Najava i analiza: Serija A, 5. kolo: Milan leči rane protiv Verone, Neroazuri na teškom ispitu, Leće juri novi podvig!

Od danas su na programu mečevi petog kola italijanske Serije A. Ovog puta za razliku od prošlog vikenda neće biti nekog većeg derbija, ali to ne znači da neće biti interesantno.
Milan na svom terenu dočekuje Veronu, dok će Inter na gostovanje kod Empolija koji je do sada najmanje pokazao od svih ekipa.
Juve putuje na teško gostovanje kod Sasuola, dok će aktuelni šampion Napoli pokušati da dođe do trijumfa posle dva kola i to kod Bolonje, što neće biti nimalo lak zadatak.
Lacio gosti Moncu, dok će Torino dočekati Romu i to u poslednjem meču ovog kola. Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Atalante i Kaljarija, kao i Udinezea i Fiorentine.

Salernitana – Frosinone – GG @ 1.83 u Maxbet

Prvi duel ovog kola se igra u Salentu gde će se sastati Salernitana i Frosinone. Primarni cilj domaće ekipe će i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ovaj klub nalazi na devetnaestom mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda.
U prva dva kola ova ekipa je dva puta remizirala, da bi nakon toga Salernitana doživela dva vezana poraza, i to prvo od Lećea u gostima, ali i od Torina na svom stadionu kada je bilo čak 0:3.
U goste im stiže Frosinone, sa čijim partijama u potpunosti mogu da budu svi navijači ove ekipe koja je prošle sezone igrala sjajno u Seriji B i potpuno zasluženo došla do plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je trenutno šestpoplasirani tim na tabeli slavio na svom stadionu protiv Sasuola u jednom sjajnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka pošto je na kraju bilo 4:2.
I ovde se očekuju golovi i to na obe strane, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Leće – Đenova – 1 @ 2.44 u CircusBet

Leće igra sjajno na startu sezone, a zanimljivo je da u prva četiri kola ova ekipa još uvek ne zna za poraz, nakon čega se Nikola Krstović i drugari nalaze na odličnom četvrtom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je tim sa stadiona Via del Mare uspeo da odoli na gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Đenova je kao što je to dobro poznato prošle sezone igrala sjajno i uspela da se vrati u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, gde će primarni cilj biti opstanak.
Na četiri odigrana susreta popularni Grifoni su ostvarili jedan trijumf, jedan remi i dva poraza, a u prošlom kolu su Đenovljani remizirali na svom stadionu protiv favorizovanog Napolija, kada je bilo 2:2, što je svakako sjajan rezultat, iako je domaćin u jednom trenutku imao i dva gola prednosti.
Ipak, smatramo da je Leće koji blista na startu šampionata ipak favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.44 u CircusBetu.

Milan – Verona – 1 @ 1.38 u Mozzartbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra na San Siru gde će Milan ugostiti Veronu. Rosoneri su u prošlom kolu doživeli pravu katastrofu u gradskom derbiju od Intera, pošto je taj Derbi dela Madonina završen pobedom Neroazura od čak 5:1.
Sredinom nedelje je četa Stefana Piolija remizirala na svom stadionu protiv Njukasla u okviru prvog kola Lige šampiona a taj meč je završen bez pogodaka.
Verona želi da izbegne prošlosezonski scenario kada se ovaj klub do poslednjeg kola borio za opstanak i na kraju preko baraža i produžio svoj prvoligaški status.
Trenutno se tim iz grada ljubavi nalazi na devetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Verona na svom terenu remizirala protiv Bolonje kada nije bilo pogodaka.
Milan želi da se iskupi svojim navijačima za onu katastrofu u velikom gradskom derbiju, pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.38 u Mozzartu.

Sasuolo – Juventus – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Sasuolo godinama unazad važi za ekipu koja igra lepršavo, iako ruku na srce to uvek ne donosi rezultate.
Primarni cilj će i ovog puta pre svega biti opstanak, a ako se ukaže prilika za nešto više sigurno je da će je tim iz Ređo Emilije iskoristiti.
U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari poraženi na gostovanju kod Frosinonea, kada je bilo 4:2, nakon čega se ova simpatična ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Juventusu baš prija što je ove sezone isključivo fokusiran na Seriju A, jer podsećamo vas Stara dama ne igra evropska takmičenja zbog suspenzije, a trenutno se Dušan Vlahović i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Inter, koji je za sada maksimalan.
U prošlom kolu je Juve u velikom derbiju na svom terenu bez većih problema savladao Lacio, a taj susret je završen pobedom domaćeg tima od 3:1.
Tim iz Torina je veliki favorit i na ovom gostovanju kod Sasuola, gde su ruku na srce ova ekipa nije najbolje provela prošle sezone, pa je ipak najbolje da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.76 u Meridianu.

Lacio – Monca – GG @ 1.80 u Maxbet

Laciju baš ne ide na startu sezone i čini se da se polako ali sigurno oseća neigranje Sergej Milinković-Savića koji je godinama unazad bio najbolji fudbaler Rimljana.
Trenutno se klub sa Olimpika nalazi na petnaestom mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda do kojih su Lacijali stigli na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na strani kod Juventusa, dok je sredinom nedelje Lacio uspeo nekako da dođe do boda protiv Atletika u prvom kolu Lige šampiona, i to neverovatnim golom golmana Provedela u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Monca je prošle sezone bila jedno od najprijatnijih iznenađenja, a ono što ovaj tim ovog puta ima kao primarni cilj je svakako opstanak. Trenutno se Monca nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz četiri osvojena boda, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na svom terenu protiv Lećea, kada je bilo 1:1.
Vreme je za jednu pobedu Lacija, ali je zbog očajne forme Rimljana na startu sezone sigurnije da probbate sa igrom GG uz kvotu 1.80 u Maxbetu.

Empoli – Inter – 4+ @ 2.39 u Meridianbet

Na prvi pogled vidimo da je ovo duel između tima koji je najmanje pokazao do sada, ali i tima koji je najviše pokazao u dosadašnjem toku Serije A.
Empoli se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova, a u prošlom kolu je klub iz Toskane doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Rome, kada su Rimljani slavili sa više nego ubedljivih 7:0.
Poražavajuće zvuči podatak da Plavi do sada nisu postigli niti jedan pogodak, a primili čak dvanaest, što znači da Empoli prima tri pogotka po meču.
Inter igra savršeno na startu sezone, a u prošlom kolu je demoliran gradski rival Milan sa rezultatom 5:1, čime su se Neroazuri učvrstili na prvom mestu na tabeli. U Ligi šampiona je četa Simonea Inzagija izvukla bod na gostovanju kod Sosijedada, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Gosti su veliki favorit, ali neće biti čudo ni ako prisustvujemo goleadi u Toskani pa preporučujemo igru 4+ uz kvotu 2.39 u Meridianu.

Atalanta – Kaljari – 1 @ 1.41 u CircusBet

Da bi Atalanta ispunila svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu Evrope, klub iz Bergama će morati dobrano da popravi partije na strani, pošto je do sada Boginja na dva meča van svog terena doživela isto toliko poraza, i to prvo od Frosinonea, a nakon toga i od Fiorentine, i to u prošlom kolu u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 3:2.
Trenutno se puleni Đanpjera Gasperinija nalaze na desetom mestu na tabeli, uz šest osvojenih bodova. Inače, klub iz Bergama je u četvrtak u prvom kolu Liga Evrope bez većih problema savladao ekipu poljskog Rakova, rezultatom 2:0.
Kaljari se vratio u društvo najboljih, a nakon četiri odigrana kola popularni Sardi se nalaze na osamnaestom mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda. U prošlom kolu je ovaj tim remizirao na svom stadionu protiv Udinezea, ali mišljenja smo da bi ovog puta sve osim sigurne pobede Atalante bilo ogromno iznenađenje, pa zato i savetujemo jedinicu uz kvotu 1.41 u CircusBetu.

Udineze – Fiorentina – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Udineze nije najbolje započeo sezonu, pošto su popularne Zebre iz Udina u prvom kolu deklasirane na svom terenu od Juventusa, kada je bilo 0:3, a nakon toga je ovaj tim vezao čak tri remija.
Prvi se desio na gostovanju kod Salernitane kada je bilo 1:1, a nakon toga je ova ekipa vezala dva meča na kojima nije bilo golova, i to prvo protiv Frosinonea na svom terenu, a onda i u gostima kod Kaljarija.
U goste im stiže Fiorentina koja je u prošlom kolu odigrala jedan odličan meč i uspela na svom stadionu da pobedi favorizovanu Atalantu rezultatom 3:2, nakon čega se Viola nalazi na odličnom osmom mestu na tabeli, uz primera radi isti broj bodova kao i petoplasirani Napoli.
U četvrtak je tim sa Artemio Frankija remizirao u prvom kolu Lige konferencija protiv Genka u gostima, kada je bilo 2:2.
Vrlo lako nam i ovaj duel u Udinama može doneti dosta pogodaka, pa je najbolje da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.88 u Meridianu.

Bolonja – Napoli – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da navijači Bolonje mogu da budu i te kako zadovoljni sa partijama njihovog omiljenog tima na startu sezone.
Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Bolonja remizirala na teškom gostovanju kod Verone, kada pomalo neočekivano nije bilo pogodaka.
Napoli ne igra ni blizu onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, mada je to malo ko i očekivao, a u prošlom kolu je tim sa stadiona koji nosi naziv po legendarnom Maradoni, remizirao na gostovanju kod Đenove, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2.
Ipak, u prvom kolu Lige šampiona Napolitanci su ostvarili zlata vredan trijumf na teškom gostovanju kod Brage, pa je sigurno da zbog toga izabranici Maurisija Sarija u veoma lepom raspoloženju dolaze na ovo gostovanje kod Bolonje.
Nakon dva meča bez trijumfa, vreme je za jednu pobedu Napolija a sve to kladionica Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 2.00.

Torino – Roma – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Poslednji duel petog kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Romu.
Popularni Bikovi su u prošlom kolu odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Salernitane i potpuno zasluženo slavili sa 0:3, a dva pogotka na tom duelu u Salentu postigao je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić, koji je dao gol i kolo pre toga, i to u sudijskoj nadoknadi za pobedu protiv Đenove.
Trenutno se Torino nalazi na sedmom mestu na tabeli i ukoliko Bikovi ovako nastave očekuje se da napadnu poziciju koja na kraju prvenstva donosi plasman makar u Ligu konferencije.
U goste im stiže Roma koja je tek u prošlom kolu ostvarila svoj prvi trijumf u šampionatu i to na svom terenu protiv Empolija kada je bilo više nego ubedljivih 7:0, nakon čega se izabranici Žozea Murinja nalaze na dvanaestoj poziciji na tabeli, i sigurno se od Vučice dobre partije tek i očekuju.
Roma je što je najbitnije u prošlom kolu podesila svoje nišanske sprave, i vrlo lako bi ovaj susret u Torinu mogao da nam donese dosta pogodaka, pa preporučujemo igru 3+ uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.