Tip dana košarka: Crvena Zvezda – Cedevita Olimpija: Crveno-beli nastavljaju pobednički niz!

Crvena zvezda

U okviru drugog kola ABA lige Crvena Zvezda će u hali Aleksandar Nikolić ugostiti ekipu Cedevita Olimpije. Obje ekipe su u prvom kolu trijumfovale ali Zvezda u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Meč je na programu od 19 časova i 45 minuta.

Crvena Zvezda: Pobeda se ne dovodi u pitanje

Klub sa Malog Kalemegdana je prošle sezone izgubio finale, prvi put posle tri uzastopne titule. Partizan je bio bolji posle pet teških mečeva, pa je tako Zvezda ostala na ukupno šest regionalnih titula. Tokom ljeta su napravili ozbiljnu rekonstrukciju sve pod dirigentskom palicom prekaljenog trenerskog lisca Duška Ivanovića. Za razliku od prošle sezone kada je Ivanović radio sa timom koji nije on sastavio, sada je sve rađeno po njegovim notama. Crveno-bijeli su doveli čak 10 novih imena, svi ozbiljni i iskusni igrači na evroligaškom nivou. Dovoljno je samo da pomenemo Šabaza Nejpira, Miloša Teodosića ili Majka Tobija i sve vam je jasno kakav je tim sastavljen. Jednostavno rečeno, Zvezda na svakoj poziciji ima po dva igrača, dva kvalitetna igrača koji mogu da se nadmeću sa svima u Evroligu, a u ABA ligi bi sve osim meča sa Partizanom trebalo da bude rutina. Naravno, sport uvijek donese neko iznenađenje, ali sada bi zaista bilo potrebno čudo da neko nadigra ovakav tim sa Malog Kalemegdana ali čuda su uvijek moguća. Priča se i o napadu na F4 Evrolige, a u regionalnim okvirima, sve osim titule je neuspijeh. Potvrdila je sve ovo Zvezda u prvom meču ABA lige protiv Igokee u Laktašima, kada su rutinski slavili sa 18 poena razlike, dok su u Evroligi u prvo kolu savladali ekipu ASVELa i to veoma ubjedljivom igrom, sa čak 21 poenom razlike. U ovim mečevima su se posebno istakli novajlije Nejpir, Geidrajtis i Tobi, dok je Nedović standardno odigrao veoma dobro.

Cedevita Olimpija: Mogu li do iskoraka ove sezone?

Onog momenta kada je Cedevita objavila da na mjesto trenra dovodi Simonea Pjaniđanija, čitava liga je morala da zastane za trenutak i čestita timu iz Ljubljane. Jednostavno, Simone Pjaniđani je ime koje zaslužuje poštovanje. Neko ko je godinama bio u Evroligi, osvajao titule u Italiji i Izraelu, a definitivno ima kredibilitet koji bi mogao da pokrene projekat iz Ljubljane. Još od momenta kada se Cedevita preselila iz Zagreba i fuzionisala sa Olimpijom, uvijek je falilo nešto. Ili podrška publike, ili neko jako ime koje bi pokrenulo sve. Sada je to Pjaniđani koji će svojim autoritetom pokrenuti novi projekat. Iako u Cedeviti ima nekoliko dobro poznatih imena na čelu sa Jakom Blažičem i Džastinom Kobsom, za sada forma nije ni blizu adekvate. Vidjelo se to i u Podgorici na ABA Superkupu kada je Cedevita izgledala nemoćno. Doduše i sam Pjaniđani je rekao u da su daleko od željene forme, i da ne izgledaju dobro na terenu, ali da igrači imaju pravi pristup i da će kako vrijeme bude odmicalo to biti sve vidljivije i na parketu u vidu rezultata. Međutim, sa takvim igračima, teško da će Cedevita uspjeti da ugrozi nekoga na samom vrhu. Prošle sezone su mogli da se pohvale da su natjerali Partizan da igra majstoricu u polufinalu prije nego što je četa Željka Obradovića prošla u finale, a kasnije osvojila i titulu. Cedevita Olimpija je u prvom kolu slavila protiv Mege rezultatom 89:87, dok su se u prvo kolu Evrokupa propisno obrukali pošto su poraženi od ekipe Hapoela sa čak 27 razlike!

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je očekivano ekipa Crvene Zvezde, čija pobjeda se plaća kvotom 1.20 u MaxBet kladionici, dok se pobjeda gostiju plaća kvotom 7.90.

Mi vam predlažemo pobjedu Zvezde sa hendikepom, tj H1 (granica 14.5) po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici. Za vas koji ganjate nešto veće kvote predlažemo da gađate četvrtinu sa najviše postignutih poena. Naš prijedlog je druga četvrtina za koju se plaća kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.