Meč dana: Njukasl – Mančester siti: Svrake u najboljem mogućem trenutku dočekuju moćne Građane!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan meč engleskog Liga Kupa, i to duel na Sent Džejms Parku gde će fudbaleri Njukasla ugostiti Mančester siti.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Njukasl: Nestvarna partija na gostovanju kod Šefilda!

Dobro poznato je da je Njukasl pre sada već dve godine dobio nove vlasnike, pošto je prvi čovek ovog tima postao saudijski princ Mohamed Bin Salman koji je kupio klub za 390 miliona evra.
Jedna od prvih odluka novih vlasnika je bila da mesto trenera povere Edi Hau, i već sada slobodno možemo konstatovati da je to bio odličan posao.
Naime, popularne Svrake su prošle sezone igrale sjajan fudbal, što je na kraju bilo dovoljno za sjajno četvrto mesto na tabeli koje kao što je to dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je tim sa Sent Džejms Parka doživeo samo pet poraza, i to dva na svom stadionu i tri na strani, a na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul što je kao što smo već napomenuli bilo dovoljno za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Leto je proteklo poprilično mirno, značajnijih transfera gotovo i da nije bilo, ali je zato uprava Njukasla uspela da sačuva okosnicu tima iz prošle sezone u kojoj će naravno ciljevi biti isti, uz konstataciju da će popularne Svrake dati sve od sebe da dođu do trofeja u Liga Kupu ili FA Kupu.
Inače, prošle sezone su izabranici Edi Haua bili nadomak trofeja, ali su u velikom finalu Liga Kupa fudbaleri Njukasla nažalost poraženi od Mančester Junajteda.
U ovom trenutku se predstavnik Engleske u Ligi šampiona nalazi na osmom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova.
Nakon početnog trijumfa na domaćem terenu protiv Aston Vile, Svrake su doživele tri vezana poraza, ali je nakon toga ova ekipa prvo uspela da savlada na svom stadionu Brentford sa minimalnih 1:0, a onda i da u prošlom kolu demolira Šefild na gostovanju, pošto je taj meč završen neverovatnom pobedom gostiju od čak 0:8, a veoma zanimljivo je da je bilo osam različitih strelaca.
Na domaćem terenu je Njukasl u dosadašnjem toku sezone odigrao tri meča i ostvario dva trijumfa uz jedan poraz i to od Liverpula, kada je bilo 1:2.
Nedavno je engleski predstavnik odigrao i svoj prvi meč u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa uspela da odoli na gostovanju kod Milana, pošto je taj susret na San Siru završen bez pogodaka, a svakako da je to dobar rezultat.
Za kraj, Edi Hau za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Engleske neće moći da računa na Barnsa, Džoelintona, Krafta i Viloka.

Mančester siti: Da li je vreme za prvi poraz Sitija?

Dosta puta smo u analizama Mančester sitija pominjali da teško da je ova ekipa mogla da ima bolju sezonu, pošto su popularni Građani stigli do čak tri trofeja.
Pre svega, izabranici Pepa Gvardiole su stigli do titule u Ligi šampiona, što je bio davnašnji cilj za ovu englesku ekipu i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Interom, kada je bilo 1:0.
Pored toga, treći put zaredom je Siti stigao do naslova prvaka Engleske, mada je malo ko verovao u to nakon ne baš najboljeg prvog dela šampionata, ali i blistave igre Arsenala, sve do drugog dela prvenstva, kada su Građani ubacili u petu brzinu, iskoristili nekoliko vezanih kikseva Tobdžija i na kraju i u direktnom duelu došli do pobede, pa je tako klub sa Etihada ostvario svoja dva primarna cilja za prošlu sezonu.
Najzad, poznato je koliko je Englezima bitan FA Kup, a i tu je Siti stigao do trofeja nakon trijumfa nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom.
Jedino takmičenje gde su puleni Pepa Gvardiole omanuli bio je Liga Kup, ali ruku na srce, to takmičenje i jeste bilo u drugom planu za Građane, što se najbolje vidi i po sastavima timova.
U međuvremenu je klub napustio Gindogan, a novi igrači aktuelnog šampiona Evrope postali su Gvardiol, Doku, Kovačić i Nunjes i na prvi pogled deluje da Mančester siti ima još jači tim nego prošle sezone.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli Premijer lige i to sa maksimalnih osamnaeest osvojenih bodova, pošto je ovaj klub na šest odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole bez većih problema na svom stadionu slavili protiv Notingem Foresta, rezultatom 2:0, u meču koji nam je doneo dosta uzbuđenja, ali i žestokih duela, pa je junak finala Lige šampiona Rodri početkom drugog dela igre dobio direktan crveni karton i neće moći da pomogne svojim drugarima za vikend na teškom gostovanju kod Vulverhemptona.
Što se tiče Lige šampiona, Građani su u prvom kolu možda i teže nego što se očekivalo uspeli da na svom terenu savladaju Crvenu zvezdu, rezultatom 3:1, iako su crveno-beli na poluvreme otišli sa golom prednosti.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, poznato je da Pep Gvardiola voli da promeša karte u Liga Kupu, a španski stručnjak svakako neće moći da računa na De Brujnea, Rodrija i Bernarda Silvu, dok su pod znakom pitanja Kovačić i Stouns.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između Njukasla i Mančester sitija, dolazimo do zaključka da smo uglavnom bili svedoci goleade, osim u poslednjem meču koji su Građani na svom stadionu rešili u svoju korist rezultatom 1:0.
Veoma je neizvesno sa kojim će postavama izaći i jedan i drugi trener, jer je prioritet prvenstvo Engleske, ali i Liga šampiona, pa je najrealnije da se fokusirate na golove i da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 1.75.


Vrlo lako se može dogoditi da oba tima postignu makar po jedan pogodak na Sent Džejms Parku pa vam predlažemo igru GG uz kvotu 1.60 u Superbetu.

Za kraj, Njukasl po svaku cenu želi da dođe do makar jednog trofeja u dva engleska Kupa u kojima se ova ekipa takmičini, a na sve to, vrlo lako se može desiti da Pep Gvardiola odmori nosioce za mečeve koji slede, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.