Tip dana: Benfika – Porto: Koga će obasjati svetlost sa La Luža?

U petak je odlična ponuda za klađenje pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma intereasantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali veliki derbi portugalskog fudbala u kom će Benfika u Lisabonu ugostiti ekipu Porta.
Početak susreta između dva portugalska velikana je zakazan za 21:15h.

Benfika: Orlovi polako ali sigurno hvataju zalet!

Benfika je prošle sezone igrala sjajan fudbal, i mora se priznati da je ekipa iz prestonice Portugala potpuno zasluženo stigla do naslova prvaka ove zemlje.
Na kraju su popularni Orlovi imali dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, koji im između ostalog i stiže u goste u ovom kolu.
Odlično je Benfika igrala i u Ligi šampiona, gde je ovaj tim stigao do četvrtfinala, ali je tamo nažalost Inter bio bolji i eliminisao portugalskog predstavnika, a kasnije i stigao do velikog finala gde je poražen od Mančester sitija.
U prošlom izdanju Kupa, Orlovi su eliminisani još u četvrtfinalu od Brage, ali je ovaj tim zato stigao do trofeja u Superkupu i to ponovo nakon trijumfa nad Portom, koji je osvojio Kup, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila sjajna uvertira za početak sezone, koji je usledio nedelju dana kasnije.
Inače, ono što nije dobro je da je pred sam kraj prelaznog roka Benfiku napustio Ramos koji je prešao u PSŽ, mada je klub iz Lisabona pojačao Anhel Di Marija, koji blista na startu sezone.
U ovom trenutku se Orlovi nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani duo koji čine Sporting i Porto.
Do sada su izabranici Rodžera Šmita odigrali šest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvarili pet trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Boavište, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Portugala slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Portimonensea, pošto je taj meč završen rezultatom 1:3.
Na domaćem terenu su Orlovi do sada odigrali samo dva meča i ostvarili isto toliko trijumfa uz postignutih šest pogodaka, ali i uz napomenu da izabranici tenera Šmita do sada nisu primili pogodak na svom stadionu, pa je utisak da je Benfika favorit na večerašnjem susretu protiv Porta.
I ovog puta portugalski predstavnik ima velike ambicije u Ligi šampiona, a u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ova ekipa je pomalo i neočekivano poražena na svom terenu od Salcburga kada je bilo 0:2, uz konstataciju da je Antonio Silva na početku meča dobio crveni karton što je u velikoj meri uticalo na konačan rezultat tog duela.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Rodžer Šmit nema kadrovskih problema i ovaj sjajan trener će moći da računa na apsolutno sve raspoložive snage.

Porto: Zmajevi pobeđuju, ali se baš muče!

Porto je prošle sezone morao da se zadovolji sa vicešampionskom titulu, i to pošto su popularni Zmajevi na kraju imali samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku.
Izabranici Serža Konseisaa su loše startovali u prošlom izdanju portugalske Primeiri, ali je jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova u nastavku sezone zaigrao znatno bolje, međutim, to nije bilo dovoljno da se ugrozi Benfika, koja je bila konstantnija i na kraju krajeva potpuno zasluženo stigla do novog naslova prvaka Portugala.
Poput Orlova i Zmajevi su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde je portugalski predstavnik eliminisan od Intera, koji je kasnije kao što smo već napomenuli bio bolji i od Benfike, uz napomenu da su izabranici Serža Konseisaa daleko više namučili milanskog giganta.
Ono po čemu će svi navijači Porta pamtiti prošlu sezonu je sasvim sigurno osvajanje Kupa, pošto je tim sa stadiona Dragao u velikom finalu slavio nad Bragom sa 2:0, čime je Porto postao rekorder po broju osvojenih kupova.
U novu sezonu Zmajevi su ušli sa jednom velikom promenom, pošto je klub u letnjem prelaznom roku napustio možda i najbolji igrač Otavio koji je prešao u Al Nasr za 60 miliona evra, što je izuzetno naljutio trenera Porta, iako je ekspresno dovedena zamena u vidu Mutinja.
U ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih portugalskih timova nalazi na deobi prvog mesta uz isti broj bodova kao i Sporting, međutim, evidentno je da se Zmajevi dosta muče na startu šampionata, pošto je ova ekipa veliku većinu svojih golova postigla u sudijskoj nadoknadi.
Primera radi, u prošlom kolu je Porto na svom terenu dosta teže nego što se očekivalo savladao ekipu Žil Visentea, rezultatom 2:1, a pobedonosni gol za domaću ekipu delo je Eustahija u prvom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je pobeđena Estrelja na gostovanju, a pre svega toga je Porto na tri vezana susreta do bodova stizao u dubokoj nadoknadi vremena.
Za kraj, u prvom kolu Lige šampiona, tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao je slavio na teškom gostovanju kod Šahtjora, kada je bilo 1:2. Za razliku od Šmita koji nema problema sa sastavom tima, bivši portugalski reprezentativac ovog puta neće moći da računa na Evanilsona, Verona, Marćana i Zaidu.

Naš predlog

Veoma zanimljivo je da su na poslednja tri od četiri međusobna susreta između ova dva tima slavili gosti, ali smo uvereni da to neće biti slučaj i da se Porto za razliku od prethodnih nekoliko kola neće provući i u Lisabonu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 2.05.

Retko kada nam jedan od najvećih derbija portugalskog fudbala donese previše pogodaka, pa je sjajna prognoza za ovaj meč između Benfike i Porta igra 0-2 gola koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 uz kvotu 1.75 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.