TIP DANA: Inter – Benfika: Neroazuri blistaju na startu sezone, Orlovi bi da se iskupe za poraz od Salcburga!

Od utorka su na programu mečevi drugog kola Lige šampiona, kada nas očekuje osam izuzetno interesantnih mečeva.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Đuzepe Meaci gde će snage odmeriti Inter i Benfika, što će ujedno biti i repriza prošlosezonskog četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Početak susreta između italijanskog i portugalskog predstavnika je zakazan za 21h.

Inter: Čeka se prvi trijumf u Ligi šampiona!

Neroazuri su prošle sezone ostali bez Skudeta, i to drugu godinu zaredom, međutim, i pored toga je utisak da je milanski gigant imao sasvim zadovoljavajuću sezonu.
Pre svega, to se odnosi na Ligu šampiona, gde je Inter mimo svih očekivanja stigao do velikog finala u kom je četa Simonea Inzagija nažalost poražena od Mančester sitija, uz konstataciju da je italijanski predstavnik u najmanju ruku bio podjednako dobar rival na tom susretu.
Drugu godinu zaredom Neroazuri su stigli do trofeja u italijanskom Kupu i to pošto su u finalu bili bolji od Fiorentine.
Naravno, preko Serije A je ostvaren još jedan plasman u Ligu šampiona, jer su na kraju fudbaleri ekipe sa Đuzepe Meaca završili kao treći na tabeli, i kao što smo već napomenuli, generalni utisak o prošlo sezoni mora da bude i više nego dobar.
U međuvremenu je u klub stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Tirama, Pavara, Sančeza, Zomera, Kvadrada, Klasena, Fratesija, dok su tim napustili Romele Lukaku i Milan Škrinjar.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, trenutno se Inter nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i gradski rival Milan, i to pošto su oba tima do sada ostvarila šest trijumfa uz jedan poraz.
Jedini neuspeh u dosadašnjem toku prvenstva, Neroazuri su doživeli pre dva kola kada je ova ekipa neočekivano poražena na svom terenu od Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija odigrali fantastičan meč na gostovanju kod Salernitane i slavili sa više nego ubedljivih 0:4, uz čak četiri gola neverovatnog Lautara Martineza koji je da stvari budu još ubedljivije taj susret počeo sa klupe.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Lige šampiona, Inter je u prvom kolu morao da putuje na teško gostovanje kod Real Sosijedada, koji baš retko gubi na svom terenu, a taj susret na Anoeti je završen rezultatom 1:1, što se svakako računa kao dosta dobar rezultat, pošto se kao što smo napomenuli retko ko naigra fudbala u San Sebastijanu.
Ovog puta Neroazure očekuje meč protiv Benfike, sa kojom je Inter već odmerio snage u četvrtfinalu Lige šampiona prošle sezone, kada je italijanski predstavnik dosta lakše nego što se očekivalo iz tog dvomeča izašao kao pobednik.
Što se tiče izostanaka, Simone Inzagi za meč drugog kola elitnog takmičenja neće moći da računa na Arnautovića, Fratesija i Sensija, dok je Kvadrado pod velikim znakom pitanja.

Benfika: Poraz od Neroazura bi sve zakomplikovao!

Generalni utisak o prošlo sezoni Benfike je i više nego dobar, pošto je ova ekipa stigla do dva trofeja, uz podatak, da je ostvaren primarni cilj a to je naravno naslov prvaka Portugala.
Na kraju su popularni Orlovi imali tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, a ta prva pozicija je portugalskom velikanu donela i direktan plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod toga, treba napomenuti da je Benfika odlično igrala u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, gde je ovaj tim prvo došao do plasmana u nokaut fazu, onda u osmini finala eliminisao Klub Briž, ali je u četvtfinalu nekadašnji šampion Evrope zaustavljen, pošto je Inter bio bolji, a upravo sa ovom ekipom se Benfika i sastaje u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja.
Jedino takmičenje gde su Orlovi prošle sezone podbacili je svakako portugalski Kup, pošto je ovaj tim eliminisan još u četvrtfinalu od Brage, ali je zato četa Rodžera Šmita stigala do trofeja u Superkupu i to nakon trijumfa nad Portom, koji je osvojio Kup, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila sjajna uvertira za početak sezone, koji je usledio nedelju dana kasnije.
Nažalost, klub iz Lisabona je u finišu prelaznog roka napustio sjajni Ramos koji je potpisao za PSŽ, ali isto tako valja napomenuti da je Benfika uspela da vrati Anhela di Mariju, koji je u kratkom vremenskom periodu pokazao da će biti ogromno pojačanje za aktuelnog šampiona Portugala.
Start Primeire za sada obećava, pošto se u ovom trenutku Orlovi nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, a u prošlom kolu je ova ekipa u velikom derbiju Portugala slavila na svom terenu protiv Porta, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Jedini gol na tom susretu delo je Di Marije, a vredi napomenuti da su gosti veći deo susreta igrali sa igračem manje, pošto je isključen Kardozo.
Pre tog duela je Benfika odigrala dosta dobar meč i na gostovanju kod Portimonensea kada je bilo 1:3, što je bio treći vezani trijumf na strani.
I ovog puta portugalski predstavnik ima velike ambicije u Ligi šampiona, a u prvom ova ekipa je pomalo i neočekivano poražena na svom terenu od austrijskog Salcburga, rezultatom 0:2, uz napomenu da je Antonio Silva na samom početku susreta dobio crveni karton, zbog čega neće moći da pomogne svojim drugarima u duelu protiv Intera.
Pored njega Rodžer Šmit neće moći da računa ni na Žoao Viktora, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za susret sa prošlosezonskim finalistom Lige šampiona.

Naš predlog

Inter od početka sezone pruža partije na veoma visokom nivou, a uglavnom nam mečevi italijanskog velikana donose i veliki broj pogodaka. Mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta, pogotovu što će i klub iz Lisabona dati sve od sebe da dođe do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Inter u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju retko gubi na svom stadionu i sva je prilika da će Neroazuri doći do trijumfa na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu uz poprilično dobru kvotu 1.79 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom susretu, pa predlažemo igru GG uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.