Tiket dana Evroliga (utorak, 17.10.2023)

Ove sedmice se igraju dva kola u Evroligi, a dan sa najviše utakmica je utorak. Čak 6 utakmica je na programu u 3. kolu elitnog košarkaškog takmičenja. Ovako smo mi sastavili tiket, sa napomenom da su kvote i granice važile u momentu njegovog pisanja.

Fenerbahče – Panatinaikos – 1,UP- (granica 157,5) @ 2.65 u CircusBet

Sumnjamo da su i u Feneru i u Panatinaikosu zadovoljni startom sezone. Domaćin ima i razlog više, pored polovičnog učinka u Evroligi ostali su bez još jednog igrača na spoljnim pozicijama. Na Mundobasketu se povredio brazilski plejmejker Neto, od koga se mnogo očekivalo, a u Valensiji je iz stroja ispao i Tajler Dorsi, igrač koji je fantastično započeo sezonu. Fener je slavio protiv Olimpije posle produžetka, a onda izgubio u Valenisji. Za trenera Itudisa ostaje pitanje šta se dešava sa Džonatanom Motlijem, jednim od najboljih iz prošle sezone, koji sada ima ukupno 3 poena u dva meča Evrolige. Grk ima više poverenja u svog sunarodnika, pojačanje iz Panatinaikosa, Jorgosa Papajanisa, ali i Motli bi morao da igra više, pogotovo jer u prvenstvu Turske daje veliki broj koševa. Spolja će sve zavisiti od Gudurića i Vilbekina, možda i Jama Madara, kome se neplanirano otvorio veliki prostor za igru. Pao je dva puta gubio od Olimpijakosa, ali je očekivano pobedio Bajern, a u tom meču bio je lišen usliga Kostasa Slukasa, Razgoropadio se Matijas Lesor koga je Ataman označio kao krivca za poraz od Pirejaca. Dobar je bio i Džerian Grant, koji je igrao u Turskoj u Karšijaki, ali se tek očekuje da prorade Viildosa, Papapetru i posebno Kajl Gaj, koji još nije dao ni poen u Evroligi. I nekompletni Fener je favorit protiv Panatinaikosa u kome stvari još nisu ”kliknule”, a ako ne igra Sluukas šanse su ima male. Uz jedinicu dodajemo i minus poene ukupno, granica je na 157,5, a za kombinaciju 1,UP- kvota je 2.65 u kladionici CircusBet.

Olimpija Milano- Olimpijakos – 2 @ 2.20 u CircusBet

Biće zanimljivo u Milanu gde Olimpija dočekuje Olimpijakos. Domaćin je odigrao samo jedan meč, poražen je u Istanbulu od Fenerbahčea nakon produžetka, a utakmica drugog kola protiv Makabija je odložena iz poznatih razloga. Tim iz Milana je promenio fizionomiju u toku leta, dolazak Nikole Mirotića je sigurno odjeknuo u Evropi, ali je tim ostao bez sjajnog Šabaza Nejpira, a od košarkše se oprostio Luiđi Datome. Problem na početku sezone Olimpija ima sa povredama, a slična situacija je bila i prethodne sezone i to ih je koštalo plasmana u četvrtfinale i, mnogi misle, odlaska na Fajnal-for. Sada je operisan Bili Beron, a povređen je i novajlija Maodo Lo. Na spoljnim pozicijama Etore Mesina može da računa samo na Šejvona Šildsa, Kevina Pangosa i Stefana Tonuta, dok su pod koševima jaki kao grom sa Mirotićem, Pojtresom, Melijem, Vojtmanom i Hajnsom. Pirejci su ispustili pobedu protiv Barselone na svom terenu, dozvolili su rivali seriju 14:0 u finišu meča, pa su ostali na jednom trijumfu, onom protiv Panatinaikosa. U Barcokasov tim stigli su Nikola Milutinov, Luk Sikma, Ignas Brazdejkis i Najdžel Vilijams-Gos, ali ne zaboravite da su otišli Saša Vezenkov i Kostas Slukas. Najbolji igrač Pirejaca je trenutno plejmejker Tomas Volkap koji je neočekivano efikasan. Moglo bi ovde da dođe iznenađnje, pogotovo ako Milutinov i Mustafa Fal budu mogli da izdrže bitku pod košem. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.20.

Real Madrid – Žalgiris – G- (granica 74,5) @ 2.20 u CircusBet

I Real i Žalgiris su bez greške od starta sezone, po dve pobede u Evroligi i svi trijumfi u domaćem takmičenju. U madridskom timu nije bilo mnogo promena, ne znamo i zašto bi kada su osvojili Evroligu, pa je stigao samo Fakundo Kampaco, a roster je oslobođen balasta u vidu Vilijamsa-Gosa, Rendolfa, Hange i Kornelija. Najvažnije je da je zadržan najdominantniji centar Evrolige Valter Tavares, ali i Jabusele, Musa, Dek, Hezonja i Poarije, uz trojac ”staraca”, Rodrigez, Fernandez i Ljulj. Real je tesno pobedio u Vitoriji, ali je tamo igrao bez dvojice važnih igrača Deka i Tavaresa, a svu snagu demonstrirao je u Istanbulu gde je Efes pobedio sa 23 poena razlike. Žalgiris je igrao dve dramatične završnice u kojima je kuglica na kraju pala na njihovo polje. Prvo su slavili na gostovanju u Bolonji a onda i protiv Crvene zvzede na svom parketu. U odnosu na prošlu sezonu u ”zelenoj šumi” više nema Ignasa Brazdejkisa, Polonare i Tejlora, a nova lica su Naz Mitru-Long i Bredi Manek. Opet je Makvitas stvorio čvrst tim sa mnogo većom ulogom za Dimšu, Butkevičijusa i Birjutisa, a tu su i iskusni Šmits i Ulanovas. Pokuaće Đalgiris da se strpljivom i kontrolisanom igrom suprotstavi prvaku Evrope, ali je veliko pitanje koliko će u tome uspeti. Geršon Jabusele je u fantastičnoj formi, Džanan Musa takođe, a Kampaco sigurno diriguje Ćusovim orkestrom. Uz trijumf Treala smatramo da gosti neće postići mnogo poena, pa je naš predlog gost daje (-) koševe. Granica je na 74,5 poena, a za manje kvota je 2.20 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 12.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.