Najava i analiza: La Liga, 8. kolo: Prvoplasirana Đirona gosti Real Madrid, Barsa u derbiju čeka Sevilju, da li je vreme za prvi trijumf Almerije?

Od petka su na programu mečevi osmog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, a dva meča su u prvom planu.
Prvi se igra u Kataloniji gde će Barselona ugostiti Sevilju, dok će u drugom trenutno prvoplasirana Đirona dočekati drugoplasirani Real Madrid.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Betisa i Valensije, kao i veliki derbi Baskije u kom će snage odmeriti Real Sosijedad i Atletik Bilbao.

Barselona – Sevilja – GG @ 1.73 u Maxbet

Prvi susret ovog kola je ujedno i najveći derbi vikenda, pošto će Barselona na svom stadionu ugostiti Sevilju.
Barsa je u prošlom kolu posle duže vremena odigrala jedan slab meč i samo remizirala na gostovanju kod Majorke, pa se u ovom trenutku Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli, i ovo je drugi kiks od početka šampionata, pošto su Ćavijevi puleni u prvom kolu samo remizirali protiv Hetafea kada nije bilo golova.
Sevilja je opet jako loše startovala u prvenstvu, međutim, kako vreme prolazi tako se i Andalužani bude, pa je Sevilja na poslednja tri susreta bez poraza, a u tom periodu je aktuelni osvajač Liga Evrope ostvario dva trijumfa uz jedan remi.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Almerije a taj susret je završen sa više nego ubedljivih 5:1.
Barsa je ipak favorit, mada je realnije da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio kvotu 1.73.

Hetafe – Viljareal – 1 @ 2.90 u Mozzartbet

Prvi duel subotnjeg programa španske La Lige se igra u predgrađu Madrida gde će fudbaleri Hetafea ugostiti Viljareal.
Domaćin se nakon sedam odigranih kola nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, a u prošlom kolu je Hetafe uspeo da odoli na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Atletik Bilbaa, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Viljareala, sigurno je da je popularna “žuta podmornica” možda i najveće razočarenje dosadašnjeg toka prvenstva, pošto se ovaj tim nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Viljareal doživeo novi poraz na svom stadionu od Đirone, a kako Hetafe ove godine igra na svom stadionu, deluje da se “žutoj podmornici” sprema novi neuspeh, pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.90 u Mozartu.

Rajo Valjekano – Majorka – 3+ @ 2.45 u Meridianbet

Rajo Valjekano je svojim dosadašnjim partijama u prvenstvu pokazao da će biti tvrd zalogaj za sve ekipe, i zaista opstanak ovog tima u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala ne bi smeo da se dovede u pitanje.
U ovom trenutku se Valjekano nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Real Sosijedad, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Kadiza, kada nije bilo pogodaka.
Majorka je sa druge strane uspela da na svom terenu odeli Barseloni u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
U ovom trenutku se Majorka nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, a ono što je u poslednje vreme i te kako karakterisčno za ovu ekipu su mečevi sa velikim brojem golova, i mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 2.45 u Meridianu.

Đirona – Real Madrid – 2 @ 1.98 u CircusBet

Najzanimljiviji duel ovog kola se igra u Kataloniji gde će se sastati prvoplasirana Đirona i drugoplasirani Real Madrid.
Šta reći o spektakularnim partijama Đirone, osim da apsolutno niko nije očekivao da će se ova ekipa nakon sedam odigranih kola nalaziti na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu su Katalonci napravili novi podvig, pošto su na gostovanju kod Viljareala slavili sa 1:2, nakon čega se ova ekipa i probila na senzacionalno prvo mesto na tabeli.
Real Madrid je do sada ostvario šest trijumfa, ali i jedan poraz i to u velikom derbiju Madrida, kada je Atletiko zasluženo slavio sa 3:1.
U prošlom kolu je kraljevski klub slavio na svom stadionu protiv Las Palmasa kada je bilo 2:0, ali ga sada očekuje daleko teži zadatak.
Ipak, mišljenja smo da je vreme za prvi poraz Đirone, pa vam predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.98.

Sosijedad – Atletik Bilbao – 0-2 @ 1.60 u Meridianbet

Osmo kolo španske La Lige nam donosi najveći derbi Baskije pošto će na Anoeti snage odmeriti Real Sosijedad i Atletik Bilbao.
Sosijedad je prošle sezone igrao sjajno i potpuno zasluženo stigao do plasmana u Ligu šampiona, a na startu novog prvenstva je ovaj tim imao dosta problema, ali je to bilo kratkog daha, pošto se klub iz San Sebastijana nakon dva vezana trijumfa ponovo nalazi na poziciji koja donosi plasman u evropska takmičenja.
Atletik Bilbao igra dosta dobro na startu sezone, trenutna tabela nam pokazuje da se ponos Baskije nalazi na četrvtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste davnašnji cilj ovog kluba. U prošlom kolu je Bilbao nažalost samo remizirao na svom stadionu protiv Hetafea, kada je bilo 2:2.
Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa je topla preporuka igra 0-2 gola uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Almerija – Granada – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje, Almerija je najozbiljniji kandidat da se na kraju sezone preseli u drugi po kvalitetu rang španskog fudbala.
U ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, što znači da Almerija ni posle sedam odigranih kola nije zabeležila trijumf u šampionatu.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Sevilje, kada je bilo 5:1.
Granada će za primarni cilj u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih imati opstanak, što neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda, dva viška od Almerije kod koje gostuju u ovom kolu.
I jedni i drugi će želeti da dođu do sva tri boda, a deluje da je ipak konačno došlo vreme za jednu pobedu Almerije pa savetujemo jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.10.

Alaves – Osasuna – GG @ 2.12 u Maxbet

Alaves godinama unazad uz dosta muke uspeva da sačuva prvoligaški status, pa ne treba pominjati šta će biti glavni cilj ovog tima jer je to poprilično jasno.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, što je trenutno za dva boda više u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je Alaves remizirao na gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Osasuna nažalost nije uspela da u plej-ofu eliminiše Klub Briž i dođe do grupne faze Lige konferencija, a od tada klub iz Pamplone igra poprilično slabo.
U prošlom kolu je tim sa El Sadara na svom stadionu poražen od Atletiko Madrida, pošto je taj duel u Pamploni završen rezultatom 0:2.
Alaves generalno igra dosta dobro na svom stadionu, dok gosti nemaju šta da izgube pa je najrealnije da probate sa igrom GG uz kvotu 2.12 u Maxbetu.

Atletiko Madrid – Kadiz – 3+ @ 1.73 u Meridianbet

Nije sezona počela idealno, međutim, mora se priznati da Atletiko Madrid u poslednje vreme igra zaista sjajno.
Prvo su Jorgandžije u velikom derbiju Madrida bile bolje od Reala, kada je bilo 3:1, da bi u prošlom kolu puleni Čola Simeonea slavili na veoma teškom gostovanju kod Osasune, što je u ovom trenutku dovoljno za peto mesto na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu.
Kadiz tradicionalno igra dosta dobro na svom terenu, ali isto tako i katastrofalno na strani, gde je do sada ova ekipa doživela dva poraza uz jedan remi, i to kod Betisa kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je Kadiz na svom terenu remizirao protiv Rajo Valjekana kada nije bilo golova, a trenutno se ova ekipa nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli.
Pobeda domaćina se ne dovodi u pitanje, a sigurno je da nas očekuje i dosta pogodaka na Vanda Metropolitanu pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Betis – Valensija – 1 @ 2.32 u CircusBet

Još jedan u najavi veoma zanimljiv susret u ovom kolu se igra na Benito Viljamarinu gde će se sastati Betis i Valensija.
Zeleni se trenutno nalaze na desetom mestu na tabeli i kada se sve sabere i oduzme sigurno je da smo od Andalužana očekivali dosta više.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Granade, kada je bilo 1:1, a pre toga je Betis remizirao i protiv Kadiza na svom terenu, što je svakako bilo nešto što je malo ko očekivao.
Valensija igra po sistemu toplo-hladno, a od one blistave partije i pobede protiv Atletiko Madrida, popularni “slepi miševi” su uspeli da remiziraju na gostovanju kod Almerije, ali i da izgube od Sosijedada na svom stadionu, pošto je taj meč završen rezultatom 0:1.
Betisu dosta leže mečevi na svom stadionu protiv Valensije, pa je vrlo moguće da Zeleni upišu trijumf na ovom duelu zbog čega preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.32 u CircusBetu.

Las Palmas – Selta – 3+ @ 2.27 u Meridianbet

Poslednji duel osmog kola španske La Lige se igra na Kanarskim ostrvima gde će snage odmeriti Las Palmas i Selta.
Poznato je da se Las Palmas vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a primarni cilj će svakako biti opstanak u društvu najboljih.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli sa pet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je Las Palmas poražen na gostovanju kod Real Madrida, kada je bilo 2:0.
Selta po starom običaju je ponovo poprilično promenljivo ušla u novu sezonu, a trenutno se tim iz Viga nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo ept osvojenih bodova, koliko ima i Las Palmas kod koga idu u goste, a sve to nakon remija u prošlom kolu na svom stadionu protiv Alavesa kada je bilo 1:1.
Vrlo lako nam ovaj duel na Kanarskim ostrvima može doneti dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 2.27 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.