DERBI DANA: Engleska – Italija: Engleska osveta za “ukraden” pehar sa prošlog EURA!

U utorak nas očekuju novi mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Nemačkoj, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Vembliju, gde će snage odmeriti Engleska i Italija, što će između ostalog biti i repriza prošlog EURA u kom su Azuri slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Početak susreta između ove dve i te kako kvalitetne reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Engleska: Perfektne partije na domaćem terenu!

Englezi su u finalu prošlog Evropskog prvenstva poraženi na svom Vembliju od Italije, a ostaje žal pošto je propuštena velika prilika da ova selekcija posle baš dosta vremena dođe do trofeja.
Ako se osvrnemo na prošli Mundijal, Gordi Albion je sve do četvrtfinala igrao na veoma visokom nivou, čak je i u tom meču protiv Francuza ova selekcija dosta dobro izgledala, ali su izabranici Gareta Sautgejta poraženi rezultatom 1:2, uz konstataciju da je Hari Kejn promašio penal na tom susretu, što se novom fudbaleru Bajerna iz Minhena zaista retko dešava.
Nakon svega, Englezi su se okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Nemačkoj, gde će ova selekcija sasvim sigurno imati status jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, naravno pod uslovom da izbore plasman na EURO, što se ruku na srce ne bi smelo dovesti u pitanje.
U ovom trenutku se izabranici Gareta Sautgejta nalaze na prvom mestu u grupi, uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirane Italijane, ali i trećeplasiranu Ukrajinu, koja ima i meč viška.
Odmah na startu kvalifikacija Englezi su gostovali kod Italijana, i bio je to jedan sjajan duel na kom je Gordi Albion slavio sa 1:2.
Aktuelni vicešampion Evrope je već na poluvremenu imao dva gola razlike, Italijani su preko Retegija smanjili na 1:2, ali je to bilo sve od Azura na tom meču, pa je Engleska već na startu kvalifikacija pokazala da će se ona za sve pitati u ovoj nimalo naivnoj grupi.
Usledio je trijumf nad Ukrajinom, kada je bilo 2:0, a posle toga je Gordi Albion bez većih problema slavio na gostovanju kod Malte, kada je bilo 0:4.
Nakon toga su Englezi na svom stadionu ugostiti Severnu Makedoniju i odigrali svoj najbolji meč u poslednje vreme, pošto su naši susedi ispraćeni kući sa čak sedam golova u mreži.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Gareta Sautgejta remizirali na gostovanju kod Ukrajine, kada je bilo 1:1, uz konstataciju da je Ukrajina taj meč zbog dobro poznate političke situacije odigrala na neutralnom terenu u Vroclavu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, selektor Sautgejt za ovaj derbi protiv Italijana neće moći da računa na Saku, Šoa, Vilsona, Mingsa i Čilvela.

Italija: Mogu li Azuri do pobede i prvog mesta?

Poznato je da su Italijani aktuelni evropski šampioni, pošto je ova selekcija pod dirigentskom palicom Roberta Mančinija stigla do trofeja na EURU nakon trijumfa nad Englezima, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nažalost, Italija drugi put zaredom nije uspela da se kvalfiikuje za Mundijal, pošto je ova selekcija u polufinalu baraža doživela šokantan poraz od Severne Makedonije, a taj duel u Palermu je završen pobedom Makedonaca od 0:1.
Kao što smo već napomenuli, na početku kvalifikacija je Italija ugostila Engleze u reprizi poslednjeg Evropskog prvenstva, a taj duel je Gordi Albion rešio u svoju korist rezultatom 1:2, i na najbolji mogući način se osvetio Italijanima za poraz u finalu EURA.
U drugom kolu su Azuri slavili na gostovanju kod Malte sa 0:2, iako su svi sigurno očekivali ubedljiviji trijumf protiv autsajdera iz ove grupe.
Usledio je meč trećeg kola u kom su Italijani gostovali kod Severne Makedonije, i svakako da su Azuri imali ogroman motiv na tom susretu pošto su želeli da se osvete Makedoncima za poraz u baražu za odlazak na Svetsko prvensto, nažalost, to se nije desilo pošto je taj susret završen rezultatom 1:1, što je bez ikakve sumnje upalilo crveni alarm u taboru aktuelnog šampiona Evrope.
Ujedno, to je bio i debi na selektorskoj klupi za Lučana Spaleti, koji je nasledio Roberta Mančinija koji je postao novi selektor Saudijske Arabije uz astronomsku platu od 30 miliona evra po sezoni.
Požar je ugašen nakon pobede nad Ukrajinom na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz dva gola sjajnog Fratesija.
U prošlom kolu su Azuri bez većih problema savladali Maltu na svom stadionu kada je bilo 4:0. Dva pogotka postigao je Domeniko Berardi, jedan Bonaventura, a jednom se u listu strelaca upisao već pominjani Fratesi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Lučano Spaleti za ovaj duel sa Engleskom koji će biti odigran na Vembliju neće moći da računa na Kjezu, Pelegrinija, Retegija, Imobilea i Gnonta, dok je pod velikim znakom pitanja Rafael Toloi.

Naš predlog

Pre svega, deluje da bi ovaj duel na Vembliju mogao da nam donese golove na obe strane, pošto je ulog prvo mesto na tabeli, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.23.

Pominjali smo već da Englezi igraju briljantno na svom terenu gde ova selekcija zaista retko gubi, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.67 u Meridianu.

Za kraj, mišljenja smo da će Gordi Albion od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Italijana, a sve u nameri da što pre dođe do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 uz fantastičnu kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.