala kod kuće sa ekipom Udinezea (1:1) da bi u poslednjem kolu doživjela prvi poraz u sezoni i to od ekipe Lećea, koja je slavila rezultatom 2:0. U okviru Serije A ova dva kluba su odigrala ukupno 4 meča a klub iz Salerna nijednom do sada nije savladao ekipu Torina.

Torino: Jurićeva ekipa ima kvalitet

Dali su srpski fudbaleri veliki doprinos rezultatima Torina u prethodnoj sezoni, a ako je suditi na osnovu starta nove ništa drugačije neće biti ni u predstojećoj takmičarskoj godini. Bikovi su prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone u prvom kolu Kupa Italije ugostili drugoligaša Feralpisalo, a preokret ekipe Ivana Jurića i plasman u narednu rundu (2:1) režirali su srpski reprezentativci Ivan Ilić i Nemanja Radonjić. Tako je bilo i u poslednjem kolu kada je tandem Ivan Ilić – Nemanja Radonjić donio i prvu pobjedu Granati ove sezone. Đenova je sve do sudijske nadoknade imala 0:0 na Olimpijksom stadionu, nije bila bolja, ali je odolijevala, da bi u 64. minutu Ivan Juruć posegunuo za svojim poslednjim adutom. Tada je umjesto Nikole Vlašića na teren poslao Radonjića, a desetak minuta kasnije i Ilića. Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade kada je mladi vezista poslao dugu dijagonalu na lijevu stranu, na brzonogo krilo. Znao je Radonjić da vrijeme ističe, da vremena nema još mnogo i riješio da sve sam završi. Za prvu radost u sezoni jer su prethodno Bikovi remizirali u prvom kolu sa novajlijom Kaljarijem (0:0), da bi u drugom kolu bili deklasirani na San Siru od ekipe Milana rezultatom 4:1. Zanimljivo je da su oba prošlosezonska duela ove dvije ekipe završila identičnim rezultatom – 1:1. Međutim jasno je da je Torino ovde kvalitetniji tim i da će ekipa Ivana Jurića ovde ići na pobjedu i sva 3 boda.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je gostujuća ekipa, koeficijent na njihovu pobjedu je 2.20 u MaxBet kladionici, dok se pobjeda domaćina plaća kvotom 3.60.

Mi vam predlažemo da pokušate sa igrom X2iGG po kvoti 2.45 u MaxBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote, preporučujemo igru 4+ po kvoti 4.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.