Najava i analiza: Premijer liga, 6. kolo: Luton juri prve bodove, derbi severnog Londona nikad zanimljiviji, Liverpul i Siti nastavljaju pobednički niz!

premijer liga

Šesto kolo popularne Premijer lige donosi nam pregršt zanimljivih utakmica, a čak 8 timova je protekle sedmice imalo obaveze u evropskim takmičenjima. Utakmica koja se najviše ističe je svakako derbi severnog Londona između Arsenala i Totenhema koji su trenutno poravnati na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Lider Mančester Siti će imati reklo bi se lak zadatak na domaćem terenu protiv Notingem Foresta, dok će Liverpul na svom Enfildu ugostiti neugodni Vest Hem koji je tek posle preokreta slavio u četvrtak protiv TSCa.
Čelzi će imati težak zadatak protiv Aston Vile, dok će Mančester niz od 3 poraza pokušati da prekine u gostima kod Barnlija. Luton će sa druge strane pokušati da dođe do prvih bodova u novoj sezoni u utakmici protiv Vulverhemptona na domaćem terenu. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize i sigurno će se, makar minimalno, promjeniti do početka utakmica.

Kristal Palas – Fulam – 1Xi0-3 @ 1.65 u MaxBet

U malom derbiju Londonu kao uvod za onaj mnogo važniji i veći koji se igra u nedelju, Kristal Palas će na svom stadionu dočekati ekipu Fulama. Oba tima su do sada osvojila identičan broj bodova – 7, sa preslikanim bilansom od dvije pobjede, dva poraza i jednim remijem. Palas u ovaj meč ulazi nakon nevjerovatnog poraza u poslednjem kolu od Aston Vile, gdje su vodili do pred sam kraj meča. Dok sa druge strane Fulam u ovaj meč ulazi ohrabren pobjedom nad slabašnim Lutonom (1:0). Fulam je prošle godine na ovom terenu slavio sa 0:3, pa će i ova činjenica sigurno biti motiv više igračima Palasa. Naš prijedlog je prema tome kombinacija 1Xi0-3 po kvoti 1.65 u MaxBet kladionici.

Luton – Vulverhempton – 1X @ 1.70 u Mozzartbet

Nikako Luton da stigne do prvog boda u Premijer ligi. Bili su najbliže tome u prošlom kolu kada su posle velike borbe poraženi od Fulama sa 1:0. Ovo će im biti druga utakmica na domaćem terenu u istorijskoj sezoni pa je sigurno i motiv ogroman da se baš pred domaćom publikom osvoje i prvi bodovi. Protivnik za to je, bar po do sada prikazanom, idealan. Vulverhempton je u 5 uvodnih kola zabilježio čak 4 poraza i samo jednu pobjedu, i to veoma mršavu protiv Evertona od 0:1. U prošlom kolu su nakon preokreta poraženi od Liverpula 1:3, a sigurno je da uz trenutnu formu neće lako doći do pobjede protiv realno najslabijeg tima u ligi. Prema tome naš prijedlog je 1X po kvoti 1.70 u Mozzartbet kladionici.

Mančester Siti – Notingem Forest – 1i4+ @ 2.20 u Circusbet

Trijumfalno je Siti započeo kampanju odbrane trofeja Lige šampiona pošto je posle preokreta savladao Crvenu Zvezdu rezultatom 3:1. Izveo je Gvardiola u tom meču najjači sastav što je svakako bio jasan signal da će od samog starta takmičenja ići punom parom. Naredni protivnik im je ekipa Notingema koja je za sada osvojila 7 bodova, upisavši po dvije pobjede i dva poraza, uz jedan remi. Trenutno su 8. na tabeli, a pobjeda nad Čelzijem u Londonu od prije par sedmica jasno govori da je ovaj tim spreman na iznenađenja. Siti je lider Premijer lige sa 15 osvojenih bodova, a mišljenja smo da će svoj pobjednički niz nastaviti i protiv Notingema. Naš prijedlog je igra 1i4+ po kvoti 2.20 u Circusbet kladionici.

Brentford – Everton – 0-2 @ 1.95 u Meridianbet

Brentford je sasvim solidno ušao u novu sezonu, a prvi poraz su doživjeli tek u prethodnom 5. kolu kada su na gostujućem terenu savladani od ekipe Njukasla rezultatom 1:0. Uz upisana 3 remija i jedne pobjede, sa 6 osvojenih bodova su trenutno na sredini tabele. Njihov protivnik Everton vodi grčevitu borbu u svakoj utakmici kako bi se dokopao nekog boda. Tim iz Liverpula će i ovu sezonu provesti u ogromnoj borbi za opstanak u elitnom društvu, što pokazuju i uvodni mečevi. Everton ima već 4 poraza i samo jedan bod osvojen protiv ekipe Šefilda u gostima. Mišljenja smo da ćemo opet gledati jedan tvrd meč i igru kakvu potencira trener Evertona, prema tome predlažemo igru 0-2 gola po kvoti 1.95 u Meridianbet kladionici.

Barnli – Mančester Junajted – GG @ 1.60 u MaxBet

Osvojio je Barnli svoj prvi bod u novoj sezoni u prethodnom kolu, kada su na domaćem terenu remizirali sa ekipom Notingem Foresta (1:1). Tim koji sa klupe predvodi Vinesnt Kompani će dočekati ekipu Mančester Junajteda koja nikako da pronađe odgovarajuću formu u novoj sezoni. Tim Erika ten Haga je do sada upisao već 3 poraza, a poslednji od Brajtona na domaćem terenu je upalio sve alarme na Old Trafordu. Možemo reći da je ovo donekle biti ili ne biti meč za njih, jer sigurno je da bi treći vezani poraz u Premijer ligi a četvrti u svim takmičenjima, prouzrokovao tektonske poremećaje u Mančesteru. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Arsenal – Totenhem – 1XiGG @ 1.90 u Mozzartbet

Moglo bi se reći da derbi sjevernog Londona dolazi u najboljem mogućem trenutku. Obje ekipe igraju fantastično, postižu veliki broj bodova i ono najvažnije, oba tima su neporažena u novoj sezoni. Arsenal je slavio protiv PSVa na domaćem terenu u okviru prvog kola Lige šampiona i tako jasno poslao poruku Totenhemu da su spremni za ovaj okršaj. Totenhem je sa druge strane posle remija u prvom kolu, nanizao čak 4 pobjede i trenutno su na samo 2 boda ispod Sitija. U oba prošlogodišnja derbija je slavila ekipa Arsenala, koja će i u ovom meču biti favorit, a golovi svakako ne bi smijeli da izostanu. Prema tome mi vam predlažemo igru 1XiGG po kvoti 1.90 u Mozzartbet kladionici.

Brajton – Bornmut – GG3+ @ 1.70 u Circusbet

Debitovao je Brajton u četvrtak u evropskim takmičenjima i pomalo neočekivano su poraženi na domaćem terenu od ekipe AEKa. Kao da se nisu snašli izabranici De Zerbija protiv čvrste igre Grka i sigurno je da im neće biti nimalo lako u nastavku. U novu sezonu Premijer lige su ušli sjajno i trenutno su na bilansu od 4 pobjede i jednog poraza, pa se na tabeli pozicioniraju na visoko peto mjesto. Bornmut još uvijek čeka na prvu pobjedu u prvenstvu, pošto od starta imaju 3 remija i 2 poraza, a iscrpljenost domaćih će sigurno biti značajan faktor u ovom meču. Naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 1.70 u Circusbet kladionici.

Čelzi – Aston Vila – 1Xi0-3 @ 1.90 u Meridianbet

Problemi Čelzija iz prošle sezone kao da su se prenijeli u novu. Dovedeno je brdo novih igrača, uložen ogroman novac ali rezultata nema. U poslednjem meču su remizirali u gostima kod Bornmuta uz dosta blijedu partiju kompletnog tima. U goste im dolazi Aston Vila koja je u četvrtak igrala svoj meč u Evropi i koja je upisala poraz od Legije (3:2). Četa Unaj Emerija je do sada upisala čak 3 pobjede pa su trenutno na 7. mjestu na tabeli, uz čak 4 boda više od Čelzija. Smatramo da Čelzi neće izgubiti ovaj meč ali i da ćemo gledati jedan tvrd meč, pa prema tome prijedlog 1Xi0-3 po kvoti 1.90 u Meridianbet kladionici.

Liverpul – Vest Hem – 1i0-4 @ 1.95 u MaxBet

Liverpul je u četvrtak posle preokreta savladao LASK u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope. Izveo je Klop mješovit sastav i uspio da upiše prve bodove u grupi. Fantastično su startovali i u Premijer ligi pošto su posle uvodnog remija nanizali 4 pobjede pa su trenutno sa 13 osvojenih bodova na 3. mjestu na tabeli. Sigurno je da će imati ogroman motiv u ovom meču, jer bi eventualna pobjeda uz pogodne ostale rezultate, za njih potencijalno značila i skok na lidersku poziciju. Vest Hem je takođe posle preokreta u četvrtak upisao prve bodove u Ligi Evrope, savladali su TSC rezultatom 3:1. Prvi poraz u novoj sezoni doživjeli su u prošlom kolu od Sitija (1:3), a dubina tima i širina klupe će vrlo vjerovatno presuditi u ovom meču. Naš prijedlog igra 1i0-4 po kvoti 1.95 u MaxBet kladionici.

Šefild Junajted – Njukasl – GG @ 1.80 u Mozzartbet

Iako je Šefild do sada osvojio samo 1 bod i upisao čak 4 poraza, utisak je da su zaslužili mnogo više. Nijedan meč do sada nisu izgubili sa 2 gola razlike i uvijek su padali ili posle preokreta ili u završnici meča. Danas će imati priliku da na domaćem terenu upišu prvu pobjedu u novoj sezoni, u goste im dolazi Njukasl koji je u utorak upisao prve bodove u Ligi šampiona, nakon remija na San Siru protiv ekipe Milana (0:0). Njukasl je nešto slabije započeo prvenstvo, te je upisao čak 3 poraza i tek dvije pobjede. Mišljenja smo da ćemo ovde gledati jedan borben i zanimljiv meč, pa shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.80 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.