TIP DANA: Valensija – Real Sosijedad: Može li Sosijedad do pobede na Mestalji posle 6 godina?

Ekipa Valensije će u okviru 7. kola španske LaLige dočekati Real Sosijedad u meču dvije ekipe koje se nalaze u samom vrhu tabele. Valensija na svojoj Mestalji pruža dosta bolje partije nego u gostima, a podatak da je Sosijedad poslednji put slavio na ovom stadionu prije čak 6 godina, govori da im ni ovog puta neće nimalo biti lako. Susret je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Valensija: Slijepi miševi izgledaju preporođeno

Za dlaku se Valensija izvukla prethodne sezone, stigao je Ruben Baraha u pravi čas. Popravio je što se popraviti da i dobio priliku da u novoj sezoni vodi ekipu. Projekcije su bile takve da će se posrnuli španski velikan boriti za opstanak, malo ko se nadao da će konkurisati za izlazak na međunarodnu scenu i biti u vrhu. Ni oni najoptimističniji zasigurno nisu vjerovali da će Valensija preko noći postati tim, da će imati šta da kaže i biti konkurentna u svakoj utakmici u novoj takmičarskoj godini. Tri pobj ede, deset bodova i pozicija koja vodi u Evropu. Moglo je i bolje od toga da nije bilo pada koncentracije u nadoknadi protiv Osasune kada su poraženi rezultatom 1:2, da nije bilo autogola u duelu sa Alavesom (1:0), te da Almerija nije upisala remi protiv njih iz dva odbitka – 2:2. Valensija je dobila dva derbija – potukla Sevilju i Atletiko Madrid – a dobila je i dva mlada igrača sposobna da prave razliku u Primeri. Dijego Lopes i Havi Gera bili su pokretačka snaga protiv Almerije ali i u duelima sa većinom dosadašnjih protivnika u Primeri.
Nespokoj je vladao među navijačima Slijepih Miševa pred septembarsku reprezentativnu pauzu. Porazi od Osasune i Alavesa ogolile su sve defanzivne mane ekipe Rubena Barahe, koje su prethodno bile zamaskirane pobjedama uz mnogo srećnih okolnosti protiv Sevilje i Las Palmasa. Čini se da je trener domaćih Ruben Baraha prilično popravio izgled svog tima tokom reprezentativne pauze, a to se vidjelo već u ogromnoj pobjedi nad Atletiko Madridom. Konačno je Valensijina publika dobila tračak nade, ali posle dugo vremena istinske, da bi nešto dugoročno moglo da se promjeni, bar na terenu, ako ne u upravi i razmišljanjima vlasnika koji su prethodnih godina propisno ruinirali klub. Meč protiv ekipe Sosijedada koja igra Ligu šampiona će jasno pokazati koliko Valensija može ove sezone, te će na teren sigurni smo izaći sa ogromnom motivacijom.

Real Sosijedad: Da li je vrijeme za pobjedu na Mestalji?

Klub sa Anoete poslednjih godina važi za jedan od stabilnijih u Španiji i redovan je učesnik kontinentalnih takmičenja. U poslednjih šest sezona četiri puta igrao je u grupnoj fazi Lige Evrope, a prošle je napravio iskorak obezbjedivši sebi učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, punu deceniju od poslednjeg učešća u grupnoj fazi, odnosno dvije otkako je prvi i jedini put dosad iz iste izašao. Sosijedad će ove godine po treći put biti učesnik grupne faze Lige šampiona otkako se takmičenje igra pod tim imenom. Baskijski klub više od svega karakteriše čvrsta defanziva. Ili ga je makar karakterisala do ove sezone. Ni u jednoj od prethodne tri takmičarske godine Sosijedad nije primio više od jednog gola po meču u Primeri. Prije tri okruglo jedan, prije dvije 37 na 38 mečeva, prošle još manje – 35. Jedino se mreža Barselone i madridskog Atletika tresla manje od Sosijedadove u prethodnoj sezoni, a ako bacimo pogled na svih pet najjačih evropskih liga, čvršću odbranu imali su još Mančester Siti, Njukasl, Napoli, Lacio, Juve i Lans. Međutim, takav pristup uticao je na učinak na suprotnoj strani terena. Sosijedad je prošle sezone bio sedmi najefikasniji tim španskog prvenstva, a kako stvari stoje, to se neće značajnije mjenjati ni u aktuelnoj. Jer ako izuzmemo goleadu protiv Granade (5:3) i u poslednjem kolu protiv Hetafea (4:3), bijelo-plavi su u uvodnih pet rundi na tri utakmice postigli po jedan gol, protiv Las Palmasa nijedan. Kad na to dodamo činjenicu da je prvi strijelac ekipe iz prošle sezone Aleksander Serlot (16 golova) otišao u Viljareal, pitanje je hoće li Sosijedad uspijeti da ponovi prošlogodišnji uspjeh ali i prezimi u Evropi. Sosijedad je u poslednjih 5 utakmica u LaLigi zabilježio samo jedan poraz, a meč na Mestalji je tradicionalno težak za njih, pošto nisu slavili punih 6 godina.

Naš prijedlog

Favorita u ovom meču gotovo i da nema, obje ekipe imaju podjednake šanse za pobjedu pa su kvote na pobjedu ovih ekipa 2.65 u SuperBet kladionici.

Na osnovu dosadašnjih partija i forme obje ekipe, mi vam predlažemo igru GG po kvoti 2.05 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite veće kvote predlažemo igru X2i3+ po kvoti 3.80 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.