DERBI DANA: Borusija Dortmund – Milan: Ko će do trijumfa u duelu dva bivša šampiona Evrope?

U sredu nas očekuje osam izuzetno zanimljivih mečeva drugog kola Lige šampiona, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Signal Iduna Parku gde će snage odmeriti dva bivša šampiona Evrope – Borusija iz Dortmunda i Milan.
I jedni i drugi će bez ikakve sumnje dati sve od sebe da dođu do prvog trijumfa u grupnoj fazi ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja, pošto su Milioneri u prvom kolu poraženi na gostovanju kod PSŽ-a, dok je Milan na svom stadionu samo remizirao protiv Njukasla, kada nije bilo golova.
Početak susreta između nemačkog i italijanskog predstavnika je zakazan za 21h.

Dortmund: Ozbiljan ispit za Milionere!

Sigurno je da su svi navijači Milionera još uvek pod utiskom zbog onog neverovatnog gubitka titule šampiona Nemačke u poslednjem kolu prošlog izdanja Bundeslige.
Naime, pre poslednjeg kola je nekadašnji šampion Evrope bio na prvom mestu na tabeli, i imao u tom trenutku velikih dva boda viška u odnosu na Bajern, koji je pre toga u pretposlednjem kolu doživeo poraz na svom stadionu od Lajpciga.
Ipak, na ogromno nezadovoljstvo svih navijača Milionera, koji godinama unazad slove za jedne od najvatrenijih i najvernijih u Evropi, Dortmund je u poslednjem kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Majnca, a to su Bavarci iskoristitili i golom Musijale u 89. minutu meča sa Kelnom, došli do jedanaeste uzastopne Salatare, iako se to uoči poslednjeg kola činilo gotovo nemogućom misijom.
Za utehu, tim sa Signal Iduna Parka je stigao do direktnog plasmana u Ligu šampiona, što je naravno pred početak šampionata bio i primarni cilj za ovu ekipu.
Glavni ciljevi se nisu promenili ni ove sezone, a ono što za sada možemo konstatovati je da najkvalitetniji rang nemačkog fudbala odavno nije bio ovako ujednačen.
U ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na četvrtom mestu na tabeli Bundeslige uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji blista na startu novog šampionata.
Do sada su popularni Milioneri odigrali šest mečeva u Bundesligi i ostvarili četiri trijumfa, uz dva remija.
Ako je možda bilo i očekivano da Borusija podeli bodove sa Bohumom na gostovanju kod ove neugodne ekipe, onda je sigurno malo ko očekivao da će nekadašnji šampion Evrope odigrati samo 2:2 na svom stadionu protiv Hajdenhajma, kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu su Rojs i drugari odigrali jedan dosta dobar meč i slavili na gostovanju kod Hofenhajma, kada je bilo 1:3.
Pre toga je tim sa Signal Iduna Parka slavio i na svom terenu protiv neugodnog Volfsburga, kada je bilo 1:0, pa slobodno možemo konstatovati da forma nemačkog tima ide uzlaznom putanjom.
Što se tiče Lige šampiona, nemački predstavnik je na startu ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja imao jako težak posao, pošto je Borusija gostovala kod PSŽ-a, koji je zasluženo slavio na tom susretu rezultatom 2:0.
Kada su izostanci u pitanju, trener Terzić za ovaj veoma važan meč protiv Milana neće moći da računa na Menijea i Sabicera.

Milan: Rosoneri jure prvi trijumf na teškom gostovanju!

Poznato je da su Rosoneri pre dve sezone ponovo podsetili na onaj Milan iz slavnog perioda, pošto je klub sa San Sira mimo svih očekivanja stigao do Skueta.
Naravno, bilo je zaista teško očekivati da i prošla sezona bude i približno uspešna, međutim, deluje da svi navijači ovog kluba nemaju previše razloga za nezadovoljstvo.
Naime, ostvaren je primarni cilj, a to je naravno plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a kada smo već kod Lige šampiona treba podsetiti da su izabranici Stefana Piolija prošle sezone stigli čak do polufinala gde su nažalost eliminisani od najljućeg rivala Intera.
Veliko iznenađenje je predstavljala odluka čelnih ljudi kluba da proda Tonalija u Njukasl i to u transferu vrednom 70 miliona evra, ali je veoma zanimljivo da su Rosoneri za taj novac uspeli da dovedu nekoliko izuzetno kvalitetnih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Čukuezea, Pulišića, Okafora, Loftus-Čika, Rejndersa, Musu i Jovića.
Na startu novog izdanja italijanske Serije A, Rosoneri su pokazali ozbiljan kvalitet i u prvih nekoliko kola je nekadašnji šampion Evrope bio na prvom mestu na tabeli, uz naravno isti broj bodova kao i gradski rival Inter, koji je takođe bio nepogrešiv na startu sezone.
Onda je usledio “Derbi dela Madonina”, gde su izabranici Stefana Piolija pretrpeli jedan od težih poraza u svojoj istoriji.
Naime, Neroazuri su odigrali spektakularan meč i demolirali svog gradskog rivala, a taj duel je završen pobedom Intera od čak 5:1. Taj meč nam je pokazao da Rosoneri imaju ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, mada je to bilo evidentno i pred početak sezone.
Ipak, jedan od najtrofejnijih evropskih klubova se brzo oporavio od tog šoka i uspeo da veže tri pobede u prvenstvu i to protiv Verone, Kaljarija i Lacija u prošlom kolu, pa se trenutno puleni Stefana Piolija nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Inter, koji je u međuvremenu kiksnuo na svom stadionu protiv Sasuola.
Najzad, u prvom kolu Lige šampiona, Milan je samo remizirao na svom terenu protiv Njukasla kada nije bilo golova, uz konstataciju da je italijanski predstavnik na tom susretu propustio nekoliko sjajnih prilika za postizanje pogotka.
Za kraj, Pioli za ovaj meč protiv Borusije iz Dortmunda neće moći da računa na Benasera, Kaldaru, Kalulua, Krunića i Loftus-Čika.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro Dortmund igra na svom stadionu, ali sa druge strane će sasvim sigurno i Rosoneri dati sve od sebe da slave na ovom meču, pa je sva prilika da nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.80.

Naravno, i te kako realno je da i nemački, ali i italijanski predstavnik postigne makar po jedan pogodak na ovom susretu, a za sve to je Meridianbet pripremio koeficijent 1.62.

Za kraj, odbrana Milana nam je do sada pokazala dosta slabosti, što se možda i najbolje videlo u duelu protiv Intera, gde su Rosoneri primili čak pet pogodaka.
Ako na sve to uzmemo u obzir da Dortmund na svom Signal Iduna Parku igra za gol više, realno je da se fokusirate na igru D2+ uz sjajnu kvotu 2.15 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.