Tiket dana Evroliga (četvrtak, 12.10.2023)

Pred nama je drugo kolo najjačeg košarkaškog takmičenja na Kontinentu. Jedna utakmica je odložena, a prve četiri utakmice igraju se večeras. kvote i granice važile su u vreme sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Real Madrid – Oba Tima Daju + (granica 77,5) @ 1.90 u SuperBet

U duelu dva poslednja šampiona Evrope teško je odrediti favorita. Madriđani, aktuleni prvaci, pobedili su teškom mukom na gostovanju u Vitoriji, ali treba reći da su se Baskoniji suprotstavili bez dvojice veoma bitnih košarkaša, Valtera Tavaresa i Gabrijela Deka. Sva je prilika da će se ova dvojica pojaviti na parketu u Istanbulu, samo je pitanje sa kolikom minutažom. U međuvremenu je Real savladao i ekipu Dalasa, NBA ligaša koji se sprema za novu sezonu. Glavna zvezda bio je Luka Dončić, nekadašnji as Reala, a sada jedan od najboljih košarkaša sveta i predvodnim tima iz Teksasa. Efes je ubedljivo izgubio na gostovanju u Barseloni, pa duel sa Realom doćekuje uz mali pritisak. U timu više nema Micića, Danstona i Singltona, kao i trenera Ergina Atamana, ali su tu Darijus Tompson, Tajrik Džons i Derek Vilis. Uz Džonsa iz Turk Telekoma stigao je i trener tog kluba Erdem Čan. Real se pojačao svojim bivšim igračem Fakundom Kampacom, koji je na mestu organizatora igre zamenio Najdžela Vilijamsa – Gosa. Otišao je i iskusni Hanga, čiji je novi klub Crvena zvezda. Očekujemo efikasan duel, a oba tima imaju odličan napadački potencijal. Predlog je oba tima daju + poene, a granica u kladionici SuperBet je 77,5 poena. Kvota je 1.90.

Alba – Baskonija – 2,UP+ (granica 167,5) @ 3.25 u SuperBet

Da nemački tim neće imati laku sezonu jasno je već posle prelaznog roka, u kome su Albatrosi ostali bez trojice mođda i najboljih igrača. otišli su Maodo Lo, Luk Sikma i Džejlen Smit, a nisu dovedena odgovarajuća pojačanja, izuzimajući Sterlinga Brauna, nekada NBA košarkaša. U prvom kolu Alba je poražena od drugog nemačkog tima u Evroligi, Bajerna u Minhenu. Taj rezultat nije iznenađenje, ali treba reći da su se Berlinci pokazali u dobom svetu i tokom meča često bili u vođstvu. Mnogo više je navijače razočarao neuspeh u Bundesligi od Ulma, kada su primili čak 100 poena. Olinde, Timan i novajlija Met Tomas su bili jedini dvocifreni u Minhenu, dok je protiv Ulma, pored Timana i Tomasa, zapažen bio i Braun. Baskijci su odigrali veoma neizvestan meč protiv Reala i imali su šansu da krenu trijumfom. Šut za pobedu promašio je Markus Hauard, pa su bodovi otišli u špansku prestonicu. Baskonija je ostala bez Darijusa Tompsona, Rokasa Gedraitisa, Homsa i Enoha, dok su stigli Miler-Mekintajer, Menion, Moneke i Diop. U prvoj utakmici Evrolige Kostelo je ubacio 16 koševa, dok su dvojica novajlija, Niko Menion i Čima Moneke dodali po 13. Markus Hauard, košgeter Baskonije, zaustavio se na samo 10 poena. Alba će učiniti sve da bude uspešnija nego prošle sezone kada su podelili poslednju poziciju sa Asvelom, a ako to želi mora da dobija ovakve mečeve. Baskonija nam deluje ozbiljnije i predlažemo njihovu pobedu uz (+) poene ukupno. Granica je na 167,5 koševa ukupno. Za kombinaciju 2,UP+ kvota je 3.25 u kladionici SuperBet.

Panatinaikos – Bajern – 1,UP- (granica 159,5) @ 2.80 u SuperBet

Ništa nije krenulo po planu za Zelene na startu sezone. Dva puta su izgubili od Olimpijakosa u samo sedam dana, prvo u Super kupu Grčke a onda i u prvom kolu nove sezone u Evroligi. Taj poraz sigurno im je teže pao jer je doživljen pred svojim navijačima. Letos je Pao, uz Zvezdu, bio najaktivniji na tržištu. Stigao je veliki broj novih košarkaša, ali i trener Ergin Ataman. Teško je sve i nabrojati, Kostas Slukas, Luka Vildoza, Matijas Lesor, Huančo Ernangomez, Papapetru, Balcerovski, Mitoglu, Grent, Gej… Klub je, logično, mnogo igrača i napustili i tek se trebaju svoditi računi. Protiv Bajerna neće igrati Slukas koji se povredio, pa to može biti veliki hendikep. Organizaciju će morati da preuzem Vildoza, ali i Kajl Gaj, košarkaš koji je blstao u Huventudu, ali se u Atini još nije pokazao u pravom svetlu. Bajern je startovao pobedom nad Albom u svenemačkom duelu u prvom kolu. Najveća promena se dogodila na klupi, Trinkijerija je zamenio iskusni Pablo Laso, ali su stigli i neki novi košarkaši. To su Karsten Edvards, Silvain Francisko, Leandro Bolmar, Devin Buker, Danko Branković i najveće pojačanje Serž Ibaka. Francisko je za sada najviše pokazao, a bio je najefikasniji i protiv Albatrosa. Tu su i nemački reprezentativci, novi prvaci sveta, Obst i Bonga. I bez Slukasa Pao mora da pobedi jer je strpljenje navijača, posle katastrofalne prošle sezone, vrlo upitno. Uz jedinicu dodajemo i manje poena ukupno od granice, a ona je na 159,5 koševa. Za 1,UP- koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 2.80.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici SuperBet iznosi 17.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.