TIP DANA: Mađarska – Srbija: Kolom na čardaš!

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj polako ali sigurno ulaze u svoju završnu fazu, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč grupe G u kom će u Budimpešti snage odmeriti selekcije Mađarske i Srbije.
Pre ovog kola obe reprezentacije dele prvu poziciju na tabeli uz isti broj bodova, uz napomenu da Mađari imaju meč manje u odnosu na Orlove, ali i bolji međusobni skor, pošto su u Beogradu Soboslaj i drugari slavili sa 1:2.
Početak meča na “Puškaš Areni” zakazan je za 20 časova i 45 minuta.

Mađarska: Stvari za sada teku po planu!

Ako se malo vratimo u istoriju, svakako ćemo doći do zaključka da je Mađarska nekad bila fudbalska velesila, a u prilog tome ide i podatak da je ova selekcija dva puta igrala finale Mundijala.
U prvom su 1938. godine Mađari poraženi od Italijana sa 4:2, a u drugom je ova reprezentacija 1954. godine takođe izgubila, i to od Zapadne Nemačke rezultatom 3:2, a opšti utisak je da se Mađarska u oba finala nimalo nije obrukala.
Na Mundijalu u Švedskoj, ova reprezentacija je eliminisana još u grupnoj fazi, a nakon toga je “Laka konjica” na Svetskom prvenstvu 1962. godine, ali i četiri godine kasnije stigla do plasmana u četvrtfinale, i to je otprilike sve što smo ove selekcije videli na velikim takmičenjima.
Poražavajuće zvuči podatak da se Mađarska još od Mundijala u Meksiku 1986. godine nije plasirala ni na jedno Svetsko prvenstvo, dok su Mađari koliko toliko redovni na EURU, iako se na poslednjem nisu proslavili.
Prva zvezda ove selekcije je naravno Dominik Soboslaj, koji je ovog leta u transferu vrednom 70 miliona evra pojačao Liverpul.
Nakon žreba za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj, bilo je jasno da su Mađari uz Srbiju glavni favoriti za odlazak na EURO, a tako sada stoje stvari i na tabeli.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Marka Rosija nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Srbija, ali uz podatak da Mađari imaju meč manjka.
Do sada je nekadašnji finalista Mundijala odigrao četiri meča u ovim kvalifikacijama i ostvario tri trijumfa uz remi na gostovanju kod Crne Gore kada nije bilo pogodaka.
Sve je počelo od meča protiv Bugarske na domaćem terenu u kom je “Laka konjica” slavila sa 3:0, a nakon toga je usledilo pomenuto gostovanje kod Crne Gore u kom nije bilo pobednika.
Usledio je duel na domaćem terenu protiv Litvanije u kom su Mađari bez većih problema slavili sa 2:0, da bi nakon toga, u derbiju grupe izabranici Marka Rosija nadigrali i savladali Srbiju u Beogradu sa 1:2, uz konstataciju da je to bio najbolji meč ove selekcije u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.
Naravno, treba napomenuti da će plasman na završnicu prvenstva obezbediti dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, i zaista teško je očekivati da to na kraju ne budu Mađarska i Srbija.

Srbija: Blede partije, ali deluje da će to biti dovoljno za plasman na EURO!

Od ogromne euforije pred početak Mundijala, došli smo do toga da su Orlovi jedno od najvećih razočarenja prošlog Svetskog prvenstva.
U grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, Srbija je zauzela poslednje mesto u grupi, uz samo jedan osvojen bod i to u duelu protiv Kameruna koji je završen rezultatom 3:3.
Poražavajuće zvuči podatak da su puleni Dragana Stojkovića Piksija na tri odigrana meča na Mundijalu primili čak osam golova, pa se još jednom pokazalo da je odbrana godinama unazad najveći problem ove selekcije.
Nakon novog neuspešnog učešća na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri, Orlovi su se okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde u poslednje dve decenije ova reprezentacija nije imala nimalo uspeha.
Ipak, ovog puta će na EURO otići po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake grupe, i zaista je teško očekivati da Srbija u ovakvoj grupi ponovo ne dođe do plasmana na završni turnir.
Podsećamo vas, pod Orlova, tu su još i selekcije Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije, i odmah pri samom žrebu je delovalo da ćemo Srbiju konačno imati prilike da gledamo na Evropskom prvenstvu, a poslednji put je to bio slučaj još davne 2000. godine, kada je ova selekcija nastupala pod imenom Jugoslavija.
Tim u odnosu na Mundijal se nije previše promenio, a u prvom kolu je bez većih problema na domaćem terenu savladana selekcija Litvanije sa 2:0. Usledio je ne preterano dobar meč na gostovanju kod Crne Gore, u kom su ipak Piksijevi puleni slavili sa 0:2, i za kratko vreme izbili na prvom mestu na tabeli.
Ipak, nakon toga je usledilo bolno prizemljenje u Razgradu pošto je Srbija odigrala samo 1:1 protiv Bugarske i to nakon pogotka Darka Lazovića u poslednjim trenucima susreta.
Da se Orlovi nalaze u lošoj formi najbolje se videlo odmah nakon toga, kada su Aleksandar Mitrović i drugari na svom terenu poraženi od Mađarske sa 1:2.
Najzad, u prošlom kolu je savladana Litvanija na gostovanju, što je naravno bilo dovoljno za mir u kući i deobu prvog mesta na tabeli sa Mađarima, koji kao što smo već napomenuli imaju i meč manje.

Naš predlog

Radi se o dva tima koja neguju ofanzivan stil fudbala, pa je najrealnije da ovde probate sa golovima, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da probate sa igrom GG uz veoma pristojnu kvotu 1.89 u Meridianu.

Za kraj, na tri od četiri poslednja međusobna susreta između Mađarske i Srbije pobedu su odneli gosti, dok je jednom bilo nerešeno.
Orlovi pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija uglavnom igraju za gol više i utisak je da će Srbija od prvog trenutka napasti domaćina koji će imati veliku podršku svojih navijača, pošto će stadion u Budimpešti biti ispunjen do poslednjeg mesta.
Ipak, hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.85 u Meridianu, a ne treba zanemariti ni duplu šansu X2 uz kvotu 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.