DERBI DANA: Napoli – Real Madrid: Da li je kraljevski klub spreman za pakao na “Maradoni”?

U utorak je na programu osam mečeva drugog kola najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Real Madrid.
Oba tima su u prvom kolu ostvarila trijumf, iako su i jedni i drugi morali dobrano da se pomuče za to, a utisak je da nas ovog puta očekuje pravi spektakl pred naravno punim stadionom.
Početak duela između italijanskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Napoli: Napolitanci polako ali sigurno dižu formu!

Prošle sezone su Napolitanci nakon 33 godine došli do Skudeta što je bio povod za neopisivo slavlje na ulicama Napulja.
Realno, malo ko je pre početka šampionata očekivao da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” moći da se izbori sa Interom, Milanom i Juventusom, međutim tim podno Vezuva je od prvog do poslednjeg kola igrao na veoma visokom nivou i na kraju potpuno zasluženo stigao do naslova prvaka Italije.
I u Ligi šampiona su Napolitanci ostavili skroz dobar utisak pošto su stigli do plasmana u osminu finala, tamo eliminisali Ajntraht iz Frankfurta, ali onda doživeli eliminaciju od Milana.
Glavna promena pred početak ove sezone se desila na klupi, pošto je klub nakon osvojenog Skudeta napustio Lučano Spaleti, a na njegovo mesto je došao Rudi Garsija, što je svakako predstavljalo veliko iznenađenje.
Preg Garsijom je zaista težak zadatak, pošto verovatno nije realno da Napoli ponovi partije iz prošle sezone, koja je bila istorijska.
Takođe, štoper Kim je pojačao Bajern iz Minhena, ali ono što je svakako najbitnije je da su članovi Napolija ostali Osimen i Kvarackelija, na čijim krilima je ovaj tim prošle sezone i stigao do Skudeta.
U ovom trenutku se izabranici Rudija Garsije nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Inter i Mlan koji za sada dele prvo mesto.
Iako je Napoli fino startovao i ostvario dva trijumfa na startu šampionata, nakon toga su usledila čak tri meča bez poraza, i to poraz od Lacija na domaćem terenu, ali i dva vezana remija protiv Đenova i Bolonje, što je sasvim sigurno upalilo crveni alarm u ovom klubu, pošto Napolitanci prosto moraju da pobeđuju na takvim mečevima ukoliko žele da se i ove sezone bore za naslov prvaka Italije.
Ipak, kao da su i fudbaleri ovog tima bili svesni situacije, pa su na poslednja dva meča ostvarili dva ubedljiva trijumfa i to prvo protiv Udinezea na svom terenu, a potom i na teškom gostovanju kod Lećea kada je bilo 0:4.
Između ta dva duela je italijanski predstavnik slavio na gostovanju kod Brage u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je samo još jedan pokazatelj da je kriza prošlost.
Za kraj, Rudi Garsija za ovaj duel nema previše kadrovskih problema, jedino su pod znakom pitanja Žezus i Golini, koji vrlo verovatno sve i da budu spremni neće biti u startnih jedanaest.

Real Madrid: Primarni cilj je osvajanje “ušatog” trofeja!

Ako smo konstatovali da je Napoli imao fantastičnu prošlu sezonu, onda možemo reći da je to bio slučaj za Realovu pretprošlu, kada je kraljevski klub uspeo da dođe do naslova prvaka Španije, titule u Ligi šampiona, ali i Superkupa Evrope, nakon trijumfa nad Ajntrahtom.
Prošle sezone su se u Madridu morali zadovoljiti samo sa Kupom, pošto je u velikom finalu savladana Osasuna, dok je La Ligu klub iz prestonice završio na drugom mestu na tabeli, iza Barselone koja je posle četiri godine posta stigla do šampionske titule.
Najzad, u prošlom izdanju Lige šampiona Real Madrid je zaustavljen u polufinalu od Mančester sitija, koji se na taj način osvetio Madriđanima za eliminaciju godinu dana ranije, kada je ovaj klub u spektakularnom finišu izborio plasman u veliko finale, gde je savladan Liverpul sa 1:0.
Nije bilo previše kadrovskih promena ovog leta u Madridu, iako je klub napustio Karim Benzema koji je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, a najveće pojačanje predstavljalo je dovođenje Džuda Belingema koji blista na startu nove sezone, ali ne treba zaboraviti ni na dolaske Kepe i Hoselua.
Trenutno se kraljevski klub nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, i deluje da će kao i u prethodnih nekoliko godina ova dva tima voditi glavnu reč za šampionsku titulu.
U prošlom kolu su Madriđani ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Đirone, koja igra fenomenalno na startu novog prvenstva o čemu je najbolje govorilo i prvo mesto na tabeli na kom su se Katalonci nalazili pre početka prošlog kola.
Taj meč su izabranci Karla Ančelotija rešili u svoju korist dosta lakše nego što se to očekivalo, a na kraju je bilo 0:3.
Pre toga je kraljevski klub na svom terenu savladao Las Palmas sa 2:0, međutim, pre svega toga su Madriđani poraženi u velikom derbiju prestonice od Atletiko Madrida, pošto je taj susret na Vanda Metropolitanu završen rezultatom 3:1.
Dosta muke je najtrofejniji klub u Evropi imao u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, gde je ova ekipa uspela nekako da savlada Union Berlin i to pogotkom Džuda Belingema u sudijskoj nadoknadi.
Što se tiče izostanaka za ovaj derbi meč sa Napolijem, popularni Don Karlo ovog puta neće moći da računa na Alabu, Kurtou, Militaa i Gulera.

Naš predlog

Nema zaista nikakve sumnje da nas očekuje jedan spektakularan duel u kom će i jedna i druga ekipa ići na trijumf i vrlo lako se može desiti da i Napoli i Real Madrid postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Napolitanci odavno ne znaju za poraz na svom stadionu u Ligi šampiona i mišljenja smo da će četa Rudija Garsije uspeti da odoli Realu, pa vam savetujemo duplu šansu 1X uz kvotu 1.51.

Za kraj, Napoli je na poslednja dva susreta u Seriji A postigao čak osam golova, pa nam deluje da bi domaćin mogao da postigne makar dva gola i kraljevskom klubu, a sve to uz kvotu 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.