Tip dana: Juventus – Leće: Može li tim sa juga Italije do nove senzacije?

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a treba napomenuti da nam ovaj dan donosi početak vanrednog kola u Italiji i Španiji.
Za vas smo ovog puta analizirali meč u Torinu u kom će Juventus ugostiti najveći hit dosadašnjeg izdanja Serije A, ekipu Lećea, koja se trenutno nalazi na neverovatnom trećem mestu na tabeli.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Poraz kod Sasuola je sve poremetio!

Svašta se prošle godine dešavalo u Torinu, a na kraju je italijanski velikan sezonu završio na sedmom mestu na tabeli što automatski znači i plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Ipak, zbog određenih malverzacija, Juventus je izbačen iz evropskih takmičenja na godinu dana, a njegovo mesto je zauzela Fiorentina koja je preko Rapida iz Beča stigla do plasmana u grupnu fazu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ovo leto je bilo dosta mirnije nego proteklo kada su u pitanju dolasci, a ono što je nekako najbitnije je da je sačuvana okosnica tima, koji bi barem po imenima trebalo da bude jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka Italije.
Ipak, odmah na samom startu problemi, pošto je Pol Pogba suspendovan zbog dopinga, a na sve to su povređena i dva beka Stare dame, Aleks Sandro i De Šiljo.
U prvom kolu prvenstva nekadašnji šampion Italije je odigrao sjajan meč na gostovanju kod Udinezea kada je bilo čak 0:3, ali su u drugom kolu Bjankoneri samo remizirali na svom stadionu protiv Bolonje, pošto je taj duel u Torinu završen rezultatom 1:1.
Usledila su dva sjajna meča za izabranike Masimilijana Alegrija, pošto je prvo savladan Empoli na gostovanju u Toskani (0:2), a nakon toga je Juve u velikom derbiju italijanskog fudbala na svom terenu savladao Lacio sa 3:1, štop je sasvim sigurno i bila najbolja partija Bjankonera u dosadašnjem toku sezone.
Taj duel je završen rezultatom 3:1, a utisak je da je klub iz Torina mogao da slavi i ubedljivije protiv bledih Lacijala koji imaju dosta problema na početku sezone.
Nažalost, kada su stvari u klubu gotovo idealno funkcionisale i kada je atmosfera bila na vrhuncu, nekadašnji šampion Italije je poražen na gostovanju kod Sasuola u prošlom kolu, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 4:2, nakon čega se Stara dama nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na trećeplasirani Leće koji im dolazi u goste u ovom kolu, pa će sasvim sigurno to biti lepa prilika za italijanskog velikana da se domogne treće pozicije i ponovo uključi u borbu za Skudeto sa do sada nepogrešivim Interom.
Kao što smo već napomenuli, Masimilijano Alegri neće moći za ovaj duel da računa na Pogbu, De Šilja i Sandra, dok je Kin pod velikim znakom pitanja, a inače, poslednji poraz od Lećea u međusobnim duelima Juve je doživeo još 2011. godine na stadionu Via del Mare, kada je bilo 2:0.

Leće: Nestvarno dobar početak sezone!

Leće se prošle sezone vratio na velika vrata italijanskog fudbala, a u svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A, tim sa juga Italije je na kraju završio na šesnaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao iz društva najboljih, pa slobodno možemo konstatovati da je primarni cilj ispunjen.
Naravno, i ovog puta će glavni cilj biti opstanak u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, mada, kako vreme prolazi, stiče se utisak da su apetiti Lećea naglo porasli.
Naime, ovaj tim slovi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg izdanja Serije A, pošto se u ovom trenutku tim sa juga Italije nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, ali i bod viška od četvrtoplasiranog Juventusa, kod koga Leće u ovom kolu i gostuje i biće to lepa prilika da ova simpatična ekipa još više pobegne klubu iz Torina, uz konstataciju, da sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Izabranici Roberta D’ Averse koji radi sjajan posao u ovom klubu su na pet odigranih mečeva ostvarili tri trijumfa uz dva remija, a sve je krenulo od pobede na domaćem terenu protiv Lacija u prvom kolu, kada je bilo 2:1. Odmah nakon toga tim sa juga Italije je remizirao na gostovanju kod Fiorentine, i već tada se videlo da će Leće imati šta da poruči ove sezone svim rivalima.
Usledio je duel na domaćem terenu protiv Salernitane, na kom su izabranici D'Averse bez većih problema slavili sa 2:0 i tako još jednom potvrdili da igraju sjajno na svom terenu, što je ruku na srce bio slučaj i prošle sezone.
Ponovo je u četvrtom kolu trećeplasirani tim na tabeli remizirao na strani kod Monce koja ume da bude i te kako neugodna na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Najzad, u prošlom kolu je Leće sačuvao maksimalan učinak na domaćem terenu pošto je savladana ekipa Đenove sa 1:0, a jedini pogodak na tom susretu delo je Oudina u 82. minutu susreta.
Za kraj, Roberto D'Aversa za ovaj duel protiv Juventusa nema previše problema oko sastava tima, jedino su pod znakom pitanja Banda i Dermaku.
Inače, poslednji međusobni susret između Juventusa i Lećea je odigran početkom maja ove godine u Torinu, kada je Stara dama slavila rezultatom 2:1, a zanimljivo je da je taj rezultat na semaforu stojao već posle prvih 45 minuta igre.

Naš predlog

Leće je do sada pokazao da se ne plaši mečeve sa velikim ekipima, i sigurno je da tim sa juga Italije nema šta da izgubi na ovom gostovanju kod ipak favorizovanog Juventus, i mišljenja smo da će i jedan i drugi tim uspeti da postigne makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.14.

Juve želi da se iskupi svojim navijačima za loš meč u Ređo Emiliji, a možda je i vreme da Leće doživi svoj prvi poraz u šampionatu, pa vam predlažemo da ipak odigrate jedinicu uz kvotu 1.53.

Kao što smo to već konstatovali, odbrana Juvea nam je do sada pokazala brojne nedostatke, i iako smo ubeđeni u pobedu Stare dame, mišljenja smo da nas pre svega očekuje jedan izuzetno efikasan duel pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.