TIP DANA: Borusija Dortmund – Union Berlin: Milioneri koriste krizu kluba iz prestonice!

U subotu je na programu pregršt interesantnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se jedan od najzanimljivih igra na Signal Iduna Parku, gde će snage odmeriti ekipe Borusije iz Dortmunda i Union Berlina.
Početak susreta između dva tima koja predstavljaju Nemačku u Ligi šampiona je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Sjajne partije u poslednje vreme!

Dosta puta smo do sada u analizama Dortmunda pomenuli da je ova ekipa na jedan zaista neverovatan način ostala bez titule šampiona Nemačke, pošto je u poslednjem kolu prošlog izdanja Bundeslige, ovaj tim na svom stadionu odigrao samo 2:2 protiv Majnca, što je iskoristio Bajern i pobedom na gostovanju kod Kelna došao do jedanaestog uzastopnog naslova prvaka Nemačke.
U Dortmundu nije bilo previše vremena za tugovanje, pa su Milioneri u novu sezonu krenuli sa namerom da konačnu prekinu višegodišnju dominaciju Bajerna, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Utisak je da kada se sve sabere i oduzme, svi navjači popularnih Milionera imaju dosta razloga za zadovoljstvo sa dosadašnjim tokom sezone.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na četvrtom mestu na tabeli Bundeslige uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji igra spektakularno na startu prvenstva, i kako sada stvari stoje izabranici Ćabija Alonsa su prvi favoriti za naslov prvaka Nemačke.
Do sada je tim sa Signal Iduna Parka odigrao šest mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvario četiri trijumfa, uz dva remija, od čega je jedan ostvaren na domaćem terenu protiv novajlije Hajdenhejma, što je zaista predstavljalo ogromno iznenađenje.
U prošlom kolu su izabranici trenera Terzića odigrali jedan i te kako dobar meč i slavili na neugodnom gostovanju kod Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Na domaćem terenu je Dortmund do sada odigrao tri meča i ostvario dva trijumfa protiv Kelna i Volfsburga, i to sa minimalnim rezultatom, ali i već pomenuti remi protiv Hajdenhajma kada je bilo 2:2.
Što se tiče Lige šampiona, nemački predstavnik je na startu ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja imao jako težak posao, jer je vicešampion Nemačke gostovao kod PSŽ-a, koji je slavio na tom duelu sa 2:0.
U drugom kolu su Milioneri pružili jednu solidnu partiju protiv italijanskog Milana, ali ni to nažalost nije bilo dovoljno za trijumf, pošto je taj susret dva nekadašnja šampiona Evrope mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Terzić za ovaj duel protiv Union Berlina neće moći da računa na Humelsa, Sabicera i Bensebainija, dok je Menije pod velikim znakom pitanja.

Union Berlin: Šest vezanih poraza u svim takmičenjima!

Pre svega, treba istaći da je Union Berlin od tima koji je pre samo nekoliko godina po prvi put uspeo da se plasira u najkvalitetniji rang nemačog fudbala, došao do učešća u Ligi šampiona, pa je samim tim prošla sezona i najuspešnija u istoriji za popularne Šumare.
Klub iz prestonice Nemačke je sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli, a do toga je ova simpatična ekipa u najvećoj meri došla nakon sjajnih partija na domaćem terenu, gde je ova ekipa na sedamnaest odigranih susreta ostvarila čak jedanaest trijumfa uz šest remija, bez poraza.
Zanimljivo je da je klub iz prestonice i sezonu pre toga igrao na veoma visokom nivou, o čemu svedoči plasman u Ligu Evrope, gde je ova ekipa eliminisana u nokaut fazi, što ruku na srce i nije toliko teško palo Union Berlinu, koji se nakon toga fokusirao na nemački šampionat, a sve u nastojanju da dođe do tog četvrtog mesta na tabeli i direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Tokom leta je bilo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Leonarda Bonučija, Robina Gosensa ali i Kevina Volanda koji je stigao iz Monaka.
Poput prošle sezone, popularni Šumari su i ovog puta fantastično startovali, međutim, kako vreme prolazi deluje da klub iz Berlina igra sve slabije o čemu trenutno govori i jedanaesto mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
U prva dva kola izabranici Ursa Fišera su ostvarili dva trijumfa, i to prvo protiv Majnca na svom terenu, a onda i protiv Darmštada na gostovanju, a oba puta je bilo 4:1, a ko bi rekao da će to biti sve što smo od ovog tima videli do sada.
Od tada je ovosezonski predstavnik Nemačke u Ligi šampiona vezao čak četiri poraza u prvenstvu, uz samo jedan postignut pogodak, što je zaista premalo.
U prošlom kolu je Union Berlin doživeo poraz na gostovanju kod Hajdenhajma, kada je bilo 1:0, čime je novajlija u Bundesligi nastavio sa sjajnim partijama.
U Ligi šampiona su Šumari do sada doživeli dva poraza, i slobodno možemo konstatovati da su oba bila nesrećna, pošto su njihovi protivnici slavili golovima u sudijskoj nadoknadi.
Prvo je tu uradio Real koji je na svom stadionu golom neverovatnog Belingema slavio sa 1:0, a potom i Braga u prošlom kolu u jednom neverovatnom susretu u Berlinu koji je završen rezultatom 2:3, iako je nemački predstavnik u jednom trenutku imao dva gola prednosti.
Za kraj, Urs Fišer za ovo teško gostovanje kod Dortmunda neće moći da računa na Dela, Kediru, Šafera i Knohea.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Dortmund u poslednje vreme igra poprilično dobro, dok je Union Berlin nanizao čak šest poraza i mišljenja smo da će se ta negativna serija popularnih Šumara produžiti i nakon ovog susreta zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Očekujemo da popularni Milioneri od prvog minuta susreta krenu ofanzivno ka golu tima iz prestonice, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40.

Za kraj, utisak je da nas na Signal Iduna Parku očekuje pre svega jedan izuzetno efikasan duel, pa savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.