MEČ DANA: Ukrajina – S. Makedonija: Pobeda podgreva nadu za EURO, poraz eliminiše jednu od reprezentacija!

U okviru 7. kola kvalifikacija za EURO koji se naredne godine održava u Njemačkoj, reprezentacija Ukrajine će u Pragu dočekati reprezentaciju S. Makedonije. Ovaj meč će biti direktna borba za drugo mjesto a poraženi u ovom meču će praktično ostati bez šanse za plasman na EURO.

Ukrajina: Pobjeda imperativ

Reprezentacija Ukrajine je porazom startovala ove kvalifikacije, pošto su poraženi od Engleske rezultatom 2:0, da bi nakon toga vezali dvije pobjede i to upravo protiv Makedonije u junu, rezultatom 2:3, kada su posle nevjerovatnog preokreta upisali 3 veoma značajna boda. Žuto-plavi su hrabro remizirali protiv sastava Gereta Sautgejta 1:1 prije nešto više od mjesec dana na neutralnom terenu u poljskom Vroclavu, i time sebi značajno poboljšali šanse u trci sa Italijanima. Tri boda više, uz doduše i utakmicu više, stavljala su ih u situaciju da im bod na San Siru i te kako bude dovoljan. Pokazali su Ukrajinci više puta u prošlosti da umeju da se odbrane kada im bod igra, a defanzivnih resursa da zaustave moćne napade svakako im ne manjka. Međutim nisu uspijeli pošto su prije tačno mjesec dana poraženi od Italije rezultatom 2:1. Drhtale su tribine milanskog stadiona sve dok Davide Fratezi, vezista Intera, nije je u svojoj kući postigao dva gola i doveo Italiju do vođstva od 2:0. Otvorio je meč golom u 12. minutu na dodavanje Zakanjija, mada je svemu prethodila kardinalna greška Jakima Konoplje, koji je ispred svog šesnaesterca izgubio loptu i tako odmah poremetio planove Ukrajine. Fratezi je razliku duplirao u 29. minutu. Bio je to dosta srećan gol, odbitak, karambol ispred mreže Ukrajine. Vratila se Ukrajina u igru u 41. minutu. Miljenik sreće bio je Andrej Jarmolenko, do kog se lopta odbila posle nespretne reakcije odbrane Italije nakon njegovog prvog pokušaja. Mirisalo je posle toga na vrlo vruće drugo poluvrijeme ali Ukrajina je imala samo jednu ozbiljnu šansu do kraja, kada je neoprezan bio Nonto, kojem se iza leđa prikrao Konoplja, nadskočio ga na petercu, međutim, lopta je prošla pored gola. Kada je riječ o sastavu selekcije Ukrajine moramo istaći Mikolu Matvijenka i Ilju Zabarnjina koji su se pokazali kao čvrst stub u dosadašnjem toku kvalfikacija, pojačan bekom Evertona Vitalijem Mikolenkom, koji igra sve bolje u oba pravca, kako za klub, tako i za državni tim. Zinčenko, Mudrik i Jaremčuk sada već standardno čine trojac od kog zavisi koliko će Ukrajina biti opasna po gol rivala. Moglo bi se reći da Ukrajina ovde ima imperativ pobjede jer samo 3 boda im garantuju nastavak borbe sa Italijom koja sada ima isto broj bodova ali i utakmicu manje od njih. Meč će biti odigran na Epet Areni u Pragu koja prima nešto više od 18 hiljada gledalaca, a pravdu na ovom meču će dijeliti Slavko Vinčić iz Slovenije.

S. Makedonija: Ne bi bilo prvi put da Makedonci iznenade

Ne blistaju Risovi pod vođstvom selektora Blagoja Milevskog. U junskom ciklusu izgubili su kod kuće od Ukrajine (2:3) posle vođstva sa dva gola, a potom na Old Trafordu doživjeli istorijski debakl od Engleske (7:0), što je najveći poraz Makedonije u istoriji. To je donijelo turbulencije u reprezentaciji. Kapiten Stefan Ristovski je povukao nogu i poručio da neće više igrati dok je Milevski selektor, ali, ipak, Fudbalski savez Makedonije je stao iza selektora i poručio da ima još dva mjeseca ugovora i da će da ga odradi. Makedonija je u fudbalskom smislu doživjela bajku plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020, ali je od tada reprezentacija u slobodnom padu. Risovi su rekordnim porazom od Engleske (0:7) na Old Trafordu teško udarili u dno, pa su počele turbulencije. Da postoji podjela u reprezentaciji svjedoči činjenica da su na objavu Ristovskog podrškom reagovali Stole Dimitrievski, Aleksandar Trajkovski, Enis Bardi, Visar Musliu, Egzon Bejtulai, David Babunski, Davor Zdravkovski, Boban Nikolov, sadašnji ili bivši reprezentativci Makedonije. Kapiten je dobio podršku od makedonske legende Gorana Pandeva, kao i od bivšeg selektora Igora Angelovskog, koji važi za najuspešnijeg selektora u istoriji A tima. Nakon tog meča uslijedio je duel u Skoplju protiv selekcije Italije, bojali su se u taboru Makedonije da ne dožive još jedan ubjedljiv poraz ali očigledno da im Italija kao protivnik izuzetno prija, pošto su ponovo uspijeli da naprave iznenađenje i otkinu bod (1:1). Italijanima je glave došao Enes Bardi. Desetak minuta prije kraja vezista Trabzona je sjajnu formu iz kluba prenio u selekciju, izveo slobodan udarac desetak minuta prije kraja, matirao Đanluiđija Donarumu i uskratio favorite za kompletan plijen, na koji je računao. Kada su Italijani poveli golom Imobila vjerovalo se da je to – to. Da će Italijani u nastavku “zaključati” meč kako su to istorijski često znali. Vremena su se promjenila, ne samo da “svi igraju fudbal”, nego ni odbrana Azura nije tako čvrsta kao prije. Najprije joj je zaprijetio Bojan Miovski, pa Eljif Elmas, a onda se pojavio Bardi iz prekida ostavio Makedoncima nadu da bi mogli na Evropsko prvenstvo. Niko im nije davao mnogo šansi da će učestovati na prethodnom, a ko zna, možda opet iznenade. Makedonija sada ima isti broj bodova kao Italija i Ukrajina, jer nije propustila zicer, pobjedila je kao gost Maltu sa 2:0. Ipak, ukoliko ne slave u ovom meču teško da mogu nečemu da se nadaju, jer će do kraja kvalifikacija igrati u gostima protiv Italije, a dočekaće i Englesku.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je reprezentacija Ukrajine, njihova pobjeda se plaća kvotom 1.65 u SuperBet kladionici, dok se pobjeda Makedonije plaća kvotom 5.45.

Pošto će obje reprezentacije željeti pobjedu koja bi ih ostavila u trci za drugo mjesto, mi vam predlažemo igru GG po kvoti 2.05 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 3.55 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.