Tiket dana (nedelja, 08.10.2023)

Tiket dana

Kakav dan sa koliko derbija je pred nama. Gotovo u svakoj ligi igraće se po jedan veliki derbi, a u nekima i više njih. Teško je odrediti koji meč privlači najviše pažnje, ali je to, najverovatnije, okršaj Arsenala i Mančester Sitija. Nije bilo lako sastaviti ni tiket, pogotovo u ovom obilju događaja. Kvote su bile važeće u vreme pisanja teksta.

Brajton – Liverpul – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Možda je nekome čudno zašto smo se odlučili za Liverpul u meču protiv sjajnog Brajtona. Galebovi su hit, ne samo ovog prvenstva, ali nam se čini da malo popuštaju u formi. Prošle sedmice su doživeli veoam ubedljivi poraz u Birmingemu od Aston Vile sa 6:1, ali su zato u četvrtak uspeli da nadoknade dva gola minusa na Velodromu i osvoje svoj prvi evropski bod u duelu sa Olimpikom u Marseju. Liverpul je bio ”žrtva” neshvatljivih sudijskih odluka u derbiju sa Totenhemom i upisao je prvi prvenstveni poraz u sezoni. Nisu ga Redsi zaslužili, odolevali su sa dva igrača manje sve do poslednjih sekundi sudijske nadoknade kada je njihov štoper Matip zakucao loptu u sopstvenu mrežu. Mora Klopov tim da se brzo uzdigne, da to mogu pokazali su pobedom nad Belgijancima u Ligi Evrope, pa verujemo da mogu do trijumfa i na jugu Engleske. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.10.

Mitjiland – Randers – 1,2+ @ 1.80 u Mozzartbet

Domaćin je u odličnoj formi što nije bio slučaj na početku Super lige Danske. Pitanje je samo može li Mitjiland da sustigne timove iz vrha tabele i uključi se u borbu za titulu. Razlika od pet bodova, koliko imaju manje od aktuelnog šampiona FC Kopenhagena nije velika, a to mogu da zahvale pobedom na Parkenu prošle sedmice. Da je bilo suprotno Lavovi bi sada imali11 bodova više i verovatno bi snovi o peharu za ekipu iz Herninga bili ugašeni. Sada dočekuju solidni Randers, gosti su tim koji želi u plej-of posle prvog dela sezone, a sada se nalaze na 9. mestu, ali bi u gornji dom mogli da uđu već posle ovog meča, u slučaju uspeha. Po nama je Mitjiland favorit, a ovo je utakmica poslednjeg kola prvog dela regularne sezone. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina, a za 1,2+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Jang Bojs – Bazel – 1,2+ @ 1.70 u Mozzartbet

Kvalitet ”mladih momaka” iz Berna nije upitan, i to što su bili pet puta šampioni u poslednjih šest godina nikako nije slučajno. Oni su na tronu u Švajcarskoj nasledili ekipu Bazela, i jedno vreme su ova dva tima bili jedini konkureni za pehare. Vreme se promenilo utoliko da je Bazel u ovom momentu dalkeo od titule, nalaze se tek na 10. mestu sa istim brojem bodova pred ovo kolo kao i dva tima sa samog dna. I Bazel, ako i Jang Bojs, ima utakmicu manje, ali taj zaostali meč ”mlade momke” može da odvede na vrh, a njih samo da udalji sa dna. Domaćin igra i Ligu šampiona, u sredu je osvojio bod na vrućem terenu u Beogradu, pa sada može da se posveti sustizanju Ciriha u domaćem prvenstvu. Bazel teško da ima šta da traži u Bernu, a uz pobedu jang Bojsa dodajemo i dva gola na tim koji predvodi nekadašnji trener Bazela iz šampionskih dana, Rafael Viki. Za 1,2+ kvota je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Volfsberger – Šturm – 2 @ 1.80 u Mozzartbet

Evo jedne utakmice iz austrijeske Bundeslige u kojoj odlični Šturm gostuje kod Volfsbergera. Ekipa iz Graca se nada da bi ove sezone mogla i da prekine dominaciju Bikova iz Salcburga, a za pravo im daje i trenutni poredak na tabeli. Salcburg je prvi ali ima samo bod više od Šturma. Crno-beli iz Graca se sa setom sećaju vremena kada ih je predvodio Ivica Osima i kada su, pored titula u Austriji, igrali i u Ligi šampiona. I sada su u Evropi, deo su Lige Evrope a u četvrtak su pobedili u Poljskoj protiv njihovog šampiona Rakova. Volfsberger je na visokom 5. mestu ali sa solidnim zaostatkom za Salcburgom i Šturmom, bez vekikih izgleda da mogu da ih ugroze. Za njih je najvažnije da budu u plej-ofu, a ako ovako nastave sigurno da hoće. Punih godinu dana prošlo je od prethodnog duela ova dva tima, pa je sigurno da će gostovanje Šturma izazvati veliku pažnju u ovom gradiću. Gosti ne smeju da dozvole da gube bodove u mečevima sa, na papiru, ”manjim” ekipama, pa ovde predlažemo dvojku sa kvotom 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 11.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.