Najava i analiza: La Liga, 9. kolo: Repriza finala Kupa Kralja, Jorgandžije dočekuju Sosijedad, Barsa kod Granade!

Od petka su na programu mečevi devetog kola španskog prvenstva. Najzvučniji meč se igra na Vanda Metropolitanu gde će Atletiko Madrid ugostiti Sosijedad što će ujedno biti i duel dva kluba koja ove godine predstavljaju Španiju u Ligi šampiona.
Real Madrid dočekuje Osasunu u reprizi finala španskog Kupa Kralja, dok Barselona putuje na teško gostovanje kod Granade.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Sevilje i Rajo Valjekana, kao i Majorke i Valensije.
Ako se osvrnemo na tabelu, u ovom trenutku se Real Madrid nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Na trećem mestu je trenutno mimo svih očekivanja ekipa Đirone, dok se na četvrtoj poziciji nalazi Atletiko Madrid koji ima bod viška u odnosu na petoplasirani Sosijedad i dva više od Bilbaa.
Na dnu tabele nalazi se Almerija koja je do sada sakupila samo tri boda, a u zoni ispadanja su još i Granada i Selta.

Atletik Bilbao – Almerija – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Prvi duel ovog kola se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao dočekati Almeriju. Primarni cilj ponosa Baskije biće plasman u Ligu Evrope, mada je utisak da će svi u klubu biti zadovoljni ako Atletik na kraju bude stigao i do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U ovom trenutku se Bilbao nalazi na šestoj poziciji na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz u najvećem derbiju Baskije od Sosijedada, kada je bilo 3:0.
Almerija sa druge strane ima dosta problema na startu prvenstva, o čemu najbolje svedoči tabela koja nam govori da se ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda što je zaista premalo.
Sve osim pobede domaćina bi bilo preveliko iznenađenje, a uvereni smo da nam premijerni susret devetog kola donosi i dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.63 u Meridianu.

Kadiz – Đirona – 2 @ 2.25 u Mozzartbet

Primarni cilj Kadiza će ove sezone svakako biti opstanak u društvu najboljih, a do sada je ova ekipa sakupila devet bodova u špansko prvenstvu što je trenutno dovoljno za sredinu tabele.
U prošlom kolu je ova ekipa dobrano namučila Atletiko Madrid na strani, vodila u jednom trenutku čak i sa 0:2, ali su na kraju Jorgandžije ipak preokrenule i zasluženo stigli do trijumfa.
U goste im stiže Đirona, koja se sve do prošlog kola nalazila na senzacionalnom prvom mestu na tabeli što je nešto što je zaista malo ko mogao da pretpostavi.
Ipak, u prošlom kolu su Katalonci doživeli težak poraz na svom terenu protiv Real Madrida kada je bilo 0:3, koji je na taj način zaseo na prvo mesto na tabeli.
Mišljenja smo da će gosti brzo preboleti taj poraz od Madriđana i makar za kratko ponovo zasesti na prvo mesto na tabeli pa preporučujemo 2 uz kvotu 2.25 u Mozzartu.

Real Madrid – Osasuna – GG @ 2.00 u Maxbet

Real Madrid igra veoma dobro u poslednje vreme, a to se najbolje videlo na gostovanju u prošlom kolu kod u tom trenutku prvoplasirane Đirone kada je bilo 0:3, a odmah nakon toga i u Ligi šampiona, gde je kraljevski klub slavio na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kod Napolija, kada je bilo 2:3.
Trenutno se izabranici Karla Ančelotija nalaze na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Osasuna je prošle sezone igrala finale Kupa Kralja i to upravo protiv Reala, a najtrofejniji evropski klub je slavio na tom susretu sa 2:1.
Što se tiče trenutnih partija kluba iz Pamplone, sigurno da može bolje, a nagoveštaj toga desio se u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na gostovanju kod Alavesa, kada je bilo 0:2.
Real je svakako favorit, ali vrlo lako se može desiti da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak pa savetujemo igru GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Majorka – Valensija – 1 @ 2.39 u CircusBet

Na prvi pogled, ono što je veoma karakteristično za Majorku u poslednje vreme su mečevi sa velikim brojem pogodaka.
Prvo je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Đirone kada je bilo 5:3, pa je onda Majorka remizirala na svom terenu protiv Barselone rezultatom 2:2, a isti rezultat je bio i u prošlom kolu na nimalo prijatnom gostovanju kod Rajo Valjekana, nakon čega se ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli.
U goste im stiže Valensija koja i ovog puta igra po sistemu toplo-hladno, a trenutno se popularni “slepi miševi” nalaze na devetoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Barahe doživeli težak poraz na gostovanju kod Betisa, kada je bilo 3:0.
Majorka igra dosta bolje u poslednje vreme nego na startu sezone, pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.39 u CircusBetu.

Sevilja – Rajo Valjekano – 1 @ 1.85 u Mozzartbet

Drugu godinu zaredom Sevilja ima ogromnih problema na startu prvenstva, međutim kakva je situacija bila u prvih nekoliko kola sada još to izgleda i dobro, iako je u prošlom kolu aktuelni osvajač Liga Evrope izgubio na gostovanju kod Barselone, što je ruku na srce bilo i očekivano.
Trenutno se Berberini nalaze na petnaestom mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, što je zaista premalo za tim koji želi u Ligu šampiona.
Rajo Valjekano je trenutno stacioniran na osmoj poziciji na tabeli a nakon trijumfa na domaćem terenu protiv Alavesa, klub iz Valjehasa je vezao tri remija, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala 2:2 protiv Majorke na svom stadionu.
Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, uz konstataciju da je domaćin ipak veliki favorit, pa savetujemo igru na pobedu Sevilje uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Viljareal – Las Palmas – 3+ @ 1.77 u Meridianbet

Viljareal ima baš dosta problema ove sezone, a trenutno se popularna “žuta podmornica” nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz osam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Liga Evrope samo remizirao na gostovanju kod Hetafea, kada nije bilo pogodaka.
Las Palmas je prošle sezone igrao sjajno, obezbedio ulazak u La Ligu, a svakako da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, što naravno neće biti nimalo lak zadatak za tim sa Kanarskih ostrva.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Selte iz Viga, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Viljareal je favorit, a utisak je da bi nam ovaj susret na Keramici mogao doneti i dosta pogodaka, pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 1.77 u Meridianu.

Atletiko Madrid – Sosijedad – GG @ 1.98 u Maxbet

Atletiko Madrid kako vreme prolazi pruža sve bolje partije, i deluje da je onaj katstrofalan poraz na gostovanju kod Valensije bio samo slab dan za izabranike Čola Simeonea.
U prošlom kolu su Jorgandžije nakon velikog preokreta uspele da savladaju Kadiz sa 3:2, a preokret je španski predstavnik napravio i u drugom kolu Lige šampiona, kada je ova ekipa na svom stadionu savladala nimalo naivnu ekipu Fejnorda sa istim rezultatom kao i Kadiz nekoliko dana ranije.
Sve to je u ovom trenutku dovoljno za četvrto mesto na tabeli uz bod manjka u odnosu na petoplasirani Sosijedad koji im i dolazi u goste ovog puta.
Tim sa Anoete je u drugom kolu Lige šampiona ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Salcburga, a na sve to je ova ekipa u prošlom kolu prvenstva u najvećem derbiju Baskije savladala Atletik Bilbao sa 3:0, zbog čega ovaj tim u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje kod nekadašnjeg šampiona Španije.
Svakako, ovo je najzanimljiviji susret ovog kola, a pošto i jedna i druga ekipa u poslednje vreme postižu dosta pogodaka, predlažemo igru GG uz sjajnu kvotu 1.98 u Maxbetu.

Alaves – Betis – G2+ @ 3.05 u Meridianbet

Sigurno je da je Alaves jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, a nakon ne toliko lošeg starta prvenstva, ova ekipa u poslednje vreme pruža poprilično slabe partije.
To se odlično videlo i na meču prošlog kola u kom je tim iz Baskije poražen na svom stadionu od Osasune, pa se u ovom trenutku Alaves nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
Betis je sa druge strane u prošlom kolu odigrao sjajan meč, verovatno i najbolji ove sezone protiv Valensije kada je bilo 3:0, a nakon tog trijumfa nad “slepim miševima” Andalužani se nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Atletik Bilbao.
Mišljenja smo da će Zeleni iskoristiti slabije partije domaćina u poslednje vreme, a i te kako realno je da Betis postigne makar dva pogotka na ovom duelu uz kvotu 3.05 u Meridianu.

Selta – Hetafe – 1 @ 2.01 u CircusBet

Selta ponovo igra ispod svih očekivanja, a trenutno se klub iz Galicije nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Na poslednja četiri susreta u prvenstvu ova ekipa je doživela čak tri poraza uz jedan remi, a u prošlom kolu je ovaj tim izgubio i na gostovanju kod Las Palmasa, kada je bilo 2:1.
Sa druge strane, Hetafe je za sada ostvario poprilično dobar utisak, a tim iz predgrađa Madrida je u prošlom kolu uspeo da odoli i Viljarealu na svom stadionu, pošto je taj duel završen bez pogodaka.
Trenutno se nekadašnji učesnik Liga Evrope nalazi na solidnom jedanaestom mestu na tabeli, a poznato je da ova ekipa igra daleko slabije na strani nego na svom stadionu.
Sve to bi mogla i morala da iskoristi Selta pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 2.01.

Granada – Barselona – 3+ @ 1.47 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola nam donosi jedan u najavi veoma interesantan duel u kom će Granada na svom terenu ugostiti Barselonu.
Domaćin se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, a na osam odigranih susreta ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak pet poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Almerije u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:3.
Barsa će na ovom duelu nastupiti bez Levandovskog koji se povredio u meču Lige šampiona protiv Porta, što će svakako biti veliki hendikep za Katalonce.
U prošlom kolu je Barselona u velikom derbiju na svom terenu savladala Sevilju kada je bilo 1:0, što je trenutno dovoljno za drugo mesto na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
Vrlo lako nam ovaj susret može doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo igru na 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.