Najava i analiza: LaLiga, 7. kolo: Barsa čuva prvo mesto na Majorci, Sevilja beži iz opasne zone, Đirona ne namerava da stane!

U utorak počinje vandredno 7. kolo španske LaLige koje će se igrati u neobičajenim danima (utorak, srijeda, četvrtak). U utorak će ovo kolo otvoriti duel Sevilje i Almerije, a domaći tim iz Andaluzije će pokušati pobjedom da pobjegne iz opasne zone u kojoj se nalazi. Drugi meč u utorak donosi nam duel između Majorke i Barselone, koja je u prošlom kolu režirala nevjerovatan preokret protiv Selte, kojim je izbila na prvo mjesto na tabeli. Ističu se još dueli neporažene Đirone koja će u goste Viljarealu, duel Reala i Las Palmasa kao i mini derbi između Valensije i Real Sosijedada. Ovo kolo će zatvoriti meč između Osasune i Atletiko Madrida koji je prethodno slavio u madridskom derbiju. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ove analize.

Sevilja – Almerija – 1 @ 1.65 u Meridianbet

Imala je Sevilja u prethodnih 7 dana dosta posla. Prvo su odigrali meč grupne faze Lige šampiona protiv ekipe Lansa gdje su zabilježili remi, a rezultat je na kraju bio 1:1. Nakon toga Sevilja je gostovala za vikend kod Osasune, gdje su takođe zabilježili remi (0:0). Četiri boda iz 5 utakmica svakako ne zadovoljavaju apetite navijača ali i uprave kluba, pa će ovaj meč biti veoma važan za sve u Sevilji. Almerija je za sada osvojila samo 2 boda i trenutno se nalazi na poslednjem mjestu LaLige. Jasno je da će se ova ekipa do samog kraja boriti za opstanak. Mišljenja smo da je Sevilja dosta kvalitetnija ekipa i da u ovom meču moraju slaviti, te prema tome predlažemo igru 1 po kvoti 1.65 u Meridianbetu.

Majorka – Barselona – 2i3+ @ 2.40 u Maxbet

Barsa je u prošlom kolu režirala nevjerovatan povratak i preokret na domaćem terenu protiv ekipe iz Viga. Gubili su do 81. minuta sa 0:2 a već u 89. minuti na semaforu je stajalo 3:2 za Barselonu. Ovaj pobjeda je, ispostaviće se, lansirala Barsu na prvo mjesto na tabeli pošto je njihov najveći rival Real poražen u derbiju Madrida. Majorka je sa druge strane do sada ostvarila jednu pobjedu, dva remija i čak 3 poraza, te sa trenutno osvojenih 5 bodova zauzimaju 16. mjesto na tabeli. Majorka igra dosta bolja na domaćem terenu ali smo mišljenja da je Barsa dosta kvalitetnija ekipa te da će slavili uz minimalno 3 gola na meču. Prema tome predlažemo igru 2i3+ po kvoti 2.40 u Maxbetu.

Atletik Bilbao – Hetafe – GG @ 2.40 u Circusbet

Ekipa iz Baskije za sada niže odlične rezultate, a ovako dobar start se ne pamti još od 2005. godine. Nakon uvodnog poraza, nanizali su 5 mečeva bez poraza a u tom nizu su zabilježili čak 4 pobjede, te sa trenutno osvojenih 13 bodova zauzimaju 4. mjesto na tabeli. Hetafe je sezonu započeo dosta promjenljivo, pošto posle svakog pozitivnog rezultata već u sledećem kolu zabilježe poraz. Trenutno su na bilansu od dvije pobjede, jednog remija i tri poraza, te sa 7 osvojenih bodova zauzimaju 13. mjesto na tabeli. Mišljenja smo da su obje ekipe dovoljno napadački potentne da postignu bar po gol na ovom meču, te vam predlažemo igru GG po kvoti 2.40 u Circusbetu.

Real Madrid – Las Palmas – 1i3+ @ 1.65 u Mozzartbet

Imao je Real do poslednje utakmice savršen skor u novoj sezoni. Nisu poraženi ni u jednoj utakmici, a u par navrata su golove za pobjedu postizali u poslednjim trenutcima. Međutim u nedelju su poraženi od Atletika u gradskom derbiju (3:1) i tako upisali prvi poraz u novoj sezoni, koji ih je koštao gubitka prve pozicije na tabeli, koju je sada preuzela ekipa Barselone.
Las Palmas se nakon par godina vratio u LaLigu a na početku sezone su ostvarili solidan rezultat pošto su uspijeli da iz 6 uvodnih utakmica upišu 5 bodova. Prvu pobjedu u sezoni su upisali u prethodnom kolu kada su savladali ekipu Granade (1:0). Mišljenja smo da se Real mora iskupiti svojim navijačima za poraz u derbiju i naš prijedlog za ovu utakmicu je igra 1i3+ po kvoti 1.65 u Mozzartbetu.

Viljareal – Girona – GG @ 1.80 u Meridianbet

Nije Viljareal počeo sezonu kako su navijači očekivali. Nekadašnji osvajač Lige Evrope je za sada osvojio mršavih 7 bodova iz 6 odigranih utakmica, te su trenutno na 12. mjestu na tabeli, daleko od vodećih klubova. Tri poraza su već upisana a meč sa neporaženom Đironom koja bilježi odlične rezultate i koja nema poraza do sada, biće pravi ispit za njih. Đirona može da se pohvali da je jedini neporažen tim u LaLigi uz Barselonu, a niz od 5 pobjeda ih je lansirao na diobu prvog mjesta upravo sa Barsom koja je zahvaljujući boljoj gol razlici ipak prva na tabeli. Naš prijedlog za ovaj meč je tip GG po kvoti 1.80 u Meridianbetu.

Kadiz – Rajo Valjekano – X @ 3.25 u Maxbet

Kadiz je već godinama poznat kao jedna tvrda ekipa koja teško gubi bodove na domaćem terenu. Za sada su na 8 osvojenih bodova, a u poslednjem meču su remizirali sa ekipom Betisa u gostima. Rajo Valjekano je sa druge strane posle katastrofalnog poraza od Atletika na domaćem terenu (0:7) i Betisa u gostima (1:0) uspio da sakupi 4 boda iz poslednja 2 meča. Tabela kaže da današnji domaćin ima 2 boda manje od svog protivnika ali ujednačenost ovih timova navodi nas da predložimo igru X po kvoti 3.25 u Maxbetu.

Valensija – Real Sosijedad – GG @ 2.05 u Circusbet

Valensija je posle mnogo godina konačno započela prvenstvo onako kako priliči klubu takvog renomea. U uvodnih 6 kola sakupili su čak 10 bodova i trenutno se nalaze na 6. mjestu na tabeli, a na tom mjestu se baš odavno nisu našli, pošto su prethodnih sezona obično vodili borbu za opstanak. Real Sosijedad je posle remija u Ligi šampiona sa Interom (1:1), na domaćem terenu savladao Hetafe u jednoj veoma uzbudljivoj utakmici. Klub iz Baskije trenutno ima bod manje od današnjeg protivnika, a ovo je ujedno i poslednja utakmica u srijedu koja se igra u okviru LaLige. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 2.05 u Circusbetu.

Granada – Betis – GG @ 1.75 u Mozzartbet

U četvrtak će program otvoriti meč između Granade i Betisa. Domaćini su se vratili u LaLigu ove sezone ali uvodni rezultati ne ulivaju nadu da mogu dugo da se zadrže u njoj. Za sada su osvojili samo 3 boda pa se nalaze na 19. mjestu šampionata. Niz od 3 poraza će pokušati da prekinu upravo protiv Betisa. Klub iz Sevilje je za razliku od njih solidno otvorio novu sezonu, te je nakon poraza u Škotskoj od Rendžersa u okviru Lige Evrope, remizirao na svom terenu u poslednjem kolu LaLige u meču sa Kadizom (1:1). Betis se trenutno nalazi na 10. mjestu na tabeli sa ukupno osvojenih 8 bodova, a naš prijedlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.75 u Mozzartbetu.

Selta – Alaves – 1 @ 1.70 u Meridianbet

Klub iz Viga je pružio maestralnu partiju protiv Barselone za vikend ali su ipak na kraju poraženi posle preokreta rezultatom 3:2. Iako pruža zaista dobre partije, ekipe Rafe Beniteza se nalazi tek na 18. poziciji na tabeli sa tek 4 osvojena boda. Njihov narednih protivnik je ekipa Alavesa koja se vratila u LaLigu ove sezone, a njihov primarni cilj je jasno opstanak u elitnom društvu. Na skoru su od 6 osvojenih bodova a dva vezana poraza sigurno ulivaju dozu nesigurnosti pred meč u Vigu. Mišljenja smo da će Rafa Benitez utegnuti svoju ekipu i maksimalno ih spremiti za ovaj meč. Naš prijedlog je igra 1 po kvoti 1.70 u Meridianbetu.

Osasuna – Atletiko Madrid – GG @ 1.90 u Maxbet

Poslednji meč u ovom kolu će odigrati Osasuna i Atletiko Madrid. Meč je zakazan za 21 čas i 30 minuta a Osasuna je tim koji teško ispušta bodove na domaćem terenu. Atletiko u ovaj meč ulazi ohrabren pobjedom nad gradskim rivalom Realom (3:1), te će Čolo Simeone na krilima te pobjede tražiti nova 3 boda i protiv Osasune. Domaćini su u prošlom kolu kod kuće remizirali sa ekipom Sevilje, te su trenutno na 11. mjestu na tabeli. Na poslednjem gostovanju u LaLigi Atletiko je savladao Rajo Valjekano rezultatom 0:7, a ova informacija će sigurno pozvati na dodatnu mjeru opreza ekipu iz Valjekana. Naš prijedlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.90 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.